licimur wrote:Nisam mislio da su bolji od Rejvensa. Rejvense sam stavio u recenicu jer moraju da dobiju i onda zaboravio da je ova procena Coltsa ukljucila i Rejvense u racunicu. Rejvensi su svakako bolji tim od Coltsa, i jedini tim koji moze da naudi Cifsima (da, mislim da Bilsi ne mogu).
Ali mislim da su Coltsi daleko bolji od Majamija i Klivlenda i mozda za nijansu ispred Tennesija (mogu da igraju znatno kvalitetniju odbranu od njih).
Klivlend je dobio Coltse ove godine i to uz prilično lošu igru Mayfielda. Mislim da je odbrana Coltsa precenjena. Ako protivnik nadje način da blokira DL Coltsa pristojno, odbrana je loša. Nemaju nikoga u sekunderiju ko može da pokriva hvatače. Predvidlivi su u odbrani kao i sve druge ekipe koje igraju ovu odbrambenu šemu. To je velika prednost za QB protivnika. Uvek znaš koji će coverage biti.
Što se tiče Chiefsa, mislim da su tokom ove sezone postali ranjiviji nego što sam očekivao. OL Chiefsa je trenutno u rasulu. Mahomes dobija ozbiljne batine već 3-4 meča za redom. DL Saintsa ga je prebila, da je Brees bio na 80% Saintsi bi dobili taj meč. Protiv Atlante sam ga prvi put u karijeri video da se pomera u džepu bez razloga. To je obično znak da QB ne veruje svojoj OL. Za sad još uvek uspevaju da pobede ali nisu tako neranjivi kao što su delovali u prethodnih godinu i po dana. I dalje imaju Mahomesa, Hilla i Kelce-a pa su glavni favorit ali ne bi me čudilo da ne osvoje titulu. Dovoljno je da u jednom meču Mahomes odigra partiju ispod svog standarda i oni će izgubiti. Ono što je zanimljivo je da je većina timova koji mogu da budu problem za Chiefse u NFC, a ne u AFC. Razlog je što većina AFC timova koji su kandidati za plejof igraju dobro u napadu i loše u odbrani (Colts, Ravens, Browns, Bills, Titans).