Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby ExEr » 22 Dec 2020, 18:59

50 meleona, makar s jednom nogom i nista preko 10 yds ne proslo :biggrin:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Stenli » 22 Dec 2020, 19:00

Bogun wrote:Bris je pre 5/6 nedelja polomio i/ili ugruvao 11 rebara, kako očekuješ da izgleda posle takve povrede? Inače, do povrede je bio odličan.

Sa druge strane, ti si Brejdi, i neko ti ponudi 50 miliona dolara, šta, odbio bi ih, kao neka, ja sam dosta za života zaradio? :biggrin:

Naravno da ne bih , al onda su ludi i ovi generalni menadžeri klubova.
Koliko puta je ovde pokrenuta rasprava da Brejdi ne može više tako lako da pogodi igrača i na 10ak jardi ili da je Bris propa, a o nekim pokušajima vertikalnih dodavanja i da ne pričamo.
Samo kažem da im vreme u velikoj meri ističe i da će uskoro franšize morati da traže neka nova rešenja na pozicijama gde su im legendarni veterani.
Stenli

Postby Bogun » 22 Dec 2020, 19:09

Pa i Pejton je propao kao muda kroz pocepane gaće u poslednjoj sezoni, čak ga je menjao u nekim utakmicama i mučeni Osvajler koji je bolje delovao od njega na terenu, i na kraju se vratio, a u SB je za standarde te sezone odigrao i dobru utakmicu (ne i iz vizure celokupne karijere). Oprostio se sa još jednom titulom.

Sa druge strane, Tampa Bej je na već dobre hvatače koje ima, u Brejdiju dobila kratkoročni kvalitet na QB, pa se i Gronk vratio, pa su se još neki FA opredelili da dođu tamo, pre svega zbog TB i mogućnosti da pojure prsten. Ako se ne varam, oni od osvojenog SB su jednom ili nijednom ušli u PO.

Iako mi nisu u prvom redu favorita, ne bih se iznenadio da uzmu prsten.

Inače, slažem se da vremenom padaju igrački, ali kako se kaže, klasa je večna, a forma prolazna. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Stenli » 22 Dec 2020, 19:14

Sve to stoji, kvalitetni su oni i dalje, al šta će kad dođe vreme za ribilding?
Neko moje mišljenje je da je bolje ovo što rade Patriote i da za 2-3 sezone opet budu konkurentni, nego da se ispale kao Tampa koja ne deluje kao ekipa koja može da uzme prsten, a sezona im deluje kao sve ili ništa i najverovatnije ništa.
Preozbiljni su Sejntsi i Stilersi ekipe da bi se iz nekih emocija još dugo oslonili na ljude od 40 godina.
Stenli

Postby Bogun » 22 Dec 2020, 19:41

Izguglah malopre, 12 sezona bez su bez plejofa.

Oni sa Brejdijem mogu samo da dobiju, ne i da izgube, a ako ne urade ništa, mogu slobodno u ribildnig.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Stenli » 22 Dec 2020, 20:54

Nije Tampa samo Brejdi.
Ima tu preozbiljnih igrača da im PO dođe u pitanje, čak se može reći da sa ovim timom moraju i više od toga.
Stenli

Postby mmarko28 » 22 Dec 2020, 20:56

Bogun wrote:Bris je pre 5/6 nedelja polomio i/ili ugruvao 11 rebara, kako očekuješ da izgleda posle takve povrede? Inače, do povrede je bio odličan.

Sa druge strane, ti si Brejdi, i neko ti ponudi 50 miliona dolara, šta, odbio bi ih, kao neka, ja sam dosta za života zaradio? :biggrin:

Brees bio odličan ove sezone??? :krsti: :krsti: :krsti:

Čovek ne može da baci pas preko 15 jardi. Brees je 31. u ligi u CAY/PA (Completed air yards per attempt) sa 5,0 jardi. U prevodu, njegov prosečan kompletiran pas ide 5 jardi od linije skrimidza. To može i Kamara da baca, ne treba im QB za to. Kad se pogleda IAY/ATT (Intended air yards per attempt), onda je 35-i u ligi sa 5,7 jardi po pokušaju. Jedini lošiji od njega je mučeni Alex Smith koji igra na jednoj nozi. Kad bi nabrajali razloge zašto Saintsi igraju dobro ove godine Brees i njegova igra ne bi bili ni u top 10. Saintse nosi Payton zato što ima milion načina da odigra akciju gde Brees baca pas od 5-6 jardi. Najbolji igrač ove godine im je Kamara zato što hvata te kratke pasove i pravi nešto od njih. Da Saintsi imaju QB koji je fizički makar prosečan, bili bi najbolji tim u NFC bez konkurencije. Minimum 15 NFL quarterback-ova bi sa ovim Saintsima imali više pobeda i daleko bolje statistike nego što ih ima Brees.
mmarko28

Postby Bogun » 22 Dec 2020, 21:18

Gledao sam Sejntse do njegove povrede 4 puta (TBx2, GB i Carolina) i na 3 utakmice je odigrao vrlo dobro/odlično, osim prve protiv TB kada ne znam ko je lošiji bio, on ili Brejdi, možda sam trebao u startu da napišem da ga nisam gledao na svim utakmicama ove sezone. :biggrin:

E sada, ima tu još jedna stvar, nisam stručnjak za NFL, cak sam daleko od toga, volim da ga gledam, ali da pratim ove statistike koje si okačio, ne pratim. Čak eto, prvi put čujem za njih, da nisi napisao na engleskom šta znače skraćenice, blenuo bih kao tele u šarena vrata. :D

Za mene QB dobro igra kad ima dobar procenat uspešnih dodavanja (tipa 70-80% ili više) i kada baca više tačdaunova od presečenih dodavanja. Znam da je površno, ali šta da radim. :biggrin:
Bogun

Postby Stenli » 22 Dec 2020, 21:27

Pa ima nešto i do hvatača u tom slučaju. :biggrin:
Dobri hvatači će i od lošeg QB napraviti solidnog igrača.

Mislim, nije bitan trenutni status igrača kao što su Brejdi, Bris, Ben itd. nego šta ti igrači mogu da ti donesu već sledeće sezone i to kao nosioci tima.
Evo jedan najbanalniji primer. Džetsi nisu marili za ribilding, mislili su kako su sve svoje probleme rešili dovođenjem Bela iz Stilersa i gde su sada? Tim koji je zakucan za dno i gde im je glavni igrač Frenk Gor koji ima 37 godina, Krauder koji je prema nekom mom mišljenju dosta potcenjen, a jedini pravi superstar u ekipi je Si-Džej Mozli koji ne nastupa ccele sezone.
Stenli

Postby mmarko28 » 22 Dec 2020, 21:36

Bogun wrote:Gledao sam Sejntse do njegove povrede 4 puta (TBx2, GB i Carolina) i na 3 utakmice je odigrao vrlo dobro/odlično, osim prve protiv TB kada ne znam ko je lošiji bio, on ili Brejdi, možda sam trebao u startu da napišem da ga nisam gledao na svim utakmicama ove sezone. :biggrin:

E sada, ima tu još jedna stvar, nisam stručnjak za NFL, cak sam daleko od toga, volim da ga gledam, ali da pratim ove statistike koje si okačio, ne pratim. Čak eto, prvi put čujem za njih, da nisi napisao na engleskom šta znače skraćenice, blenuo bih kao tele u šarena vrata. :D

Za mene QB dobro igra kad ima dobar procenat uspešnih dodavanja (tipa 70-80% ili više) i kada baca više tačdaunova od presečenih dodavanja. Znam da je površno, ali šta da radim. :biggrin:

Bress će uvek imati dobre statistike u smislu procenta kompletiranih pasova, broja TD i broja INT zato što ima jednog od najboljih ofanzivnih trenera u istoriji NFL, Sean Paytona. On je jedan od najpametnijih napadačkih trenera ikada. Problem sa statistikama QB je u tome što se najvažniji kvalitet za QB ne piše u njima. Nije bitno koliko jardi ima, već koliko jardi je mogao da ima i da li je iskoristio sve prilike koje je mogao. Klasičan primer ti je Goff. Njemu statistike svake sezone izgledaju lepo. Ima uvek 63-67% kompletiranih pasova, 22-30 TD i 12-15 INT. Problem je što bi bilo koji od top 10-12 QB u ligi kod McVaya imao 35-40 TD, oko 10 INT i Ramsi bi imali 3 pobede više jer bi imali QB koji može nešto da napravi i kad nije sve posluženo na tacni. Slična je priča i sa Breesom u poslednje 2 godine.
mmarko28

Postby Golden Warrior » 22 Dec 2020, 22:07

Po meni je najbolji QB onaj koji dobija utakmice, ako se to poklopi sa statistikom super ako ne zabole me uvo.

Zato mi je Wilson od ulaska u ligu kada bi se gledao neki prosek najbolji QB , dobra ofanzivna linija, losa ofanzivna linija, dobar napadacki korpus , hrpa govana, sa ili bez igre trcanja uvek nadje nacina da pobedjuje.

Jednostavno mislim da u NFL-u uvek ima nekih par drajvova u utakmici kada moras da pomeras loptu sta god da se desavalo pre toga, da si prebacio 20 ili 500 jardi do tada ako nisi u stanju tada da poentiras kita si.
Golden Warrior

Postby Pit Bull » 22 Dec 2020, 23:56

Bris je kanal zadnjih par godina, ne bi me cudilo da opet ispadnu u WC rundi.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Stenli » 25 Dec 2020, 22:43

Ljudi jedno pitanje.
Da li je moguće naručiti u Srbiji neke stvari sa NFL šopa?
Ukoliko nije, znate li gde se mogu nabaviti prave NFL majice i te zajebancije?
Stenli

Postby Zlaja » 25 Dec 2020, 23:12

Mogli bude dobra tekma.

Kamara vs Cook krenulo jako.
Zlaja

Postby Stenli » 25 Dec 2020, 23:25

Vikinzi bi bez Kuka bili, pa blago rečeno ništa specijalno.
Svaka čast Henriju, ali su Kamera i Čab baš brutalni.
Stenli

PreviousNext

Return to Američki fudbal