Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Peki » 24 Dec 2019, 10:23

Zlaja wrote:The Lefkoe show.

Bila je na yt, ali su je pre par nedelja prebacili na face I skinuli sa yt.
Imaš i na podcast apk za android.

U sklopu je bleacher report.

Hvala :okk:
Peki

Postby BlackPoint » 24 Dec 2019, 10:59

Ne verujem da je Minesota odmarala nocas, jednostavno su bili nemocni. GB je ovom pobedom 2. i, siguran Sam da ide u SB.
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby John Schneider » 24 Dec 2019, 11:36

BlackPoint wrote:Ne verujem da je Minesota odmarala nocas, jednostavno su bili nemocni. GB je ovom pobedom 2. i, siguran Sam da ide u SB.

GB je prvi ako mi bijemno SF. Ja nikako ne vidim GB u SB. Mislim da su ekipa koja najmanje to zasluzuje od ovih favorita u NFC-u. Ovo im je najozbiljniji scalp za citavu sezonu, a kazem pitanje je sa kakvim motivom je igrala Minesota. Gomilu tekmi su dobili na guzove I to protiv ponajgorih ekipa u ligi, u nekim utakmicama su odvaljeni od zivota.
John Schneider

Postby BlackPoint » 24 Dec 2019, 12:06

Ja Sam krajnje neobjektivan navijac GB. Nadam se SB. :biggrin:
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby Peki » 24 Dec 2019, 13:02

John Schneider wrote:
BlackPoint wrote:Ne verujem da je Minesota odmarala nocas, jednostavno su bili nemocni. GB je ovom pobedom 2. i, siguran Sam da ide u SB.

GB je prvi ako mi bijemno SF. Ja nikako ne vidim GB u SB. Mislim da su ekipa koja najmanje to zasluzuje od ovih favorita u NFC-u. Ovo im je najozbiljniji scalp za citavu sezonu, a kazem pitanje je sa kakvim motivom je igrala Minesota. Gomilu tekmi su dobili na guzove I to protiv ponajgorih ekipa u ligi, u nekim utakmicama su odvaljeni od zivota.

A KC dobiti na Arrowheadu je sitnica?
Peki

Postby mmarko28 » 24 Dec 2019, 13:37

QB Chiefsa je u tom meču nije bio Mahomes već Matt Moore i meč je bio izjednačen do kraja. Pored toga, odbrana Chiefsa tada nije izgledala tako dobro kao što izgleda sada. Nije to baš impresivna pobeda.
mmarko28

Postby Pit Bull » 24 Dec 2019, 14:35

Znaci Filadelfija-Sijetl i Nju Orleans-Minesota u plej-ofu kako sada stvari stoje.

Ako bi nekim slucajem Sijetl dobio San Francisko u poslednjem kolu, onda bi plej-of parovi bili Filadelfija-San Francisko, Sijetl-Minesota.

Tu je pitanje sta je bolje za Sijetl, da li je bolje gostovati okrnjenoj Filadelfiji (mada je i Sijetl okrnjen) ili je bolje docekati Minesotu koju su vec pobedili, ali koja na papiru ima dosta bolji tim od Filadelfije.

Verujem da ce Sihoksi ici na pobedu, jer jbg. u igri je i domaci teren u finalu konferencije ako bi ispala oba top2 nosioca u konferencijskom polufinalu.

U AFCu je izvesno da gledamo Hjuston-Bafalo u doigravanju i ne bih se iznenadio da Bilsi to prodju... Ko god dodje u Kanzas na megdan Cifsima, jebao je jeza u ledja. Nju Inglend-Kanzas u najavi u polufinalu konferencije, dok Baltimore ima cist put do finala konferencije... Mada Hjuston je ove godine dobio i Nju Inglend i Kanzas, ali njih nikako ne vidim kako dobijaju Rejvense, pa jos u Baltimoru.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Dimitrije » 24 Dec 2019, 16:57

Pit Bull wrote:Ako bi nekim slucajem Sijetl dobio San Francisko u poslednjem kolu, onda bi plej-of parovi bili Filadelfija-San Francisko, Sijetl-Minesota.

Sad znamo kako da se kladimo :jezik:
Bez šale, što kaže moj komša Sneider, nije uopšte nerealno da je Minesota ovo sinoć jednostavno zanemarila.
Ako sam dobro ono PO čudo pogledao, SF - Sijetl kako god obrnuo čovek u polufinalu Konferencije.
Dimitrije

Postby John Schneider » 24 Dec 2019, 18:01

Nije tako...ako mi dobijemo mi smo treci a Oni peti tako da se ne bi sreli pre finala konferencije...
John Schneider

Postby Dimitrije » 25 Dec 2019, 08:28

Srećan Božić Peki.
Dimitrije

Postby Peki » 25 Dec 2019, 19:14

Dimitrije wrote:Srećan Božić Peki.

Hvala :hatman:
Peki

Postby Pit Bull » 27 Dec 2019, 15:54

Antonio Braun u Nju Orleansu.
Pit Bull

Postby Pit Bull » 27 Dec 2019, 18:48

Wow, ko bi rekao posle 1-7...

Pit Bull

Postby Zlaja » 27 Dec 2019, 21:40

Ptice bez Ertza u nedelju u NY.
Biće belaja.
Wentz ima samo ruki RB, rezervnog TE i nekoliko WR iz trening tima.
Zlaja

Postby kecman » 28 Dec 2019, 19:16

Hej drugari, obećao sam Pitu mali izveštaj sa utakmice NEP - BUF, pa evo par nekih utisaka.

Image

Patriotsi su prvi tim koji sam ikada gledao (2001, imao sam 8 godina) i do danas su tim koji ima moje simpatije u NFL (jedini tim za koji iskreno navijam je Partizan, sve ostalo su simpatije). Prilika da uživo vidim NFL meč je nešto što je na mojoj bucket list-i već duže vreme, i kada sam se pre 6 meseci preselio u Kanadu definitivno sam želeo da dobijem priliku da uživo vidim Brejdija i Beličika i Pats-e dok magija još uvek traje. Mogu reći da je sam doživljaj i više nego ispunio očekivanja.

Karte za utakmicu

Jedan frapantan podatak - Gillete stadion je bio rasprodat za svaku utakmicu od kada je otvoren u 2002-oj godini (zapravo poslednja domaća utakmica NEP koja nije bila rasprodata je bila u 1994.). Sezonske karte za Patse je nemoguće kupiti, već je jedino moguće upisati se na listu čekanja (slično za većinu NFL franšiza). Ove godine sezonske karte su dobili priliku kupiti ljudi koji su na listi čekanja od 2004-e godine.

Samim tim, karte je jedino bilo moguće naći na sekundarnim tržištima (preprodaja - koja je potpuno legalna i uređena). Ja sam relativno kasno odlučio da idem na ovu utakmicu, no ipak karte za srednji nivo, prilično pristojno sedište sam našao za oko 250 dolara.

Spoiler: pokaži
Image

Dolazak na utakmicu

Izazov sa NEP utakmicama jeste što je sam stadion oko 65 kilometara od Bostona. Najveći broj navijača na stadion dolazi autom, no obzirom da ne posedujem auto opcije koje su preostale su bile Patriots voz i shuttle bus opcije. Voz ima jako loše review-ove na internetu i često kasni za prvu četvrtinu, tako da sam se odlučio da putujem busom. Još jedna prednost putovanja busom jeste bila to što se na stadion stiže oko 2 i po sata pre utakmice, sasvim dovoljno da se poseti tailgate, ritual koji većina NFL fan baza ima pre svake utakmice, gde se na parkingu pije alkohol i sprema hrana i generalno se fanovi druže u iščekivanju utakmice.

I pored toga što je bilo veoma hladno, atmosfera ispred stadiona je bila sjajna i super je pripremala raspoloženje za samu utakmicu.

Image

Sjajna stvar je bila da sam već u autobusu upoznao gomilu drugih navijača koji su mi objašnjavali kako stvari funkcionišu na stadionu, prepričavali svoje doživljaje sa utkamica na kojima su bili i tako dalje. Najbolji deo svega ovoga bila je prilika da sam lokalnim fanovima koji posećuju svaku utakmicu diskutujemo o tome kakve su nam šanse u plej ofu, kako izgleda trenutni sastav i ko su najopasniji rivali. Prijatno me je iznenadio prijem, jer sam imao pretpostavku da su svi amerikanci prilično individualni i ne toliko otvoreni ka strancima, ali kako bih kome rekao da dolazim iz Srbije, da sam fan Patriotsa od 2001-e i da mi je ovo prvi NFL meč, svi su bili i više nego srdačni.

Stadion i atmosfera

Na sam stadion sam ušao oko 70 minuta pre početka utakmice i bio sam jedan od ranijih ljudi na tribinama.
Image

Image

Dok sam živeo u Evropi posećivao sam razne utakmice, mahom prateći Partizan, ali i za vreme dok sam živeo u Italiji, ali definivno Gillette stadion je najbolje sportsko zdanje koje sam imao prilike da posetim. Unutar samog kompleksa nalazi se nekoliko šoping centara i zabavnih sadržaja, a sam stadion je prepun različitih sadržaja.

Na samom stadionu svaki navijač je gotovo kompletno obučen robom iz zvaničnog Patriots store-a, i svi imaju dresove tima na sebi. Sama atmosfera na stadionu je bila sjajna i potpuno je prevevazišla sva moja očekivanja. Ni u jednom momentu meča nismo sedeli i svi su vrlo glasno učestvovali u meču. Iako nema organizovanog navijanja, sama atmosfera je bila definitvno najbolji deo ovog iskustva.

Ono što je svakako drugačije u odnosu na naše stadione jeste da su fanovi oba kluba izmešani širom stadiona. Tokom celog meča nekoliko fanova Buffalo Billsa su sedeli par redova od mene i vrlo glasno slavili uspeh svog tima i provocirali ostatak navijača, koji im nisu ostajali dužni na provokacije, ali su ipak sve interakcije bile i više nego civilizovane i daleko od incidenta (meni je ovo bilo totalno nezamislivo i generalno sam bio jako iritiran njihovim prisustvom, ali to je verovatno zbog toga što nisam navikao na slične interakcije na stadionu).

Rezime samog meča

Neću puno pisati o samom meču, jer je već prošlo 7 dana i ne vidim da će to doneti veliku vrednost topic-u, ali je definitivno gledati utakmicu sa stadiona jedno potpuno drugačije iskustvo od gledanja na TV-u. Trebalo mi je dobrih 10ak minuta da se priviknem na praćenje meča bez svih propratnih grafika koje tv prenos pruža, no sam adrenalin snap-ova i praćenje dinamike akcija uživo je nešto što je zaista sjajno.

Patriotsi su odigrali sjajno prvo poluvreme (možda i najbolje ove sezone) - Brady je konvertovao uspešno prvih 10 dodavanja, Patsi su lepo pomerali lance i bili prilično solidni u odbrani, što je rezultovalo time da je NEP imao duplo više osvojenih jardi u prvom poluvremenu. Dve kardinalne greške (fumble Rexa i promašeni blok Sanu-a) su dovele do toga da se ipak na poluvereme odlazi sa 10-10 i iskreno sam bio zabrinut da će utakmica biti izgubljena u drugom poluvremenu.

Nakon TD-a Billsa za 17-13 delovalo je da bi moj prvi odlazak na stadion mogao imati tužan kraj. No ipak, TB12 još jednom pronalazi veću brzinu i vodi NEP u dva dobra drive-a koji donose 24-17 i postavljaju scenu za poslednji drive Billsa. Atmosfera je u tom trenutku bila kao u dobrom starom Pioniru za vreme EL, i stadion je bukvalno eksplodirao nakon neuspešnog 4th downa Billsa koji je Patsima doneo 11. uzastopnu divizijsku titulu.

Sve u svemu, magičan dan. Jedan od 5 najboljih sportskih događaja na kojima sam bio, i jedini u TOP 5 koji ne uključuje Partizan.
Svako ko voli NFL i dobije priliku bi trebao posetiti meč uživo.

Image
Last edited by kecman on 28 Dec 2019, 19:25, edited 2 times in total.
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

PreviousNext

Return to Američki fudbal