Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dimitrije » 04 Nov 2019, 11:48

Ja sam mislio da gore sudjenje od one sezone kada su štrajkovale sudije nekoliko kola pa sudili amateri, ne može biti. Bogami, ova sezona obećava da pomrači slavu tim danima.

Dimitrije

Postby Old school » 04 Nov 2019, 13:23

Ovo sinoć je najgora utakmica GB od kada pratim NFL.

Poraz Patriotsa za mene potpuno očekivan jer su prvi put naišli na iole ozbiljni ekipu u dosadašnjem toku prvenstva. Raspored do sada su imali na nivo liste "želje i čestitke".
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Peki » 04 Nov 2019, 14:03

John Schneider wrote:Wilson je trenutno bez konkurencije najbolji QB. Sta radi covek ovo je nerealno.

A Majers je namerno omasio da bi ja pobegao Pity Jos malo na fantaziju. :biggrin:

Cuj, bez konkurencije... valjda Mahomes, Lamar, Watson i Rodgers igraju vaterpolo :beyond:
Peki

Postby Golden Warrior » 04 Nov 2019, 14:44

Peki wrote:
John Schneider wrote:Wilson je trenutno bez konkurencije najbolji QB. Sta radi covek ovo je nerealno.

A Majers je namerno omasio da bi ja pobegao Pity Jos malo na fantaziju. :biggrin:

Cuj, bez konkurencije... valjda Mahomes, Lamar, Watson i Rodgers igraju vaterpolo :beyond:

Aj sto su sva trojica koje si naveo u AFCU nego imaju i losiji skor pride. Da ne ulazim u to sto je roster Sijetla dosta tanji od ove konukrencije.

Izuvukao je jedno 5-6 mecava na dupe samo ove sezone, pobediti ono juce gde kicker ne moze da pogdi nista ceo mec je ozibljan poduhvat.

Edit: Nije Rodgers u AFC-u ali ne menja sustinu, mislim da ga ovaj raspad od juce izbacuje automatski iz trke za MVP-a...
Golden Warrior

Postby Felipao » 04 Nov 2019, 16:38

Patriote ovaj scenario imaju svake godine. Bilsi, Dolfinsi i Jetsi se raspadaju 20 godina, uzmu tu 5 pobeda ( okliznu se uglavnom u Majamiju ), dobiju 2 dresha pride iz NFC poput Vasingtona i Dzajantsa ove godine, a od one 2 bolje ekipe mogu i da izgube. To je 7-3 i onda ovih 6 meceva u AFC uglavnom budu 3 dresa i 1 slabiji protivnik i uzmu jos neku navodno jaku AFC ekipu koja se samoubije i eto ti ga lagano 12-4, domaci teren i bye week svake godine. Onda imas domaci teren koji je nezgodan protiv nekih mucenika koji su sesti seed, u finalu protiv iole ozbiljnije ekipe opet domaci teren i ti u SB imas 50-50 sanse.
A u tom mucenom AFC jedina fransiza koja moze da im parira je jebeni Denver koji ne moze da nadje jebenog QB od Meninga. Sve ostalo imaju. KC je sjajan ali nemam poverenje u takve ekipe sa takvom filozofijom, koliko god bile vau za gledanje i regularni deo, takve ekipe retko uzimaju prvenstvo. Hjuston isto greota sto toliki potencijal msm da nece iskoristiti, dok je Kolte ubila penzija Laka.
Jaguari se samoubili sa Bortlesom, i oni su sve imali jbt sem QB, znaci u tom AFC sve jad do jada.
NFC zato puca ! Patriote u NFC ne bi bile ispred Arizone.
Felipao

Postby Peki » 04 Nov 2019, 16:40

Rodgers nije u AFCu, nema losiji skor, nit ima nesto bolju ekipu od Wilsona. Ako izuzmemo Adamsa koji je propustio pola sezone, nema krstenog WRa, dok Wilson ima Locketta koji je top 3 WR ove sezone i Metcalfa koji takodjer pokazuje da je extra pick, a dosad i ovog TE sta se ozljedio... Carson i Jones su dobri RB oba i tu nebi neku prednost davao nikom. Ne vidim zasto bi ova jucerasnja utakmica izbacila AR iz MVP utrke a Wilsona mec protiv Bengalsa nebi (14/20, 195y, 4 sacka i pobjeda na zadnju loptu protiv najgore ekipe lige), ili mec protiv Ravensa? Ispod 50% uspjesnih dodavanja, interception i poraz. Ili protiv Arizone? 4 sacka i 2 fumblea...

Da se razumijemo, u ovom trenutku ja bi MVP nagradu dao McCaffreyu, al to se nece dogoditi tako da i dalje cetvorica koju sam naveo ostaju glavni kandidati, sto opet potvrdjuje da Wilson ako i je najbolji, nikako nije bez konkurencije.
Peki

Postby Pit Bull » 04 Nov 2019, 16:49

Impresivno kakav posao radi konstantno potcenjeni Tomlin sa ovim Stilersima. 4-4 skor bez Big Bena, sad je i Konor skrsen i svejedno pobedjuju, odlicne Koltse.

Plus setimo se da su izgubili na OT od Rejvensa, na jednu loptu u finisu od Najnersa... Plus egal sa Sijetlom... Osim prvog kola, sve su igrali.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Golden Warrior » 04 Nov 2019, 19:13

Peki wrote:Rodgers nije u AFCu, nema losiji skor, nit ima nesto bolju ekipu od Wilsona. Ako izuzmemo Adamsa koji je propustio pola sezone, nema krstenog WRa, dok Wilson ima Locketta koji je top 3 WR ove sezone i Metcalfa koji takodjer pokazuje da je extra pick, a dosad i ovog TE sta se ozljedio... Carson i Jones su dobri RB oba i tu nebi neku prednost davao nikom. Ne vidim zasto bi ova jucerasnja utakmica izbacila AR iz MVP utrke a Wilsona mec protiv Bengalsa nebi (14/20, 195y, 4 sacka i pobjeda na zadnju loptu protiv najgore ekipe lige), ili mec protiv Ravensa? Ispod 50% uspjesnih dodavanja, interception i poraz. Ili protiv Arizone? 4 sacka i 2 fumblea...

Da se razumijemo, u ovom trenutku ja bi MVP nagradu dao McCaffreyu, al to se nece dogoditi tako da i dalje cetvorica koju sam naveo ostaju glavni kandidati, sto opet potvrdjuje da Wilson ako i je najbolji, nikako nije bez konkurencije.

Mislim glupo je pricati ako ti do kraja 3/4 ne osvojis 2 prva downa sve da si pokupio 10 ljudi sa ulice. To je za mene teska sramota, odigrao je kao poslednja slina to nije odlika MVP-a.

U NFL-u je najlkase naci izgovor, svaki mec se povredi po par, igraca ili lupam zakzaze specijalni tim i pojeo vuk magarca.

Zato najvise cenim Wilsona, daleko je od te top klase sto Breesa,Rodgersa,Brejdija sto se tice igre iz dzepa ali je stvarno definicija pobednika.

Uvek nadje neki nacin da se izuce da li na svoju ruku, noge, RB ili odbranu nije na kraju ni bitno, greota bi bilo ne nagradati ga MVP titulom ako nastavi ovako.
Golden Warrior

Postby Pit Bull » 05 Nov 2019, 03:47

Rekao bih da je ovo kolo otpisalo jos neke ekipe iz borbe za plej-of...

AFC:

-3 od 4 divizije su manje vise resene nakon ovog kola.

-Patsima ide nesto tezi raspored iza bye weeka, ali ja njih ne vidim ispod 13-3 sto ce na kraju biti dovoljno za #1. Baltimoru i Kanzasu ostaje krljanje za drugo mesto i bye week u plej-ofu. Mislim da ce biti u pobedu na kraju po vidjenom do sada, mada Kanzas zatvara h2h tu i ukoliko budu izjednaceni, Kanzas ce biti drugi. Ali zaista ne vidim da ce biti ugrozeni za prvo mesto, plus Mahoms ce biti najduze jos 2 kola odsutan. Kapiram da ce tako i biti, da ce ga pustiti da se oporavi do posle bye weeka za njih. Mada spominje se da bi mogao nazad na teren vec protiv Tenesija. To bi imalo smisla ako ce juriti prvo mesto, mada to im lani nije pomoglo.

-Na jugu su Teksansi zatvorili vrata divizije Jagsima, imaju dve pobede vise i 2-0 protiv njih plus Jagsi imaju nimalo lagan raspored do kraja i skoro je nemoguce da izadju na 9-7 do kraja sezone. Cak i 8-8 ce biti uspeh. Hjuston bi sa 10-6 trebao da osvoji diviziju i ako uspeju, to ce biti ozbiljan podvig i uspeh. Ekipa u koju nisam nimalo verovao, ali eto, mozda i najbolja regularna sezona do sada od dolaska Bila O Brajana. Na jeben raspored su dosli do 6-3, a i ta tri poraza su bila na posed razlike. Naravno, Koltsi su i dalje u igri, eventualnom pobedom u Hjustonu, oni bi postali glavni kandidat za diviziju jer bi imali 2-0 u medjusobnom, tako da ce taj duel za tri sedmice biti bas bas vazan.

Na osnovu recenog:

1/2/3 - Nju Inglend/Kanzas/Baltimore
4 - Hjuston (Indianapolis)

WC trka: Indianapolis (Hjuston), Bafalo, Pitsburg, Ouklend, LA Cardzersi

U AFCu je 10-6 done deal za plej-of. Cak se ne bih iznenadio da dve 9-7 ekipe upadnu.

Bafalo je apsolutni favorit, imaju 6-2, a u rasporedu gostovanje Majamiju, domaca sa Denverom i poslednje kolo kuci sa Dzetsima. To su tri unapred upisane pobede. Mislim da u preostalih pet meceva nece biti favoriti ni na jednom, ali ne znaci da ce sve izgubiti. Oni su mi 10-6 ekipa ove sezone i peta pozicija.

Pitsburg ce jako tesko do 9-7, bas zajeban raspored. Sledece kolo igraju kuci sa Remsima, pa ako bi nekim cudom to dobili, ko zna... Ali iza toga imaju dva meca sa Klivlendom i jedan u Sinsinatiju, ako naredna cetiri kola izvuku 6-6, pa da putuju u Arizonu sa tim skorom, to bi im bila sansa, ali nece biti lagano. Ja ih ne vidim u plej-ofu iz ove perspektive.

Koltsi imaju dobar raspored, 5-3 skor, plus mecevi protiv Majamija i Dzeksonvila, oba kuci u naredna dva kola. Imaju jos Tenesi i Karolinu kuci. Ne verujem da ce stici do 10-6 na kraju sezone, ali nekih relativno sigurnih 9-7 po meni.

Sto se tice Ouklenda i Cardzersa, njima je sledece kolo kljucno, jer igraju medjusobno u Ouklendu. Cardzersi ako dobiju, lako bi mogli preokrenuti sezonu, ako odu na 4-6, to bi bilo to. Ouklend ima puno bolju situaciju, iza ovog meca docekuju Sinsinati, pa gostuju Dzetsima. Uz malo srece bi mogli i do 7-4. Sve u svemu, ko to izgubi, bice u nemogucoj poziciji.

NFC:

-Ako ne bude prevelikih izenenadjenja:

1/2/3 - Nju Orleans/San Francisko/Grin Bej
4 - Filadelfija/Dalas

WC: Minesota, Karolina, Sijetl, LA Remsi

-Ako se pogledaju rasporedi divizijskih rivala, mislim da su Pekersi i Najnersi komforni i da ce nece ispustiti diviziju.

-Za WC ce 10-6 biti minimum u NFCu, mozda ni to nece biti dovoljno. 9-7 je nemoguca misija u ovakvoj konkurenciji. Vikinzi imaju kuci do kraja Bronkose i sva tri divizijska rivala. Realnih 3-1 bi ih dovelo na devet pobeda, a gostuju u Dalasu, Sijetlu i Cardzersima. Nimalo lagana gostovanja. Meni deluje da ce zavrsiti na 10-6 i da ce h2h protiv Sijetla presuditi za WC.

-Karolina svakako nema kvalitet za 11-5, sad su na 5-3, pri tome dva meca protiv NO u najavi, gostovanje u Grin Beju, Indianapolisu... Nema trika da izbegnu manje od tri poraza.

-Mislim da ce Sijetl skoro izvesno dobiti zadnje dve (kuci Arizona i tad vec osiguran SF po meni), iskopace jos negde dve pobede, ali 10-6 ce imati minimalno. Opet kazem, taj duel u Sijetlu protiv Minesote je kljucan za WC.

-Remsi su na 5-3, ali mislim da oni idu na 8-3 opusteno u naredna tri kola. Posle toga gostovanje u Arizoni, pa kuci Sijetl... Bicu iznenadjen ako ne budu na 9-4 nakon 13 odigranih meceva.

Sve u svemu, bice uzbudljivo.
Pit Bull

Postby Pit Bull » 08 Nov 2019, 05:08

Cardzersi vode i pored loseg meca Riversa. 24:20 na 4 minute do kraja.

Da vidimo moze li Kar da dobije utakmicu. Previse sansi su ispustili Rejdersi.

edit: Sjajan drive :blue: :blue:

Probi ih Dzejkobs. I onda fail kikera... Covek promasi XP, prvi u sezoni... U kakvom momentu... :laugh: :laugh: :laugh:

26:24 za Rejderse, minut i 3 TOa za Riversa da dobaci do FG zone i dobije mec. Dobice ovo Cardzersi.
Pit Bull

Postby Pit Bull » 08 Nov 2019, 05:33

U stilu, presecena Riversa za kraj utakmice. Treci ili cetvrti danas, dva su mu ponistena bila zbog kazni Rejdersa.

Definitivno kraj sezone za Cardzerse, nema sanse da dobiju sve do kraja... Cak i da dobiju, 10-6 ne garantuje plej-of, a nema sanse da dodju do 10-6, imaju dva meca sa Cifsima, Vikinge...

Sa druge strane, Rejdersi jedno od ugodnijih iznenadjenja ove sezone, ocekivao sam ih u borbi za plej-of, u nekim projekcijama sam ih i imao na 6. mestu AFCa. U narednom kolu docekuju Bengalse, pa idu Dzetsima, ako dobiju te dve gde ce biti favoriti i ako odu na 7-4, imaju zicer za PO.
Pit Bull

Postby mmarko28 » 08 Nov 2019, 09:59

Felipao wrote:Patriote ovaj scenario imaju svake godine. Bilsi, Dolfinsi i Jetsi se raspadaju 20 godina, uzmu tu 5 pobeda ( okliznu se uglavnom u Majamiju ), dobiju 2 dresha pride iz NFC poput Vasingtona i Dzajantsa ove godine, a od one 2 bolje ekipe mogu i da izgube. To je 7-3 i onda ovih 6 meceva u AFC uglavnom budu 3 dresa i 1 slabiji protivnik i uzmu jos neku navodno jaku AFC ekipu koja se samoubije i eto ti ga lagano 12-4, domaci teren i bye week svake godine. Onda imas domaci teren koji je nezgodan protiv nekih mucenika koji su sesti seed, u finalu protiv iole ozbiljnije ekipe opet domaci teren i ti u SB imas 50-50 sanse.
A u tom mucenom AFC jedina fransiza koja moze da im parira je jebeni Denver koji ne moze da nadje jebenog QB od Meninga. Sve ostalo imaju. KC je sjajan ali nemam poverenje u takve ekipe sa takvom filozofijom, koliko god bile vau za gledanje i regularni deo, takve ekipe retko uzimaju prvenstvo. Hjuston isto greota sto toliki potencijal msm da nece iskoristiti, dok je Kolte ubila penzija Laka.
Jaguari se samoubili sa Bortlesom, i oni su sve imali jbt sem QB, znaci u tom AFC sve jad do jada.
NFC zato puca ! [i]Patriote u NFC ne bi bile ispred Arizone[/i].

Ako je ovo tačno zašto onda Patriotsi imaju bolji procenat pobeda protiv NFC nego protiv AFC od kada je Belichick trener?

Ovo su podaci zaključno sa 2018 godinom:

AFC: 198 - 68 74.4%
NFC: 65 - 22 74.7%

AFC South 41 - 10 0.804
NFC South 17 - 5 0.773
AFC East 90 - 30 0.750
NFC West 15 - 5 0.750
AFC North 34 - 12 0.739
NFC North 17 - 6 0.739
NFC East 16 - 6 0.727
AFC West 33 - 16 0.673

Da li ovo znači da su i AFC i NFC očajni, ili možda, da su Patriotsi jednostavno daleko bolji i konstantniji od svih ostalih.
mmarko28

Postby John Schneider » 08 Nov 2019, 10:17

Sa NFC zapadom imaju 4-4 of kad je Kerol stigao.

Oni jesu najbolji, I Felipao malo preuvelicava ali evo ja mislim da oni ne bi imali vise od 4,5 SB da igraju u NFC. Sto je opet za tri vise od bilo koga drugog. Ali I cetri manje nego sto imaju sada.
John Schneider

Postby mmarko28 » 08 Nov 2019, 12:44

John Schneider wrote:Sa NFC zapadom imaju 4-4 of kad je Kerol stigao.

Oni jesu najbolji, I Felipao malo preuvelicava ali evo ja mislim da oni ne bi imali vise od 4,5 SB da igraju u NFC. Sto je opet za tri vise od bilo koga drugog. Ali I cetri manje nego sto imaju sada.

Svaka velika dinastija u NFL je imala te priče koje ih prate. Brownsi četrdesetih i pedesetih, Packersi šezdesetih, Steelersi sedamedesetih, Cowboysi sedamdesetih i devedesetih, 49ers i Redskinsi osamdesetih, Patriotsi sada. Uvek postoje priče o nameštanju, prevarama, priče o favorizovanju od strane sudija, lakim protivnicima u diviziji i slično. Jedina NFL dinastija koja je to izbegla su Raidersi sedamdesetih i osamdesetih jer je njihov vlasnik konstantno bio u sukobu sa NFL. Svima u NFL je lakše da pričaju takve priče nego da se suoče sa činjenicom da neki drugi tim radi više, radi bolje, draftuje bolje, ima bolje trenere, ima više inovacija u svojoj igri i načinu na koji funkcioniše cela organizacija i sl. A činjenica je da je svaki od timova koje sam naveo bio vodjen od strane ljudi koji su bili u nekom aspektu inovatori i ispred svog vremena.
mmarko28

Postby BlackPoint » 10 Nov 2019, 10:02

Ja Sam ljubitelj Ali ne I poznavalac NFL-a, pa molim za objasnjenje:kako I na koji nacin se vrsi zreb u NFL ko sa kim igra tokom sezone? Postoji li neko pravilo ko sa kim moz a ko ne moze da igra tokom regularne sezone? Ili su svi u bubnju pa kom opanci a kom odbojci?
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

PreviousNext

Return to Američki fudbal