by Pit Bull » 17 Jul 2024, 21:32
Sta ocekujete od nove sezone?
Jos manje od dva mjeseca do pocetka, brzo je nekako proletila pauza ili bar veci njen dio.
-U AFC-u neke od glavnih nepoznanica su mi Dzetsi i Cardzersi. Dzetsi imaju brutalne linijase na obje strane, ako bi Rodzers ostao zdrav sigurno da imaju potencijal za deep run. Ako im odbrana ostane zdrava, malo ce ko njima staviti 20+ poena. Sto se Cardzersa tice, vjerujem da ce vec u prvoj sezoni napraviti impact. Harbo je zadrzao Bosu i Meka naustrb Alena i Vilijamsa sto je bio ispravan potez. Ocekujem da Herbert bude u MVP trci ove godine. Indianapolis isto ima dobar LOS i u odbrani i u napadu. Ako Ricardson ostane zdrav i oni bi mozda mogli biti faktor.
Sto se ostalih tice, manje-vise isti dezurni krivci. Ocekujem da Bafalo i Klivlend imaju downfall. Bafalo je u postepenom padu vec godinama i sad odlaskom Digsa mislim da ce izgubiti dosta. Divizija ce biti jaca, sve u svemu ne vidim ih u plej-ofu ovaj put. Klivlend i cijela ta situacija oko Votsona ne obecava, a vjerujem da ce napadi biti dosta spremniji za Svacrovu odbranu. Mislim da je i LOS Baltimora tj. ofanzivna linija slabija nego lani i vidjecemo kako ce run igrati raditi.
U mojim ocima:
Top tier: Kanzas, Majami, Hjuston
Pretedenti na Super Bowl: Baltimor, Sinsinati, Dzetsi
Dark Horse: Cardzersi
Podrum konferencije: Nju Inglend i Tenesi
-U NFC-u su mi glavne nepoznanice Dalas, Cikago i Grin Bej. Dalas je izgubio dosta u ofanzivnoj liniji, nemaju ni RB-a odlaskom Polarda... Ne daj Boze da im se Lemb povrijedi, oni su lako 8-9 ekipa. I nekako mislim da ce prije biti taj bust i otkaz za Mekartija nego da ce opet biti relevantni za gornje pozicije. Cikago je po meni pogrijesio sto nisu mijenjali trenera, ali su napravili dobre odluke oko QB pozicije + dolaskom Alena i draftovanjem Odunzea oni imaju tri elitna risivera. Svift je isto solidna opcija za RB i ako Eberflus bar malo dotjera odbranu, to moze ispasti ozbiljan tim. Ali opet, od Vilijamsa ce najvise zavisiti da li je on Straud level ili nesto ispod. Grin Bej je imao odlican finis sezone i sad je pitanje hoce li nastaviti u tom pravcu i pozicionirati se kao dobar NFC tim ili ce biti korak nazad.
San Francisko ce vjerovatno opet da izdominira konferenciju iako im je OL nesto slabija. Ipak, previse je tu kvalitetnih igraca i premocna odbrana. Detroit je zadrzao sve sto vrijedi, ali jos vaznije, zadrzali su koordinatore koji su elitni. Filadelfija ce biti interesantna da vidimo hoce li biti bounce back ili ne i u teoriji bi Atlanta morala da se izdigne na vrh divizije. Remsi ce isto biti opasni ako im napad ostane zdrav.
Projekcija:
Top tier: San Francisko, Detroit
Super Bowl contenderi: Filadelfija, Grin Bej, Atlanta
Dark Horse: Cikago
Podrum konferencije: Karolina i Sijetl
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒