by Felipao » 02 Oct 2023, 08:47
Za sada, meni su najprijatnije iznenadjenje u AFC Texansi a najneprijatnije Jaguari (dobro i Bengalsi ali njima mnogo diktira povreda Baroua).
Texansi igraju iznad svih ocekivanja, mislio sam da ce lagano biti opet u top5 pik, medjutim na respektabilnih 2-2 sa dosta dobrih stvari u igri. Sa druge strane Jaguari su imali furiozan finis prosle godine, i ocekujes da ove godine odu stepenicu vise. Imaju i Ridlija kao pojacanje na wr sto im je falilo prosle godine, a oni mlako skroz. 2-2 im je i puna kapa, kako im igra neubedljivo izgleda. ALi poceli su tako i prosle godine, mogu da se podignu.
U NFC mi je Tampa iznenadjenje. Nisu imali neke velike skalpove ali sa jebenim Mejfildom stvarno nisam ocekivao da budu na 3:1. Detroit mi nije iznenadjenje, od njih sam i ocekivao da uzmu diviziju. Pratim ih jos od trejda Gof - Staford i ovo sam bas ocekivao. Neko neprijatno iznenadjenje ovde i nemam, manje vise je sve ocekivano. Cikago, Karolina i Arizona su 3 najgore ekipe u celom NFL (mada Arizona igra malo bolje nego sto sam ocekivao) , al ako bih birao nekog, Dzajantsi izgledaju dosta losije od ocekivanog. Mada sa njihovim QB-om i salary koji vuce, ne treba od NY mnogo ni ocekivati.
Za Ramse mi ostaje zal sto su mogli da koknu Bengalse i budu na 3:1. Cist poraz Mekveja, jedna od najgore pozivanih tekmi u njegovoj karijeri, ako nije i najgora. Napad ima dosta potencijala, 307 y per game pasom bez Kapa, 104 y per game trcanjem su odlicne brojke. A nismo igrali protiv pacijenata, daleko od toga. Odbrana je solidna ali bas bas fali pas rusher preko puta ovog rukija Younga. Ako bismo trejdovali za Montez Sweata, Briana Burnsa, ili tako nekog, mislim da bi bili bas ozbiljni kanidati za plejof (a vecina nam je davala 4 do 6 pobeda u sezoni). Mozda bi mogli da idemo i drugacijim putem, da trejdujemo npr za Patrik Surtaina, ala Remzi potez, i da pojacanim coverage damo malo vise vremena nasim rusherima.