Дреновак стартовао победомЈедини српски боксерски олимпијац на Играма у Лондону, Александар Дреновак, пробио је лед на старту такмичење и забележио победу на поене 13:12 (по рундама 3:4, 4:2, 6:6) у веома изједначеној борби против Марла Делгада Суареза из Еквадора.

Био је то судар двојице тактичара, где је прва рунда припала Суарезу за поен разлике, а следећа Дреноваку за два, што му је донело предност коју је сачувао у трећој, одлучујућој рунди. Дреновак је био задовољан:
– Увек је тежак први меч.
Турнирски сам борац, из борбе у борбу боксујем боље. Тако је било ми на Светском првенству у Бакуу, где сам стартовао тријумфом на прегласавање. Да сам тада изгубио, ништа од Лондона. Осећам да ће бити све боље.
Захвалан сам Врњачкој Бањи, јер је читав град облепљен плакатима са поруком: „Ацо уз тебе смо“. Коначно и Новак Ђоковић ме је гледао на тренингу и рекао да сам „звер“. А, кад Новак каже, где да га разочарам.

Наредни меч Дреновак ће имати у четвртак 2. августа против Турчина Адема Киличија, који је победио на поене 14:7 Нурсахата Пазијева из Туркменистана.
– Киличи је велики борац, али није непобедив. Сигурно је да морам да будем бољи него што сам деловао у првом мечу. Почео сам стегнуто и срећом мало сам заостао у бодовима у првој рунди. У другој сам био много бољи, није лако преокренути резултат. Предност је требало да буде већа. У последњој рунди сам се одлепио, а затим је ривал свестан да губи, кренуо агресивније и смањио разлику, али, недовољно да победи.

Меч је Дреновак завршио иза поноћи по нашем времену. Тренер Миодраг Милић каже да је то утицало на Дреновака:
– Сваки почетак је тежак. Био је у дефанзиви у првој рунди. Ово је ипак термин који није навикао, око 11 увече. У Кардифу смо тренирали око 15,30. Први пут сам га разгибавао четири сата раније. Устао је у седам, ипак је то деби на Играма. Следећи ривал Турчин је одличан. Аца ће сигурно боксовати боље, даће све од себе, а да ли ће победити, видећемо.