Board index Olimpijske Igre London 2012

ATLETIKA - Kraljica sportova

Re: ATLETIKA - Kraljica sportova

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 13:47

harper lee wrote:Devojka je imala minut i po manje od svog najboljeg rezultata, trceci po centru jednog od najvecih gradova na svetu. Dakle, nije opteretila budzet bezveze. :biggrin:

Sam si sve rekao, po idealnim uslovima, kisi koja izrazito pogoduje maratoncima i na najbrzoj ikada olimpijskoj trci nije oborila ni sopstveni rekord...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 05 Aug 2012, 13:49

AirBall wrote:
harper lee wrote:Devojka je imala minut i po manje od svog najboljeg rezultata, trceci po centru jednog od najvecih gradova na svetu. Dakle, nije opteretila budzet bezveze. :biggrin:

Sam si sve rekao, po idealnim uslovima, kisi koja izrazito pogoduje maratoncima i na najbrzoj ikada olimpijskoj trci nije oborila ni sopstveni rekord...

Idealni uslovi. :laugh:

Dobro, ti sledeci put kad odes u dzoging nemoj da ides u Kosutnjak vec idi u 29. novembra. Tamo su ti, po tvom shvatanju, idealni uslovi za trcanje.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 13:54

harper lee wrote:Idealni uslovi. :laugh:

Dobro, ti sledeci put kad odes u dzoging nemoj da ides u Kosutnjak vec idi u 29. novembra. Tamo su ti, po tvom shvatanju, idealni uslovi za trcanje.

Londonski maraton je po pravilu jedan od najbrzih na svetu, staza je idealna za dobre rezultate sto se vidi i po rezultatima pobednika...

Ona je svakako podbacila, jer na idealnoj stazi, po idealnom vremenu se nije ni priblizila svom najboljem rezultatu...
AirBall

Postby Liv » 05 Aug 2012, 13:58

Kad bi svaki sportista, posle svake trke/utakmice pomerio svoj najbolji rezultat za malo sad bi gledali svemirski sport. Tj. igrao bi se brzinom svetlosti, ne bi uspeli da ispratimo.

Izgleda da samo sportistima nije oprosteno sto su ljudi.
Liv

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 14:02

Liv wrote:Kad bi svaki sportista, posle svake trke/utakmice pomerio svoj najbolji rezultat za malo sad bi gledai svemirski sport. Tj. igrao bi se brzinom svetlosti, ne bi uspeli da ispratimo.

Izgleda da samo sportistima nije oprosteno sto su ljudi.

Liv, pogledaj koliko je sportista svoja najbolja ostvarenja ostvarilo u Londonu... Jednostavno ovo je kruna cetvorogodisnjeg rada, nema veceg takmicenja od ovog i tu se mora dati svoj maksimum...

Nisu toliko problematicni ni podbacaji koliko to sto ce se sve ovo za 3-4 godine zaboraviti i opet ce se iz penzije aktivirati Jevticka, Filipovic, Topici i slicni i pricace nam kako je dobro za Srbiju sto su 80., da su oni sustinski zadovoljni i naravno idemo dalje...

Veljos je lepo rekao da takmicari sa B normama ne trebaju da budu na Olimpijadi, jer njihovi rezultati nisu konkurentni ta B norma je vise namenjena za zemlje sa nerazvijenim sportom pa nek kasne po pola sata takmicati iz Fidzija i Samoe, a Srbi koji zele na Olimpijadu moraju da budu konkurentni...
AirBall

Postby gogo23 » 05 Aug 2012, 14:03

harper lee wrote:Ne treba zaboraviti da je prvi registrovani maratonac na svetu, izvesni Filipides, bacio kasiku nakon sto je prosao kroz cilj. :nisamja:

Nema na Youtube, nema pisanog traga, cista legenda u kojoj se cak ne kaze da li je oborio licni rekord ili je negde usput svracao na jagnjetinu.
gogo23

Postby harper lee » 05 Aug 2012, 14:04

AirBall wrote:
harper lee wrote:Idealni uslovi. :laugh:

Londonski maraton je po pravilu jedan od najbrzih na svetu, staza je idealna za dobre rezultate sto se vidi i po rezultatima pobednika...

Ona je svakako podbacila, jer na idealnoj stazi, po idealnom vremenu se nije ni priblizila svom najboljem rezultatu...

Jeste. A svoj najbolji rezultat je ostvarila u brdovitom Roterdamu. :biggrin:

Izvini, jesi li ti onaj sto se buni na kolege navijace kad zvizde fudbalerima izvesnog tima zbog toga sto 'lade jaja protiv trecerazrednih protivnika? Ili je to tvoj zli brat blizanac?
harper lee

Postby harper lee » 05 Aug 2012, 14:05

gogo23 wrote:
harper lee wrote:Ne treba zaboraviti da je prvi registrovani maratonac na svetu, izvesni Filipides, bacio kasiku nakon sto je prosao kroz cilj. :nisamja:

Nema na Youtube, nema pisanog traga, cista legenda u kojoj se cak ne kaze da li je oborio licni rekord ili je negde usput svracao na jagnjetinu.

Oborio je licni rekord sto posto, posto mu je to bila prva trka. I poslednja.
harper lee

Postby veljos » 05 Aug 2012, 14:11

zamislte kad bi svaka zemlja slala svoje sportiste koji su ispunili samo B normu ,evo hrvatska nije povela dvadesetak sportista koji imaju B norme u plivanj atletici kajaku atletici ,najdanovski ima 27 god i B normu vecto je medju zadnjim sta ona radi u londonu stice iskustvo ma dajte molim vas
veljos

Postby Liv » 05 Aug 2012, 14:11

Air

Ti ljudi se time bave. To im je posao. Neko ce ostvariti najbolji rezultat na treningu, neko na evropskom/svetskom prvenstvu neko na OI. Takva je priroda posla. Sve pripreme, vreme, novac ne garantuju nista. Sport je takav (narocito individualni) da je dovoljan mali pad koncentracije da sve ode u persun. Jel zato svi treba da se pljuju? Naravno da ne.

Ti "penzioneri" su nekim svojim ranijim rezultatima i cinjenicom da su u vrhu kod nas u svojim disciplinama zasluzili to mesto. Vrlo prosta cinjenica. I nemas pravo ti niti niko drugi da im oduzmes to pravo, sve dok se zvanicno time profesionalno bave. Uz to postoje norme, postoje kvalifikacije i sva dalja prica je suvisna.

Naravno da ne moze svaki olimpijac postici svoj najbolji rezultat na OI, doneti medalju itd. Stvarno ne mogu da verujem koliko preterujete i sta sve citam ovih dana ovde. Ja sam bre presrecna da mi uopste imamo nekog predstavnika u atletici, da nas ima. Ostalo ce valjda nekad doci.
Liv

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 14:18

harper lee wrote:Izvini, jesi li ti onaj sto se buni na kolege navijace kad zvizde fudbalerima izvesnog tima zbog toga sto 'lade jaja protiv trecerazrednih protivnika? Ili je to tvoj zli brat blizanac?

Daj, ne budi bezobrazan... Ne zvizdim ja ni ovima sto zavrsavaju kao 71., vec se bunim sto se uopste takmice... Isto bih se odnosio da Partizan igra sa amaterima fudbal, a ovi sportisti su vise amateri nego profesionalci...
AirBall

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 14:23

Liv wrote:Air

Ti ljudi se time bave. To im je posao. Neko ce ostvariti najbolji rezultat na treningu, neko na evropskom/svetskom prvenstvu neko na OI. Takva je priroda posla. Sve pripreme, vreme, novac ne garantuju nista. Sport je takav (narocito individualni) da je dovoljan mali pad koncentracije da sve ode u persun. Jel zato svi treba da se pljuju? Naravno da ne.

Ovo sto ti sada pises uopste nije u koliziji sa onim sto su zastupali Harper, Altair i jos neki na ovom forumu sto je naravno tvoje pravo...

Za njih je izdvojen novac za vrlo kvalitetne pripreme i nisu se pokazali... Mnoge druge drzave sto rece Veljos cak ni ne salju takmicare sa B normom, jer je to vrlo skupo, a ne donosi nikakvu korist... Jednostavno postoje sportisti koji mogu da napreduju i oni koji ne mogu...

Sasvim je racionalno poslati neko dete od 16 godina pa nek zavrsi i sa 30 minuta zaostatka umesto nekih tetki i teca od po 35-40 godina koji samo cekaju Olimpijadu da bi zagrabili malo para iz budzeta, a i sami su svesni da nisu konkurentni...

Juce je za nase odbojkase igrala postava gde deca imaju 18-19 godina i to je bilo milina gledati... Pa nikome tesko ne pada poraz, a Topica cu uvek komentarisati, jer je ovde dosao na prevaru i vec godinama ni na jednom medjunarodnom takmicenju nije uradio nista...

To su citavi aparati koji zickaju pare, placu preko novina, prete da nece nastupati i to se desava samo dok ne dobiju pare, kad dobiju pare pojave se sa 110 kila na OI poput Karakasevica i ispadnu u prvom svom mecu...

Protiv toga sam ja, a ne protiv onih koji su perspektivni...
AirBall

Postby Liv » 05 Aug 2012, 14:35

^ ti si protiv svih koji nisu ispunili tvoja ocekivanja u Londonu. Tvoja licno. Dakle ne pricamo i Topicu, vec o tome sto ides redom i kritikujes manje vise sve nase. Kakve veze ima ono sto ja pisem sa Harperom i Altair? Nismo mi u timu "mi" protiv "vas", svako ima svoje misljenje. Moje se, usput, ne razlikuje od njihovog ali za ono sto sam napisala to nema nikakve veze.

Ponovicu, dobro je da uopste imamo nekog predstavnika u atletici. Koliko je zastupljena kod nas to je ogroman uspeh.
Liv

Postby AirBall » 05 Aug 2012, 14:36

Ne, ja sam samo protiv onih koji su otisli da bi finansijski profitirali,a rezultatski nisu konkurentni...
AirBall

Postby veljos » 05 Aug 2012, 14:41

jeli vi znate da spanciranje bracnog para topic samo u londonu kosta 10k evra plus sto su uzeli za pipreme koje nisu obavili
veljos

PreviousNext

Return to London 2012