AirBall wrote:Zato sto je 21 godina u mnogim sportovima uzeta kao doba gde prestaje da postoji razlika izmedju juniora i seniora...
Postoji ta granica u nekim sportovima, ali ovde se radi o 4-godisnjem ciklusu, sto znaci da oni koji danas imaju 17 godina mogu da racunaju da ce sa B normom u Rio jer su nasa buducnost za 2020, a oni koji pune 18 sada neka jure A normu, jer ce vec 2016. sa B normom biti "propali talenti". Meni je to nelogicno.
AirBall wrote:Tvoje je pravo da se slozis sa bilo kim, ali ono sto mene konkretno zanima je na koji nacin vidis da se raspolaze sa sredstvima u npr u atletskom, ili u plivackom savezu... Ajde da uzmemo npr da je godisnji budzet ASS, ili PSS pola miliona evra, da li pola miliona evra srazmerno uloziti na desetak atleticara i plivaca, ili napraviti prioritete i u njih ulagati i vise?
Da li po tvom misljenju jednaka sredstva treba uloziti u Stjepanovica i Najdanovsku i u Topica i Bekrica?
Air opet ne citas sta pise, konkretni sportski savezi su poslednja stepenica u razvoju jednog sportiste, a drzava treba da se potrudi da ti savezi imaju navalu clanova, a ne da odredjuje da je Srbija npr. tekvando zemlja i sada svi treba da treniraju tekvando.
A kako ce savezi, konkretno plivacki ili atletski, uloziti sredstva koja dobiju je njihova interna stvar (tu se mi nista ne pitamo, a pitanje je da li ikome oni i pravdaju ta sredstva). Verovatno je za savez bitno da pored vrhunskih sportista (ako je moguce) ima i sto vise onih koji ce "ucestvovati" na takmicenju jer je pretpostavljam i to neki kriterijum kada se dodeljuju finansijska sredstva. A siguran sam da nisu "ludi" da u plivackom savezu ne poguraju Stjepanovica koliko mogu, jer ako on osvoji medalju na SP ili cak na OI, plivackom savezu ce finansijski sigurno biti bolje. E tu je sad pitanje koliko svaki savez dobija sredstava, da li je to dovoljno za neki maksimum priprema ili jedva minimum, da li sami pokusavaju da nadju sponzore, ili im drzava pomaze...