Argentina
Gledao sam ih protiv USA, i ne toliko zbog rezultata, koliko zbog energije koju unose u igru sam znao da će se pitati za mnogo toga na ovom turniru.
Sinoć su ušli u meč kao da im je do or die, velikim delom i zbog faktora zajebane grupe gde ipak treba izbeći četvrtu poziciju i Špance u četvrtfinalu, ali bih rekao da su još većim delom bili motivisani da vrate Litvancima za ono gaženje u četvrtfinalu pre dve godine, i reakcija svih igrača na kraju meča to i dokazuje, jednostavno su živeli za ovaj meč.
Naravno, sama prikazana igra je poezija. Što kolega iznad reče, maestralan pik spoljnih igrača sa fenomenalnim Skolom, tolika jednostavnost pretočena u ubitačnu realizaciju.
Ni Pablo nije toliki smarač kada dobije ovlašćenje trenera da ubrza igru, a Manu je Bog košarke.
Noćioni standardno ujeda po terenu, svuda ga ima, a kada Delfina krene šut kao sinoć, onda bi i Španci i Ameri morali da daju svojih 100% da bi ih pobedili. Jedino šteta što imaju samo 7 kvalitetnih igrača u rotaciji, što im ipak drastično smanjuje šanse u eventualnim duelima protiv gorepomenutih favorita.

San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.