"Fenomen" odigrao svoje poslednje minute u sudaru Brazila i Rumunije. Jedini pravi Ronaldo se sinoć oprostio od reprezentacije. Nije dao gol, ali nije ni bitno, ispraćen ovacijama sa pozornice.
Ronaldo se oprostio od reprezentacije sa kojom je osvojio dve svetske titule, ona 2002. je u velikoj meri njegovo remek delo.
Brazilac je sišao sa scene uz fanfare kako i dolikuje "Fenomenu", čoveku koji je sinonim za jednu epohu u svetskom fudbalu.
Selekao je na njegovom oproštaju savladao Rumuniju sa 1:0, strelac je bio Fred, a Ronaldo je odigrao 15 minuta, nije postigao gol, ali svejedno, ispraćen je ovacijama.
"Izvinjavam se što nisam dao gol, hvala vam na ovakvom oproštaju. Vi ste moji navijači, igrao sam za vas. Plakali ste kad sam ja plakao, smejali smo se zajedno, to je ono najvrednije što mi je dao fudbal", rekao je "Fenomen".
Na transparentima su se izdvajala dva natpisa.
"Postoji samo jedan Ronaldo", "Ronaldo - to je Brazil".
"Ponosan sam na svoj narod, na to što sam Brazilac. Hvala još jednom, za svo poštovanje koje ste mi ukazali", dodao je Ronaldo.
Na Pakembu stadionu je bilo oko 30 000 ljudi, uz Ronalda je bila supruga Bia Entoni, kao i njegovo četvoro dece, Ronald, Aleks, Marija Sofija i Marija Alis, a prisutni su bili i njegovi roditelji.