Board index Fudbal Fudbalski miks

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby jupol » 28 Jun 2025, 23:35

stoka pandurska, dabogda sve plate koje dobiju od Vucica davali na lecenje svojih najmilijih
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby PERA » 28 Jun 2025, 23:36

BlackOwl wrote:
vladokv wrote:ono sto sam ja svojim ocima video ( na onom kanalu bez cenzure ) je da je bilo pojedinaca koji su napali pandure koji su mirno stajali u kordonu.

i to je bilo pre nego sto je naislo vozilo hitne pomoci.

EDIT : stim sto sam zapamtio onog nosonju u zelenoj majici koji je stajao kao ispred demonstranata i smirivao, a kasnije sam ga video na Slaviji kako sa jos nekim inspektorima privodi tipa golog iznad pojasa.

ne bih se iznenadio da je sve iscenirano i unapred pripremljeno i bas zbog toga sam razocaran sto studenti i ovaj put nisu uspeli da se ograde od ovakvih eventualnih desavanja.

Ako je iscenirano onda su i studenti ucestvovali jer su povukli redare i veterane koji su pravili kordon prema policiji. Cim su se oni povukli mi smo krenuli gore ka policiji i krenuli da im skandiramo. Naravno da je eskaliralo jer je narodu pun kufer ovih sektasa. Samo jbg, vecina je ostala dole kod Idee i nista se nije postiglo sem sto smo udahnuli malo biber spreja. Vecina ljudi nece da seta bez ikakvih rezultata u nedogled.
Za smenu ovog ili treba zivojin misic da ustane iz groba i preuzme proteste ili da policija otkaze poslusnost.
Do izbora 2027 nece ostali dugmici.

Sve je bilo lepo i super samo sto cemo u ponedeljak mi da kacimo storije a oni da nastave da kradu i unistavaju.

Pa onda svi u štrajk od ponedeljka, deca već mesecima pozivaju na štrajk ove, ali sem njih i profesora sve ostale izgleda boli kurac. Svi u štrajk i blokade, a ne da se kmeči po mrržama
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Dudarim Dubijem » 28 Jun 2025, 23:38

Nažalost na ulici se ne može uraditi ništa protiv policije bez podrške navijačkih grupa, svestan je toga i Vučić pa je na vreme rešio tu stvar.
Dudarim Dubijem

Postby tremi08 » 28 Jun 2025, 23:39

Dudarim Dubijem wrote:Nažalost na ulici se ne može uraditi ništa protiv policije bez podrške navijačkih grupa, svestan je toga i Vučić pa je na vreme rešio tu stvar.

Pa da, u pravu si. Ima dela navijaca, najvise iz Partizana ali to je malo. Mislim da treba cekati novu tragediju koja ce se neupitno desiti jer sve sto su uradili, uradili su lose. Do tada drzati tenziju aktivno ovako ili cekati EXPO.
tremi08

Postby jupol » 28 Jun 2025, 23:45

nije se nikada ni uradilo na ulici nista protiv policije... 5. oktobar se desio u dogovoru sa najjacim instrumentima Miloseviceve vlasti koji su ga izdali... izdace i ovoga kada pukne na izborima, zato ih i ne raspisuje...
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Hasselbaink » 28 Jun 2025, 23:46

Dudarim Dubijem wrote:Nažalost na ulici se ne može uraditi ništa protiv policije bez podrške navijačkih grupa, svestan je toga i Vučić pa je na vreme rešio tu stvar.

Ne treba se loziti da bi sa 500-1000 cigana i jos koja stotina ostalih moglo nesto uraditi protiv policije, zandarmerije itd. Previse se daje na vaznosti navijacima zbog 5 oktobra i tripuje da su oni bog zna kako bitni...
Evo jednog koji je bio danas al u cacilendu :biggrin:
Image
Ko ne skace, taj je plenum.
Hasselbaink

Postby tremi08 » 28 Jun 2025, 23:46

jupol wrote:nije se nikada ni uradilo na ulici nista protiv policije... 5. oktobar se desio u dogovoru sa najjacim instrumentima Miloseviceve vlasti koji su ga izdali... izdace i ovoga kada pukne na izborima, zato ih i ne raspisuje...

Nece dati izbore dok se ne prekinu blokade na ovaj ili onaj nacin i studenti izgube ovu dobru poziciju koju imaju. Treba naci nacin koji njega moze da remeti, a to je blokada EXPO, vise nego blokade tipa Vlade, Ministarstava itd. (ionako te institucije nista ni ne rade).
tremi08

Postby Golden Warrior » 28 Jun 2025, 23:48

Samo blokada Expa. Udariti govnima na prljavi kes pa neka krenu na narod...
Golden Warrior

Postby tremi08 » 28 Jun 2025, 23:49

Nema svrhe blokirati Vladu kad Vlada nista ne radi, niti se Vlada ista pita. Samo blokada EXPO-a
tremi08

Postby Bogun » 28 Jun 2025, 23:51

Pustio je policiju sa lanca na narod i to na Vidovdan od svih dana. Zna se da nije u vinklu, ali me uvek iznenadi koje su razmere toga.

Dobra brojka na protestu, preko 100.000 do 150.000 ljudi, vidi se da energija nije pala.

Na moju veliku žalost nisam mogao danas na protest, ali valjda će biti još neki uskoro.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby AirBall » 28 Jun 2025, 23:54

Glave gore, prava borba tek predstoji...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby tremi08 » 28 Jun 2025, 23:54

Bogun wrote:Pustio je policiju sa lanca na narod i to na Vidovdan od svih dana. Zna se da nije u vinklu, ali me uvek iznenadi koje su razmere toga.

Na moju veliku žalost nisam mogao danas na protest, ali valjda će biti još neki uskoro.

Tokom leta treba drzati fokus samo, a onda na jesen opet. Za 8 meseci su izbori u Boru i jos 12 opstina, pa da vidimo tada da se dobije nesto.
tremi08

Postby Dexi » 28 Jun 2025, 23:59

Bas tako protiv policije ,kao instrumenta sile vlasti u svakoj zemlji obicni gradjani ne mogu nista.Pa i demonstracije 9 marta koje su bile neuporedivo brutalnije,gde su bili i ljudi iz krimogenih sredina,navijaci ,pa nisi mogao da srusis vlast.

Da ne pricam proteste 96-97',pa godine borbe i protesta .Tek kad su izgubljeni izbori,odnosno kad su instrumenti sile otkazali poslusnost ,i kad su navijaci i kriminalci stali uz dos doslo je do 5 oktobra.

Mislim da je i ovde jedino takav neki scenario moguc,da policija otkaze poslusnost.Da bi se to desilo mora da postoji ozbiljna organizacija,ko ,sta ,kada dolazi,preuzima itd.itd.

Ovi protesti su pokazali da je ovaj SNS kartel izgubio svaki legitimitet.3 protest preko 100 hilj.ljudi u 6 meseci :blue: .

Ljudi su ovde(ne studenti)po prirodi nestrpljivi.Ocekuju da se nesto sto traje 12 god.resi preko noci.Pa tesko,ovo je borba ,maraton.

Za one koji su prizivali nasilje i borbu,pa dobili ste je.

Moje pitanje gde je ovde opozicija?Ne videh niti jednog opozicionara u prvim redovima.

Samo nastaviti podrsku studentima i gradjanima.Treba sacekati septembar ,mozda opet krenuti u obilazak Srbije,pa onda opet pozvati celu Srbiju na protest u Beogradu ,sto da ne i 05 .10. i da onda se opet stvori kriticna masa kao 15.03.

Sada sa ovim iskustvom ,kao sto neko rece blizi smo jedan dan kraju ovog rezima.

Sto bi rekao Dule ,borba bre :okk:
Dexi

Postby Dudarim Dubijem » 29 Jun 2025, 00:01

Hasselbaink wrote:

Ne treba se loziti da bi sa 500-1000 cigana i jos koja stotina ostalih moglo nesto uraditi protiv policije, zandarmerije itd. Previse se daje na vaznosti navijacima zbog 5 oktobra i tripuje da su oni bog zna kako bitni...
Evo jednog koji je bio danas al u cacilendu :biggrin:
Image

Ne mislim samo na 5. Oktobar. Bilo je ozbiljnih sukoba i na gej paradama, protestima za Kosovo, hapšenje Mladića...
Dudarim Dubijem

PreviousNext

Return to Fudbalski miks