Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Re: Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Postby Stoxan » 19 Jan 2013, 13:22

Osnovna greška Viktora je što je poverovao nekim obećanjima. Naravno u tom trenutku retko ko bi odbio stvaranje odličnog tima. Međutim neke okolnosti kasnije dovele su do toga da pojedinci ne ispune ni slovo od tog obećanja. Prebacivanje lopte na Partizan i pominjanje bazena je jako bezobrazno. Niko nije tukao čelnike Zvezde po glavi da dovedu skupa pojačanja. Troškovi Pjetlovića, Prlainovića, Rađena, Šefika.. su otprilike kao i ti troškovi bazena koji se spominju. Trebalo je krenuti sa mlađim snagama pa za koju godinu možda do titule. Naravno to nije bilo u interesu nekima (izuzev Jelenića i Savića) koji su hteli sve i odmah.

Ista sudbina će zadesiti i Radnički. Ni tamo nije bolja situacija. Jednostavno vaterpolo nije sport u kome se isplati ulagati. Da ne bude zabune u Partizanu je situacija finansijski možda još gora. Jedina razlika je u visini troškova. Sve i da izguraju ovu sezonu i Radnički i Zvezda sa ovim timovima (što nije nemoguće) od sledeće godine i jedni i drugi će krenuti sa znatno slabijim sastavima. Mada iskreno za ove iz Kragujevca čisto sumnjam i da će postojati do godine.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Remi » 19 Jan 2013, 13:31

Burke wrote:
Remi wrote:Pa nije bas da smo imali mnogo velike budzete tj da je bilo bas mnnogo dobrotvora.

Нико ни не спомиње много велике буџете, већ цифру довољну за преживљавање клуба. Оног момента када се Звезда угасила, Партизан је монополизовао ватерполо у Србији и било му је много лакше да функционише, јер је било јасно да ће сви највећи таленти у земљи завршити код њих. А хвала Богу, ми смо талентован народ за ватерполо, па је повратком неких ватерполо легенди имало са чиме да се крене и у Европу.

Slazem se, samo je Partizan najmanje kriv sto je dosao u poziciju da bude jedini klub u drzavi.
Nije to ni zbog besplatnog bazena ili neceg drugog, kako Konjokradica hoce da predstavi.
Remi

Postby Burke » 19 Jan 2013, 13:33

Stoxan wrote:Prebacivanje lopte na Partizan i pominjanje bazena je jako bezobrazno.

Можда је безобразно у овој ситуацији, али никако не може бити безобразно догодине, када ће нам у старту сезоне бити потребно мимимум 100к евра да будемо у егалу са Партизаном што се услова тиче. Ова цифра у ватерполу није нимало занемарљива. То је исто као да у фудбалу један тим у односу на други у старту има предност од 3-4 милиона евра. Па се ти онда јури са њима...
Burke

Postby Stoxan » 19 Jan 2013, 13:47

Partizan je to korišćenje bazena zaslužio svojim rezultatima. BVC Zvezda postoji nekoliko sezona. Nikako se ta dva kluba ne mogu porediti. Slažem se da se moraju naći načini u dogovoru sa gradskim vlastima da se ti troškovi bazena/hala smanje. I to ne samo Zvezdi, nego većini klubova, bar onima koji igraju najviše rangove takmičenja. Ako ne možeš (ili nećeš) da im pomogneš, onda nemoj ni da odmažeš.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Grande Alessandro » 19 Jan 2013, 14:30

Stoxan wrote:Osnovna greška Viktora je što je poverovao nekim obećanjima. Naravno u tom trenutku retko ko bi odbio stvaranje odličnog tima. Međutim neke okolnosti kasnije dovele su do toga da pojedinci ne ispune ni slovo od tog obećanja. Prebacivanje lopte na Partizan i pominjanje bazena je jako bezobrazno. Niko nije tukao čelnike Zvezde po glavi da dovedu skupa pojačanja. Troškovi Pjetlovića, Prlainovića, Rađena, Šefika.. su otprilike kao i ti troškovi bazena koji se spominju. Trebalo je krenuti sa mlađim snagama pa za koju godinu možda do titule. Naravno to nije bilo u interesu nekima (izuzev Jelenića i Savića) koji su hteli sve i odmah.

Ista sudbina će zadesiti i Radnički. Ni tamo nije bolja situacija. Jednostavno vaterpolo nije sport u kome se isplati ulagati. Da ne bude zabune u Partizanu je situacija finansijski možda još gora. Jedina razlika je u visini troškova. Sve i da izguraju ovu sezonu i Radnički i Zvezda sa ovim timovima (što nije nemoguće) od sledeće godine i jedni i drugi će krenuti sa znatno slabijim sastavima. Mada iskreno za ove iz Kragujevca čisto sumnjam i da će postojati do godine.

Bravo! :thumbup:
Neki hoće sve i odmah...bez da malo zavrnu rukave...

Ja rekoh u šali da će retardtm uskoro početi da objašnjava i za vaterpolo...i gle on stvarno :facepalm:
Grande Alessandro

Postby rabesandratana » 19 Jan 2013, 14:52

Kkoliku smo mi pomoc imali najbolje govori podatak da smo u zadnjih petnaestak godina dva puta raspustali prvi tim i pocinjali prakticno od nule.
Vaterpolo skola Partizana je nesto najbolje od sportskih kolektiva sto postoji u ovoj drzavi, i da ona ne postoji, Partizana vrlo verovatno vise ne bi ni bilo, ili bi bili u najboljem slucaju osudjeni na neko tavorenje.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Zlaja » 19 Jan 2013, 16:30

Mislim da je krajnje vreme da se izvrsi reorganizacija SD i da ostali sportovi postanu sekcije FK. Stvarno je zalosno videti kako se bacaju pare u FK a tako malo treba VK, RK ili KK da belezi bolje rezultate. Mozda je ranije napravljena greska sto 2 najpopularnija kluba nisu pravljena u 2 razlicita grada. Lakse bi se finansiralo bilo iz gradskog budzeta bilo iz pokrajinske kase.

Na Spensu bi besplatno igrao VK Crvena Vojvodina, kao i KK, studenti bi na mestu gde je danas teren Indeksa ili Kabela iskopali neku rupu za stadion i sve bi bilo malkice lakse i lepse :D
Zlaja

Postby Stoxan » 19 Jan 2013, 16:35

Lako je tebi tako da pričaš kad nisi iz Novog Sada :biggrin:
Stoxan

Postby Zlaja » 19 Jan 2013, 16:45

Ali tu sam vec 7 godina :)
Ma isti djavo, ne mozes ni ovako duks Partizana da prosetas. Samo bih mozda vise pratio FK Novi Sad :D

Nego da te iskoristim kad si vec tu. Da li se zna koje se grupe ukrstaju u drugoj fazi EL, bese prolaze 4 ekipe, koliko iz te nove grupe ide dalje?
Zlaja

Postby Stoxan » 19 Jan 2013, 16:55

Nema novih grupa. Igra se odmah 1/8 finala po nokaut sistemu. A verovatno će biti poludirigovan žreb
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 21 Jan 2013, 05:37

VK Crvena Zvezda je postojala i u SFRJ. Viktor Jelenic je najpoznatiji "proizvod" njene skole. Zvezda je igrala prvu ligu, ali je cesto i ispadala iz nje. Medjutim osamdesetih je druga liga igrana u letnjem periodu, pa se desavalo da oni koji ispadnu iz lige, tokom leta izbore povratak, sto je cesto bio slucaj sa Zvezdom. Zvezda nam je cak 1 ili 2 put direktno pomogla da osvojimo titulu, kada su dobili Mladost ili igrali nereseno sa njima.

'91 na celo tima dolazi Vlaho Orlic, Stamenic postaje trener, iz Zagreba se vratio Igor Milanovic, a Vaso Subotic je dosao iz Partizana. U Zvezdi su tada bili golman Milan Tadic, Nikola Ribic, Todor Prlainovic (mislim da je Andrijin stric), Dejan Perisic (on je dosao iz Partizana - sada je funkcioner u savezu). Vlada Vujasinovic je stigao iz Rijeke tokom sezone 91/92, nesto kasnije iz Splita i Jugoslav Vasovic. Interesatno da je te sezone za nas igrao Sapic, imao je samo 14 godina. Mi smo uzeli Kup (mislim na cetverce), a Zvezda prvenstvo (mislim da je bilo 3-1 u finalnoj seriji).

Tada je u klub usao Dusko Knezevic (Atlas banka), trener je bio Krivokapic, zaigrao je Ciric, Sapic se vratio, Igor otisao u Spaniju. Mi smo opet uzeli Kup, a Zavezda prvenstvo (2-1 u finalnoj seriji, nesto od te utakmice ima i na youtubu). I naredne godine je Zvezda bila odlicna (tada je iz Splita stigao i Ante Vasovic), tada je odigrana cuvena utakmica, derbi na krcatom otvorenom Tasmajdanu kada se liga igrala tokom leta. Onda je Knezevic otisao u Vaterpolo savez, klub su napustili skoro svi igraci i zivelo se na ivici, Krivokapic je bio trener. od igraca izbacili su Pekovica, Gaka, Savica (sada je u Nemackoj), cak je i stariji Janovic kratko vreme bio u Zvezdi kao junior. Sta se dogadjalo tokom prosle decenije manje vise je poznato.

Kada budem imao vemena napisacu i o tome kako je Partizan prezivljavao od osamdesetih do danasnjih dana i da je velika varka da je ikada bio privilegovan ili guran od nekoga (za period pre osamdesetih, kada smo uzeli 6 KES-a ne mogu to da tvrdim).
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Remi » 21 Jan 2013, 14:07

@MT, samo nastavi.
Nikola Ribic, je li to neki rodjak sa onim Ribicem golmanom koji je branio po Italiji dosta dugo?
Strasan golman.

Neverovatno koliko malo podataka moze da se nadje vezano za vaterpolo uopste.
Evo ovako kad se spomenu neka imena pa setim nekih stvari, koje su to face bile.
1998 smo uzeli LEN Kup, samo taj trofej nismo do tada nikad osvajali.
Prva utakmica igrana je na Banjici, 8-8, ni jedan jebeni podatak nisam mogao da nadjem.
Ni na youtube normalno nema nikakvih snimaka.
Ovo je sa revansa u Splitu. Sastavi ekipa da se najezis. Neki igraci su jos aktuelni.

Ovako sad na secanje, po imenima, da li se moze reci da su oni tad bili favoriti?

FINALE KUPA LEN: JADRAN (SPLIT)-PARTIZAN BAMBI 1:3 (1:0, 0:1, 1:0, 1:0)

Trofej crno-belima na Poljudu

Split. - Bazen “Mali Poljud". Gledalaca: 1.088. Sudije: Dani, Klara (Italija). Igrac vise: Jadran 10 (1), Partizan 7 (1).

JADRAN: Skolnekovic, Vrdoljak, Krekovic, Buric, Jezina, Smodlaka, Buljan, Savicevic, Asic, Pavlovic 1, Vuko, Aljinovic, Djogas.

PARTIZAN: Kuljaca, Ninkov, Soro, Maljkovic 1, Savic 2, Ikodinovic, Ganovic, Nikolic, Petrovic, Popovic, Vujasinovic, Draskovic, Ribic.

Spoiler: pokaži
Prelepi pehar Kupa Len (Evropske plivacke i vaterpolo federacije) posle vise decenijskog posta napokon danas stize na Banjicu i Vaterpolo klub Partizan - sasvim zasluzeno posle sinocnje velike pobede jugoslovenskih vaterpolista nad dvostrukim evropskim prvakom Jadranom iz Splita - 3:1 (1:0, 0:1, 1:0, 1:0). Splicanima, koji su u ovom mecu bili favoriti nakon remija u Beogradu od pre dve nedelje (8:8) nije pomoglo ni zestoko navijanje domace publike - igraci Partizana su od prvog do poslednjeg trenutka bili sto odsto u mecu, odigrali snazno i vrlo skoncentrisano u odbrani iza koje je na golu bio sinoc prosto fantasticni golman Nikola Kuljaca. Partizan je prvi dosao u vodjstvo golom Riste Maljkovica sa distance i vec od tada pocinje da se oseca blagi nagovestaj psiholoske prednosti “crno-belih", koji je obecavao povoljan ishod meca. I Kuljaca i sinoc takodje odlicni reprezentativni golman Jadrana Skolnekovic imali su u toj prvoj cetvrtini i dosta srece, jer su po tri puta igraci oba tima pogodili okvir gola.

U drugoj cetvrtini kod Splicana je vec nervoza postala ocigledna, ali “crno-beli", nazalost, nisu iskoristili greske domacih. Pavlovic je izjednacio posle iskljucenja Ikodinovica i, za vaterpolo igru desava se nesto prosto neverovatno - to ce biti i jedina lopta koja je te veceri zavrsila iza Kuljacinih ledja i to 22 sekunde pre isteka druge cetvrtine. Na pocetku treceg dela utakmice Partizan i dalje igra odlicno, dok Jadran opseda gol gostiju puna dva minuta - i to bez pogotka, sto je mozda bio i presudan momenat splitskog finala. Odbrana “crno-belih" i Kuljaca su i dalje bili nesavladivi, dovodili su Splicane bukvalno do ocajanja. Minut pre isteka ove cetvrtine odlicni kapiten Partizana Dejan Savic vrlo lukavo, sa distance, lobom salje loptu u Skolnekovicevu mrezu - 1:2.

U potpuno istom ritmu jugoslovenski predstavnik nastavio je i u poslednjem delu utakmice. Opet Dejan Savic, dva minuta i 18 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvizduka precizno realizuje igraca vise za svoj tim i dovodi Partizan do konacnih, takoreci fudbalskih 1:3 i tako dugo zeljenog pehara Kupa Len. Jedini trofej koji je nedostajao u bogatoj riznici “crno-belih", od danas ce biti na Banjici. Zrelom i disciplinovanom igrom vaterpolisti Partizana su u jednoj tvrdoj, takoreci sahovskoj partiji, na splitskom plivalistu pokazali da su imali vece srce, hladniju glavu i jacu zelju, sto je krunisano pobedom. Kao svojevrsni revans za poraz Beceja od zagrebacke Mladosti, vaterpolisti Partizana su ne samo prekinuli crnu seriju “crno-belih" klubova u sudaru sa hrvatskim predstavnicima u internacionalnim takmicenjima, vec su i sjajnom igrom pokazali da u Srbiji i Jugoslaviji zivi najjaca vaterpolo skola.
Remi

Postby rabesandratana » 21 Jan 2013, 15:36

Iako sam utakmici na Banjici prisustvovao mnogo vise u secanje mi se urezao revans u Splitu, sigurno najneverovatnija vaterpolo utakmica koju sam odgledao, svesti onakvu ekipu Jadrana na svom terenu na jedan gol za celu utakmicu :blue: :blue: :blue:
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Remi » 21 Jan 2013, 15:42

Ja sam te sezone gledao sa Barselonetom u Bg. Sad koja je faza bila ne secam se.
Ma gledaj ta imena samo, strasno.
Remi

Postby Milutinov Tata » 21 Jan 2013, 17:20

Ja odgledao sve utakmice :biggrin: . Te sezone nam je sponzor bio Bambi i pokusali smo da skinemo Becej sa trona. Doveli smo Vujasinovica iz Barselone i Ribica da nam igra na nezgodnoj strani (uz Uskokovica najbolji levoruki igrac tih godina), tu su bili Savic, Ikodinovic, Maljkovic, Nikolic (popularni Splica otkrice EP '97), Kuljaca na golu. Mislim da smo mi bili jaci od Jadrana, ali posle remija u Beogradu, koji smo jedva izborili (cini mi se da je Savic iz cetverca izjednacio) oni su bili favoriti u Splitu. Ali kakva je ono odbrana bila, na nivou nasih iz Sevilje '97, u onakvoj atmosferi bas rutinska pobeda :blue:

Inace taj vikend u subotu u Becuju su Becej i Mladost igrali odlucujuci mec za FF, i Mladost je na zalost ubedljivo dobila taj mec. Mi smo revans igrali u nedelju sto je mozda jos dodatno povecalo pritisak na nas jer su nas Hrvati redovno dobijali tih godina (ne samo u vaterpolu). Inace Soro je tada branio za nas, a Sefik bio rezerva Sostaru u Beceju. Posle su se zamenili i Soro je uzeo i LS 2000 sa Becejom.

Inace osim LEN Kupa nista drugo nismo osvojili, Becej nas je dva puta pobedio u polufinalu Kupa, a u finalu play off-a smo izgubili 2-1 u seriji, mec u BG-u smo dobili u produzetku, mislim da je Ribic dao odlucujuci gol. Posle toga se tim skoro raspao jer su svi nosioci igre otisli. Projekat od godinu dana :biggrin:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Vaterpolo