Pro reko čini sve da ove godine osvoje Evroligu. Njima je ta liga potrebna zbog razigravanja tima, jer u Italijanskm prvenstvu ne smeju da igraju više od 1 stranca. Mnogo je tu igra i igrica. Da ne bude zabune uopšte nije cilj da se Partizan uništi, već je cilj ono što sam gore napomenuo. Tačnije da Pro reko u 2013. godini, koja će predstavljati stogodišnjicu postojanja njihovog kluba, postane najtrofejniji klub u Evropi. To je cilj Volpija.
Učešće Partizana na Jadranu. Pre 3 meseca sve je dogovoreno sa Partizanom da oni budu učesnici u toj ligi.
Na Jadranu samo Partizan! izdvojeno
Dogodine Partizan, a vrata ostaju otvorena za Vojvodinu i Crvenu zvezdu. To je stav Borda Jadranske lige sa sastanka održanog u nedelju u Rijeci.
Od tog trenutka situacija u VK Partizan se promenila nabolje u svakom smislu. Finansije su značajno poboljšane. Mene interesuje šta to tada nije bio problem finansijski, a sada jeste?
Odgovor je Pro reko.
Veza između Pro reka i Hrvatskog plivačkog saveza je Predrag Sloboda predsednik HPS i potpredsednik Reka. Preko njega i Bebića (direktora lige) odlučeno je da Italijani učestvuju, a da se Partizan po drugi put od osnivanja te lige ispali. Italijani su svoje učešće debelo platili. Plaćeno je 200h ligi, plaćeno je svim klubovima put do Đenove. Plus sve to Pro reko i Primorje imaju, da kažem dobru saradnju. Riječanima Italijani pomažu finansijski oko sastavljanja ekipe, troškova, igrača... Bilo je nekih priča da je Volpi pomagao i Mladosti.
U celoj ovoj priči interesantno je da se Crnogorski savez uopšte nije pitao oko ovoga, da nije pitan ni glavni sponzor lige Triglav. Sve je odlučeno od strane 2 čoveka, Bebića i Slobode.
I još jedna stvar mi je jako nejasna, zašto naš klub ćuti, i dokle ćemo se više ponižavati i moliti nekog da igra sa nama ko to očigledno ne želi. Mi ćemo imati sledeće godine sasvim solidnu Evrointer ligu, jer se Mađari vraćaju sa najjačim ekipama. I drago mi je zbog toga, jer smo mi bili na putu da njih ispalimo zbog Jadrana.