Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Re: Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Postby Stoxan » 30 Jun 2011, 10:15

Чучковић црно-бели

30 јун, 2011
После одласка неколицине играча Хаџитеодоруа, Аврамовића, Пијетловића, Прлаиновића и највероватније Рађена Партизан је добио прво појачање. Реч је о беку Приморца младом Урошу Чучковићу који је иначе на ширем списку селектора Црне Горе Петра Поробића.

Чучковић ће се на тај начин као страни играч придружити Александру Радовићу и тиме ће бити испуњена квота страних играча на домаћој сцени.

Уколико не буде неких великих промена Партизан ће појачања тражити у сопственим редовима, мада се тражи центар. Као кандидати се помињу Вукићевић, Убовић и Петар Филиповић.

Са Сором, Митровићем, Алексићем, Вујасиновићем, Радовићем, Мандићем црно-бели ће имати високи квалитет за домаћу сцену, а када се види каква је конкуренција у окружењу ново запажено учествовање у Евролиги је потпуно очекивано.

http://www.zurnal.rs/2011/06/30/cuckovi ... index.html
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 30 Jun 2011, 10:21

Dolazi kriza i u nase preduzece... Plasim se da zamene za Prlainovica, Radjena i Pijetlovica nisu ni blizu kvalitetne u ovom trenutku... Nesumnjiv je potencijal pojedinih igraca, ali oni su u ovom trenutku daleko od zenita...

Jos jednom se u srpskom sportu pokazuje da nakon trofeja sledi rasprodaja ekipe...

Kakvi Ubovici, Filipovici, nije to ta klasa igraca u ovom trenutku...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Stoxan » 30 Jun 2011, 10:48

Jako jako veliki problem biće naći centra. O nekoj zameni Pjetloviću suvišno je i govoriti. Iskreno bićemo sretni ako bude kvaliteta Korolije. Ta pozicija centra je trenutno najdeficitarnija u vaterpolu. Crna Gora je zemlja koja itekako kuburi s tim. Posle povrede Zlokovića, oni su igrali na finalnom turniru Svetske lige samo sa jednim centrom...

Od svih ponuđenih možda je najbolji bio Nikić, ali on ide u Komolji, mada mi se i on ne sviđa. Ovi gore pomuneti nemaju kvalitet da budu prvi centri Partizana, a to nema ni Korolija. Biće jako zanimljivo videti šta će biti na kraju.

Što se tiče ostalih pozicija, ne sumnjam da ćemo biti jaki kao i prošle godine. Čučković će biti dobra zamena za Rađena, Ćuk i Mitrović nosioci igre. Mali Mandić jednako opasan. Uz njih sigurno mora bar još jedan kvalitetan bek da se dovede. Ja se potajno nadam Vapenskom, mada je on više krilni igrač. Mislim da bi on i Mandić bili paklen tandem po desnoj strani. Dvojicu levorukih nismo imali odavno.
Jedino nam golman ne treba.. To baš podseća na neki drugi naš tim iz SD Partizan. :laugh:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby KKP » 30 Jun 2011, 13:08

Na centru imamo Korolija, koliko toliko. Finale protiv Reka je codigrao briljantno, bukvalno rešio utakmicu sa dva sjajna gola. Teško će biuti nadoknaditi sve odlaske, ali i dalje imamo visoki kvalitet, igrači će tek dolaziti, imamo mlade igrače Radovića i Mandića, od kojih se mnogo više očekuje u novoj sezoni. F4 mora biti ponovni cilj, a za dalje i više, to se nikada ne može predvideti...
KKP

Postby Unexpected » 30 Jun 2011, 14:10

četvrtak 30.06.2011 | 13:36
Šoštar: "Ne možemo protiv Reka"
Izvor: B92, Večernje novosti | ČŽ

Pro Reko je kupio dvojicu sjajnih vaterpolista Pjetlovića i Prlainovića, a predsednik Partizana Aleksandar Šoštar tvrdi da Italijani "ruše vaterpolo".

Image

Gazda Đenovljana Gabrijele Volpi odlučan je u nameri da za dve godine, kada se slavi 100. rođendan, ovaj vaterpolo klub postane najtrofejniji u Evropi.

“Onako je kako smo i pretpostavljali. To što radi Reko ne odgovara vaterpolo tržištu. Ali, odlično je što igrači negde mogu da naplate svoj trud. Mi na tom polju ne možemo da im pariramo”, rekao je Šoštar..

Sada je želja uprave kluba da na Banjicu vrate kapitena Srbije Vanju Udovičića.

“Mi smo želeli da ga vratimo i lane. A opet je pitanje naše finansijske snage, i šta mi možemo da mu ponudimo. Ne bih nikako želeo pogrešno da budem shvaćen. Prošle godine imao sam veoma korektan razgovor sa Udovičićem, a on je izabrao ono što je najpovoljnije za njega. Videćemo šta će biti”, kaže Šoštar.

“Za nekoliko dana trebalo bi da se zna sastav našeg tima za iduću sezonu. Sigurno ćemo biti konkurentni, i cilj nam je, kao prvi stepenik, odlazak na fajnal-for. Uostalom, ove godine su stasala dva-tri igrača”.

Od kada je stvorio vrhunski tim, Partizan je, prema mišljenju Šoštara, na meti Reka. Uostalom, pre dve godine je doveo i Filipovića.

“Reko je u suštini napravio razliku od četvorice igrača. Doveo je naš tandem, koji će igrati protiv nas. Ali, to je njihova politika. Najvažnije je da isplatimo igračima sve što su zaslužili, da ne zatvaramo vrata i da igrači za koju godinu mogu da se vrate. Ponavljam, mi nikako ne možemo da se upustimo u trku sa njima”, rekao je Šoštar.
The End.
Unexpected

Postby Stoxan » 01 Jul 2011, 21:29

Vukićević stigao na Banjicu

Nekadašnji centar Beograda i novosadske Vojvodine novi je član Partizana Rajfajzen. Evropski šampion u vaterpolu angažovao je i mladog Kotoranina Uroša Čučkovića iz Primorca

NEKADAŠNjI centar Beograda i novosadske Vojvodine Miloš Vukićević novi je član Partizana Rajfajzen.

Evropski šampion u vaterpolu angažovao je i mladog Kotoranina Uroša Čučkovića iz Primorca.

Crno-beli planiraju da dovedu još nekoliko igrača kako bi koliko-toliko nadomestili odlaske vanserijskih vaterpolista, Prlainovića, Pijetlovića i Rađena.

http://novosti.rs/vesti/sport.72.html:3 ... na-Banjicu

Tanko je ovo...
Stoxan

Postby AirBall » 01 Jul 2011, 22:01

Ma ne da je tanko nego je 3 koraka unazad... Ja za tog Vukicevica nikad nisam cuo, a nije da ne pratim vaterpolo...
AirBall

Postby Stoxan » 01 Jul 2011, 22:14

Igrao je za Vojvodinu, ove sezone čini mi se u Kopru. Ima crnogorsko državljanstvo. Od ova 3 gore pomeneta je možda i najbolji, ali po meni nije ni za rezervnog centra u Partizanu.

Korolija/Vukićević - jako jako tanko. Što kažeš 3 koraka nazad. Prošle godine smo igru u mnogome bazirali na centrima, gde je Pjetlović dominirao. Ove sezone imaćemo jedan od najgorih centarskih parova od vodećih timova u Evropi. Bojim se da će nam ovaj potez doneti mnogo glavobolje.
Stoxan

Postby KKP » 02 Jul 2011, 09:56

Odmah se znalo da mi ne možemo da nadoknadimo odlaske takbih igrača kao što su Prlainović, Pjetlović i Rađen. Jedino kad bi Udovičić došao, onda bi ekipa s njim izgledala onako moćno.

Sada je sigurno da je Čučković (bek) došao na mesto Hadžiteodorua, Korolija će biti prvi centar, to je sada sigurno, a novajlija Vukićević rezervni. Možda Korolija potpuno iskoristi šansu...

I dalje u ekipi imamo igrače (koji su ostali), da se naježiš, koji mogu dodatno da napreduju i da odigraju još bolje, ja sam optimista. :)
KKP

Postby Stoxan » 02 Jul 2011, 15:42

KKP wrote:Odmah se znalo da mi ne možemo da nadoknadimo odlaske takbih igrača kao što su Prlainović, Pjetlović i Rađen. Jedino kad bi Udovičić došao, onda bi ekipa s njim izgledala onako moćno.

Ma zaboravite Vanju. On će čekati Mladost, a i sam je rekao da bi najradije ostao tamo.
Stoxan

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 16:00

Ma ocigledno je da Djurino poslovanje osvaja i vaterpolo, a to je doktrina odlazi igrac od 200k, dolazi onaj od 20k, a mi smo jednako jaki... :trtmilojka:
AirBall

Postby Stoxan » 02 Jul 2011, 16:54

Grešiš Air. Ako tako gledaš. onda se zapitaš i za KK, zašto su sada pustili Veselog, ili ranije Novicu, Tepića... Jednostavno tržište i finansijski jači klubovi diktiraju uslove. U vaterpolu to radi jedan klub koji monopoliše ovim sportom. Prlainović i Pjetlović će u Reku dobiti ugovore od najmanje 150-200h po godini (to je neki minimum tamo), Vanja u Mladosti prima isto 150h... U Partizanu ne verujem da iko ima više od 75-80h. Kada bi im nekim čudom dali tako nešto ili približno došlo bi do fijaska (kao i 2003. što je bilo). A imao bi i veliku razliku u platama u ekipi (imaš igrače sada koji dobijaju po par stotina evra mesečno).

Mi smo zadržali i Pjetlovića i Andriju prošle godine iako su imali i više nego odlične ponude. Ostali su ovde da igraju za manje i nesigurnije pare. To će se i njima isplatiti jer su sada dobili sigurno veće ugovore kao Evropski šampioni, a isplatilo se i nama. Ranije je Udovičić želeo da se otarasi svih skupljih igrača, Šoštar nije pristao.. Bio je to rizik koji se isplatio. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa klubom da nije osvojena Evroliga ove godine.

Poenta da se u VK ne prodaje na prvu loptu. Jedini veći iznos koji smo dobili prilikom prodaje je bio sa Filipovićem (a i tu je više bila želja i zajebavane igrača, nego što su hteli da ga prodaju). Nisu ni Šoštar i Milanović cvećke, ali daleko su od toga da su kao Đurica. Problem je što je i vaterpolo sport koji polako izumire i malo ko je spreman da uloži tu. Država čeka uspehe da se slika i čestita. Od njih jedino u tom trenutku možeš dobiti pomoć, kasnije samo tapšu po ramenima...
Stoxan

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 17:57

Ma nemam ja nikakav problem da priznam da gresim ukoliko me vreme demantuje, ali prethodnih sezona mi smo se trudili da na sve odlaske reagujemo sa adekvatnim pojacanjima, a sada se postavlja pitanje da li su ovi momci koji sada dolaze u klub adekvatne zamene...

Moja bojazan je da nisu, ali kao sto rekoh voleo bih vise od svega da nisam u pravu...
AirBall

Postby Stoxan » 02 Jul 2011, 18:30

Adekvatne zamene sigurno nisu. Pogotovo to važi za Pjetlovića. Mislim da ćemo tu imati najviše problema.

Ono što sam ti hteo reći da VK sigurno nije kao FK. Neće prodati nekog čim neko ponudi dinar. Zadržavani su igrači maksimalno dugo, pravio se respektabilni tim, što je rezultat prošle godine i pokazao. Sa druge strane vaterpolo tržište je jako suženo, posebno to važi za poziciju centra. Jako teško je naći kvalitetnog igrača. Druga stvar mi već dugo kuburimo sa finansijama, bije nas i glas da su nam plate neredovne (što je tačno), ali se igračima ne duguje... Ali bez obzira na ove neke objektivne stvari daleko od toga da su Šoštar i kompanija oslobođeni bilo kakve odgovornosti za takvo stanje u klubu.

Biće ovo jako teška godina, to je sigurno.
Stoxan

Postby Tumbas » 02 Jul 2011, 20:49

Kada je Milanovic posle Rima najavio novi napad na evroligu u naredne 3 godine, bilo mi je jasno da od ostanka najboljih i dodatnih pojacanja nema nista. Verovatno ce se godinu-dve raditi na stvaranju novih igraca, prvenstveno centara, pa sa njima u novi napad. To ti je sudbina sirotinje, u sportu gde je trziste u najmanju ruku, smesno! Meni je i dalje nejasno kako su npr Prlainovica zadrzali do sada. u nekoj "normalnoj" prici naseg VK-a, on bi jos pre godinu dana zapalio u Italiju.
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

PreviousNext

Return to Vaterpolo