Houdini wrote:Stoxan wrote:Čekaju se Nikić i Rađen. I jedan i drugi su blizu vetovca.
za koliko para je potpisao Prlainovic i koliko nude ovoj dvojici jel znas mozda?
i koliki su prosecni budzeti u vaterpolu? jel idu preko miliona?
Nemam pojma kolika je suma za Prlainovića, ali verujem da nije ispod 100h. On je u Reku imao duplo više od toga i mislim da ne bi pristao za manje s obzirom da u Turskoj može dobiti koliko želi. Rađen i Nikić bi verovatno igrali za 50-75h u zavisnosti koliko su druge ponude ozbiljne. Ipak i jedan i drugi su reprezentativci i sramota je da imaju manje. Najjači ugovor u Evropi prošle godine imao je Zloković oko 350h. Filipović je imao 250h, Pjetlović 200h. Vanja je u Mladosti imao isto 200h. To su najjači naši ugovori.
Galatasaraj bi inače mogao opasno da pomrsi račune Zvezdi.
Što se tiče budžeta, najjači je imao Pro reko. Sada ima Jug (sigurno 1-1.5m), Mađari (Vašaš, Eger) isto toliko... Ostali (Segedin, Debrecin) oko 1m.. Galatasaraj ako ovako nastavi imaće rekordan budžet.
Što se tiče Partizana i Zvezde to je teško proceniti. Mislim da je zvezda imala između 50-100h, a Partizan bar jedno 3-4 puta više. Otprilike imaš par igrača koji koštaju (Vasović, Avramović, Pjetlović ili Vujasinović, Radović, Soro, Aleksić, Mitrović).. Ostali igraju za mizerne stipendije koje se kreću oko 30.000 dinara mesečno.
Zlaja wrote:Koja je nasa najjaca sedmorka, na kojoj poziciji nam trebaju pojacanja? Kakve su rezerve?
Soro. Levo Mitrović, bekovi Ćuk, Radović i Jokić, desno Mandić i centar Filipović. Rezrve su levo Subotić (mada može i Ćuk tu da uskoči).. bekovi Matović, Dedović, Čučković.. desno Šaponjić.. na centru Vukićević. Najtanji smo na golu. Soro mi ne uliva poverenje, ali se tu neće menjati ništa. Loša stvar što je i rezervni golman Živojinović prosek. Centri su nam korektni. Nisu vrhunski, ali bolji par nego prošle godine. Ne bi bilo loše kada bi došao još jedan vrhunski centar, ali onda jedan od ove dvojice otpada. Na bekovksim pozicijama bi nam trebalo jedno pojačanje. Ovoj ekipi fali jedan igrač tipa Vanja. Jedan lider kao što je bio Vujas i mislim da će tu biti doveden neko. Ne verujem da će to biti Udovičić