Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Re: Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Postby Atila » 05 Jun 2013, 19:20

Nek mu je srecan put :)
Atila

Postby Stoxan » 05 Jun 2013, 20:48

Bane Mitrović i Saša Mišić produžili ugovore sa Debrecinom na još 3 godine. Mađari prave ozbiljne ekipe.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby hulk » 05 Jun 2013, 20:57

a ivovic ce najverovatnije nazad u reko...
hulk

Postby Atila » 06 Jun 2013, 00:23

Stoxan wrote:Bane Mitrović i Saša Mišić produžili ugovore sa Debrecinom na još 3 godine. Mađari prave ozbiljne ekipe.

Kako sad odjedanput toliko sredstava kad je u zenitu sezone nisu mogli da plate Koroliju i Djordjetija dva ponajbolja igraca do tada? :question:
Atila

Postby Звезда ле! » 06 Jun 2013, 14:41

Бањицу напушта једини ватерполиста који је за Партизан играо на све четири досадашња фајнал-фора Стефан Митровић. После једне сезоне међу црно-белима одлази и црногорски репрезентативац Предраг Јокић. Обојица ће вероватно од јесени бити ривали у мађарској лиги, Митровић у Солноку, Јокић у Дебрецину.

Уговори неће бити продужени са Милошем Вукићевићем, Петром Филиповићем и Иваном Басаром.

Одлазака више не би требало да буде, једино је питање да ли ће голман Слободан Соро наставити каријеру.
Главне узданице црно-белих следеће сезоне ће тако бити Милош Ћук, Душан Мандић, Урош Чучковић, Никола Дедовић…

Мислим да ће и Соро отићи/завршити каријеру.
Звезда ле!

Postby Stoxan » 06 Jun 2013, 17:08

Звезда ле! wrote:Мислим да ће и Соро отићи/завршити каријеру.

Jako blizu je Soro odluke da završi karijeru. A i da ne završi kao što kaže zvezda le on 99% neće braniti za Partizan sledeće godine. Dobra vest je što Ćuk za sada ostaje. Mada je to sve mnoooooogo promenjivo.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 06 Jun 2013, 18:49

Daje bre Stoxane, ima li ijedna dobra vest :crybaby: . Kada vidim da si nesto napisao na ovoj temi odmah se strecnem.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby AirBall » 06 Jun 2013, 19:02

Milutinov Tata wrote:Daje bre Stoxane, ima li ijedna dobra vest :crybaby: .

Ima... Ova deca od 13-14 godina su vrlo talentovana, plansko podmladjivanje... :jezik:
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Stoxan » 06 Jun 2013, 19:11

Milutinov Tata wrote:Daje bre Stoxane, ima li ijedna dobra vest :crybaby: . Kada vidim da si nesto napisao na ovoj temi odmah se strecnem.

Biće valjda sada neki dolazak. A evo i Ćuk ostaje za sada. Kud ćeš bolje vesti od te :biggrin: Ovo bi trebalo da bude sve od odlazaka. Ali opet kažem sve je promenjivo pošto smo u teškoj finansijskoj dubiozi
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 06 Jun 2013, 19:21

Sta je sa Stojanovicem iz Banjice, je li on nas igrac? On bi morao da igra sledece sezone, sjajan je bio u Pertu na SP u decembru, a koliko sam pratio bio je mozda i najbolji igrac ove sezone.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 06 Jun 2013, 19:49

Jeste naš je. Dobiće on šansu sigurno sledeće godine kao i Gogov i još neki novi klinci iz Banjice. Mislim da ćemo sledeće godine imati najmlađi tim u istoriji kluba.
Stoxan

Postby Tegi » 06 Jun 2013, 20:08

Ognjen Stojanovic? On je bio na klupi protiv Galate. '96 je godiste.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Radnicki znaj... » 08 Jun 2013, 10:44

Nikome se ne odlazi iz Radničkog
S. K. | 08. jun 2013. 08:22 | Komentara: 0
Kragujevčani žele da zadrže najbolje vaterpoliste. Vanja Udovičić: Zbog odnosa grada prema nama voleo bih da ostanem

- Mogu samo da govorim u svoje ime - ističe kapiten Radničkog i reprezentacije Vanja Udovičić. - Zbog prošle sezone, kao i zbog odnosa i kluba i grada prema nama normalno je da bih voleo da ostanem. A da li će se to ostvariti, pitanje je za upravu i predsednika kluba.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta priznaje da su i u Radničkom kasnile plate:

- Postoji i obećanje da će to da se reši. Još verujem u obećanje.

Na pitanje da li ga zovu iz drugih sredina, Udovičić kratko odgovara:

- Da, ali još nemam konkretnu ponudu.

I Filip Filipović je nedavno iskazao želju da ostane, ali u džepu ima i ponudu Pro Reka. Iz Kragujevca se ne ide ni golmanu Zdravku Radiću, dok ostali ipak čekaju poteze uprave.

Prvi čovek Radničkog Uroš Bogdanović veruje da će i iduće godine ekipu predvoditi Udovičić, Filipović i ostale zvezde ne samo srpskog vaterpola:

- Nikad nismo dovodili u pitanje opstanak tima. Planiramo da ga sačuvamo i ojačamo za iduću sezonu. Radimo na tome da ispunimo obaveze. A da li ćemo u tome uspeti, zavisi i od sposobnosti uprave kluba. Mislim da će nam to poći za rukom.

ŠKOLA SPORTA
RADNIČKI i sportski klub Foka pokrenuli su školu vaterpola, plivanja i sporta. I ne samo u Kragujevcu, već i u Knjaževcu. Planiraju da je otvore i u Užicu, Nišu, Leskovcu i Zrenjaninu. U gradu na Lepenici vaterpolo uči 350 dece, a ostale sportove 500.
- Projekat nam je veoma bitan. Želimo da osposobimo decu za vrhunski sport, ali i za rekreativni. Cilj nam je da se decom rade kvalitetni i iskusni treneri - podvlači Bogdanović.
Radnicki znaj...

Postby ОГИ » 09 Jun 2013, 11:27

Душко Пијетловић: Спортски мотив изнад новца

На трон Старог континента попео се још 2011. године, и ту позицију, заједно са Андријом Прлаиновићем, и данас љубоморно чува Душко Пијетловић.

Репрезентативни центар је пре две сезоне Европу освојио са Партизаном, прошлу са Про Реком, а ове је славио са Црвеном звездом. На тај начин, српски двојац се уписао у анале ватерпола са три узастопне евро титуле са три различита тима.

– Утисци су се брзо слегли, навикао сам на све ово, ипак је трећа за редом. Шалу на страну, увек је лепо када видимо колико нас је људи пратило, подржавало. И хвала им на томе – истакао је сидраш црвено-белих .
Ако су прве две титуле и могле да се „предвиде”, ова трећа је, не само за армију навијача, већ и саму екипу била остварење нестварног сна.

– Још летос на представљању тима сам рекао да ми је циљ да у Лиги шампиона одемо што даље, превасходно због младих играча, како би стекли што више искуства. Надао сам се да можемо да стигнемо до четвртфинала. Размишљање о полуфиналу је већ био сан.

Звезда је у домаћем шампионату ређала победе, пали су Партизан и Раднички. У Европи је такође, све ишло по плану. Путоказ ка највећим успесима био Куп освојен у јануару.
Након тога, екипа се нашла на раскрсници. У ситуацији кад им је поручено да новца нема, и да су слободни да промене средину, одлучили су да остану и започето доврше до краја.

– Један је финансијски мотив који не може да у потпуности да задовољи захтеве. Ми смо ове сезоне играли на спортски мотив. Имали смо сјајну атмосферу и управо је наша предност био тај екипни дух, и начин на који смо се односили једни према другима – закључио је Пијетловић.

Žurnal
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Stoxan » 09 Jun 2013, 14:17

Вујасиновић: Завршни ударац распадању тима који је 2011. освојио Европу

9 јун, 2013
Резултатима најскромнију сезону у последњих седам година Партизан је завршио са два пораза, на фајнал-фору Лиге шампиона.
Image
(ФОТО: М. Рашић)

Први пут на Ф4 црно-бели су остали без медаље. После шест дуплих круна у Србији, оба домаћа трофеја су препустили Црвеној звезди. Тренер црно-белих Владимир Вујасиновић сезону, ипак, оцењује позитивно.
– Сезона је била каква се пожелети може, поготово за млади тим, с којим смо у њу ушли. У сва три такмичења имали смо много јаких утакмица. Јесмо губили, али нико нас није надиграо и то је оно што ме охрабрује – каже Вујасиновић.
Црно-бели су летос остали без неколико искусних играча, на реду је ново подмлађивање. Стефан Митровић се, после 18 година у Партизану, сели у Солнок.

У Мађарску ће, после једне сезоне на Бањици, и Предраг Јокић (Дебрецин). Сигурно je да одлазе и Петар Филиповић, Милош Вукићевић, Иван Басара. Под знаком је питања да ли ће остати Слободан Соро, да ли ће уопште наставити каријеру.
– Овог лета добијамо завршни ударац у распадању тима који је 2011. освојио титулу првака Европе. Од ватерполиста који су играли у завршници те сезоне сигурно остају само Милош Ћук и три играча који су тада имали малу минутажу Мандић, Дедовић, Живојиновић.

Великих појачања неће бити. Прилива средстава нема, буџет за први тим је из године у годину све мањи.
– Опет ћемо подмладити тим, не зато што тако хоћемо, већ зато што морамо. Финансијска ситуација у клубу је таква да немамо услове да испратимо тржиште. Срећа у несрећи је што имамо добру школу ватерпола из које ћемо и овај пут регрутовати играче.

Партизан је пре само две године био првак Европе, сада се бори да преживи, да врати дугове. Ако не буде помоћи са стране школа ће бити спас првог тима.

žurnal
Stoxan

PreviousNext

Return to Vaterpolo