Napredpartizan wrote:Nikad necu razumeti kriterijum sudjenja u vaterpolu, ne kazem da je to odlucilo, jednostvano ga ne razumem... Neiskustvo nas je kostalo, jbg...
sa malim zakasnjenjem...
u principu je vrlo jednostavno, ti u vaterpolu u svakom trenutku mozes da sviras bilo koju odluku i neces pogresiti.. ono sto odredjuje kriterijum je "domaci teren" i rezultat..
ja recimo dok gledam preko tv, kao i vecina nas jelte, nemamo ni izbliza dobar pregled situacije kao sudija(sto tehnicki nije ni izvodljivo), al kao sto rekoh na osnovu toga ko je domacin i koji je trenutni rezultat, onaj ko je odgledao i 10 utakmica "zna i oseca" kad ce se cuti pistaljka, iako ti preko tv-a ne vidis taj kontakt...
primera radi, da su jug i zvezda igrali ovo finale u dubrovniku, 10 puta, svih 10 puta bi oni pobedili i to sa minimum 2 razlike , al srecom igralo se kod nas
nevezano za to, tek danas cujem, da smo jedina ekipa koja je u prvoj godini ucestvovanje u ls, isti i uzela
kapirao sam da smo ucestvovali tamo 92 i 93 kad smo bil prvaci, al sam prevideo da je bio rat...