Obeliks wrote:Većina piva danas liče jedno na drugo kao jaje jajetu. Svetlije, tamnije, a zapravo ništa unutra. Razlika je u količini sode i gorčini. Arome nigde, ukusa još manje. Zaista su nekad bila znatno bolja, skoro pa nemerljivo. I da, nekad nije ni glava bolela na četvrtom, ni jutarnjih stomačnih tegoba nigde.
Cvele wrote:Sez, zajebao si se.
Ja koji sam klinac sarađujem sa njima u nekim poslovima, i nikada do sada nisu zajebali.
Mada možda sam imao sreće, vidim da su i po pitanju Kosova dosta razumni, ili se prave da jesu
Obeliks wrote:Većina piva danas liče jedno na drugo kao jaje jajetu. Svetlije, tamnije, a zapravo ništa unutra. Razlika je u količini sode i gorčini. Arome nigde, ukusa još manje. Zaista su nekad bila znatno bolja, skoro pa nemerljivo. I da, nekad nije ni glava bolela na četvrtom, ni jutarnjih stomačnih tegoba nigde.
gledaoc wrote:Dosta toga kod piva zavisi od vode, zajecarac koji se puni u Zajecaru pravi se od arteskih voda koje su izvanrednog kvaliteta.
PERA wrote:gledaoc wrote:Dosta toga kod piva zavisi od vode, zajecarac koji se puni u Zajecaru pravi se od arteskih voda koje su izvanrednog kvaliteta.
Valjevsko se pravi od izvorske vode ali su ubljani uspeli i to da useru.
PERA wrote:Verujem, Valjevo se ranije snabdevalo sa vodom sa izvora Paklje, voda je bila vrhunskog kvaliteta, kako se grad širio tako je falilo vode i počeklis u da je zahvataju iz reke Gradac koja je možda i najčistija u Srbiji ali je izuzetno tvrda voda sa dosta kamenca. Mislim da se pivara i dalje snabdeva direktno sa izvora Paklje.
Pored pivare je namenski izgrađen restoran platani koji su cevima bili povezani sa pivaron(ista firma) i gde se točilo taze nepasterizovano pivo. Kakav je to ukus bio majko mila. Ovo sad su sve stanja u odnosu na to.
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 2 guests