Board index Život van sporta Lifestyle

SHOPPING MANIA

Re: SHOPPING MANIA

Postby ima 1 tim » 20 Jan 2012, 00:47

mali_buda wrote:Bio sam u Palmanovi 02.01. ove godine i ista prica. Najveci problem je sto smo bili 5 dana u Italiji i nasi domacini su nas savetovali da nigde nista ne kupujemo, da cuvamo pare za Palmanova outlet. Otisli smo tamo zadnje veceri naseg boravka i prilicno se razocarali.

bzvz,bas maler :thumbdown:

moj predlog za dobar shopping u okruzenju je BTC City kod Ljubljane,ogroman prostor (velicine nasih par sajamskih hala) sa skoro svim brendovima osim onih par najluksuznijih (tipa prada,gucci,LV ali cenim da to ovde eventualno dotice irr-a i alcz 45 :biggrin: )

http://www.ljubljana.info/shopping/btc/
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Riquelme » 20 Jan 2012, 01:20

Bio sam u tom delu Ljubljane gde su skoncentrisane te haletine josh pre 7-8 godina i stvarno je ogromno (mogu misliti koliko je tek sada)... Ako imash shiroko interesovanje za shoping treba ti sigurno par dana da to sve obidjesh ...

p.s. Po meni je trenutno Nemacka ubedljivo najbolja(najpovoljnija) za kupovinu ...
Riquelme

Postby 71:70 » 20 Jan 2012, 10:54

Hari, i ja planiram, ali malo kasnije, tako da željno iščekujem tvoj izveštaj.
71:70

Postby Riquelme » 25 Jan 2012, 19:05

Evo najsvezije iskustvo oko narucivanja preko americkog Amazona 8-)

10.01.2012 - Narucene neke igracke cija je cena sa slanjem iznosila tacno 74,98 $(Izabrao sam najjeftiniju(sporiju) opciju , preko "U.S.Postal Service")
Danas (25.01)- cika poshtar na vrata doneo poshiljku a kome sam platio samo 233 dinara ! Znaci niti je naplacen pdv niti carina !
Posiljka je bila dimenzija otprilike 50x40cm a teshka 1,44kg , posiljalac je firma "Toynk Toys" a ne privatno lice ...
Paket je otvaran (pregledan), jer na svim spojevima ima zutu traku na kojoj pishe "11200 Poshta carinjena-Beograd" ...
Na paketu zalepljena i nalepnica sa pecatom na kojoj pishe "Poshiljka oslobodjena od carine" ...
Sve stiglo u savrshenom stanju i stvarno sam vishe nego prijatno iznenadjen kako je sve proteklo ... :P
Riquelme

Postby Felipao » 25 Jan 2012, 19:38

Ja treba sutra ili prekosutra da podignem karticu u rajfajzenu (zavrsio sam sa postupkom,uplatio kesh itd) pa cu naruchim neku sirotinju za 10-15 dolara (mada mozda se predomislim pa naruchim i vise :D ) cisto da probam prvi put kako funkcionishe.Javicu kako je proslo :D
Felipao

Postby Riquelme » 25 Jan 2012, 19:47

KAda dobijesh karticu morash da sacekash neko vreme da postane aktivna , odnosno najbolje da pitash odmah pri preuzimanju kada ce da postaje aktivna ! Cisto da ne padnesh u rebus shto Amazon nece da ti prihvati karticu (nekima se to deshavalo )

p.s. Obavezno izaberi standardno slanje(dve nedelje nije mnogo ) a ne brzu poshtu ... jer su mnogo vece shanse (kod mene je 4 od 4 ) da ne zavrshi kod shpeditera ...
Riquelme

Postby Felipao » 26 Jan 2012, 15:05

A kako da proverim stanje na racunu ? Trazio sam mogucnost da proveravam stanje racuna online i dali su mi neki lib broj ali ne mogu na njihovom sajtu da nadjem gde ga upotrebim?
Felipao

Postby Diktator » 26 Jan 2012, 15:40

jel vi na virtuon uplacujete kes u dolarima ili evrima?
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Felipao » 26 Jan 2012, 16:09

Evrima.
Felipao

Postby Riquelme » 26 Jan 2012, 16:23

Ja nemam virtuon josh uvek jer sve vreme narucujem preko Amazona (koji je valjda totalno siguran) , pa koristim i dalje kreditnu karticu ... Ali poshto planiram da narucujem neke gluposti i preko onig sajtova iz Hong konga (gde Dz slanje) , moracu da se iscimam do banke ovih dana i narucim tu virtuon ...

p.s. Za sve oko liba i sajta slobodno davi one iz kolcentra banke ... vishe su nego ljubazni jer im se snimaju razgovori ...
Riquelme

Postby Felipao » 27 Jan 2012, 18:36

Rikelme brate pomagaj,nece da salje nista na moju shipping adresu ! Mozda je nisam dobro uneo ? Ne znam dal da u city stavim Beograd,Belgrade ili Obrenovac ? Sta da stavim u region ? Nemoguce da prve 2 firme od koje sam naruchio ne salju u Srbiju (jel mora neka minimalna vrednost paketa ? )

Al po meni ako pishe Serbia pod drzava oni salju na granicu odatle ovi nashi ludaci valjda znaju po postanskom broju 11500 i adresi da me nadju :girlcry: Ili mora da postoji ta adresa i u njihovoj bazi podataka jer sto je dodatna komplikacija ova moja ulica nije zvanicno u Obr (ova u banci Rajfajzen mi rekla da ta ulica u Obr ne postoji) vec se vodi kao ulica u jednom naselju Obr (retardiranost)
Felipao

Postby Riquelme » 27 Jan 2012, 22:57

MA nema to veze sa tvojom adresom u Obrenovcu (Bitno je da poshtari u Obrenovcu znaju gde si) , vec jednostavno ta firma koja prodaje preko amazona ne shalje u Srbiju (NOn USA ili NON EU zemlje) ... IZaberi slobodno neke druge gluposti (mozesh koliko hocesh) , cisto da vidish da da mnogi shalju ali da ima i onih koji nece ... KOd vecine proizvoda imash vishe firmi koji prodaju isti ... pa izaberi sve a posle naravno prihvati samo one koji salju ka nama ... Shto se tice cene slanja i to je relativna stvar u zavisnosti od firme do firme ... tako da i tu mozesh da se zezash dok ne pronadjesh najjeftinijeg (ja sam zadnji put nashao neke japance i narucio neke igracke kod kojih je slanje dzabe )... SVe u svemu , zezaj se slobodno dok god ne nadjesh ponudu koja ti bash odgovara (ne plashi se ima puno koraka do konacnog slanja ... znaci pici slobodno dok god ne vidish koliko iznosi cela porudzbina sa slanjem ... )

p.s. KAd se regeistrujesh na americkom amazonu.com , automatski ti podaci vaze i za amazon.uk ,amazon.de,amazon.fr ili amazon.it (svi oni imaju razlicitu ponudu u odnosu na americki tako da se i tamo mozesh zezati i trkeljisati)
Riquelme

Postby Felipao » 28 Jan 2012, 01:07

Hebem ti sve,ja gledam kako nece nista iz neke firme da mi poruchi kad pishe da moze za Srbiju.Al pazi k,ne vazi to za sve vec samo za knjige,VHS,DVD i CD. Ovo sto meni treba ne moze,pu.
Felipao

Postby mali_buda » 28 Jan 2012, 10:03

Mi smo 2001. godine, iz cuvenog Mickey's-a kod Studenjaka, narucivali neku opremu sa nba.com. Tad uopste Srbije nije ni bilo u spisku drzava u koje vrse isporuku, ali smo za drzavu kucali Grcka, a unosili adresu iz Srbije, i to ne Beograd, nego provincijsko mesto za koje je malo ljudi u Srbiji culo. Posto to sve nije bilo bas po JUS-u, narucivali smo na ime druga koji nije imao pojma sa celom pricom.

Ne znam ko se vise iznenadio, on kad je dobio paket iz Atine (sa kojom ama bas nikakve veze nema) ili mi kad smo ga videli u trening majici Orlanda i NBA kacketu ;)

edit: da, jos jednom smo narucivali sa istog sajta, cisto ponovo da probamo i stigao je paket carapa i traka za glavu. Ko je igrao u to doba basket na 11. aprilu, verovatno je vidjao momke sa trakama NBA timova na glavi ;)
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Felipao » 28 Jan 2012, 22:12

Ovo vec postaje frustrirajuce,firme : Amazon.com LLC,Schuylkill Valley Sports,rossv,IthacaSports ne salju u Srbiju.Na koga god najashem on ne salje,na kraju moram naci nekog iz Amerike :girlcry:
Felipao

PreviousNext

Return to Lifestyle