Board index Život van sporta Lifestyle

SHOPPING MANIA

Re: SHOPPING MANIA

Postby Alonzo » 19 Jan 2012, 23:53

ima 1 tim wrote:@alonzo,svejedno je i ako ti salju drugari,na paketu mora da stoji vrednost robe-oni mogu da napisu da je manja od 40e ali carina ima pravo da proceni da li je to realno

p.s.obavezno javi kada budes isao u USA :biggrin:

Pa pre par godina mi ortak poslao - bila je vrednost oko 300 dolara, mozda i vise...ali je sve ok proslo, nije bio veliki paket. :D

Ako idem - ostacu sigurno malo duze...:D
Alonzo

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 23:53

Ako vam se zeza evo vam jedan sajt iz Hong-Konga sa raznoraznim gedzet glupostima koji je zanimljiv po tome shto je free shipping (ma gde se slalo) i placash samo cenu proizvoda makar on koshtao i samo jedan dolar ... Citao sam komentare kupaca sa ovih prostora i svi kazu da im roba stize bez ikakvih problema i peripetija ...
http://www.dealextreme.com/default.dx/r.18688030

edit: Evo josh jedan http://www.dinodirect.com/
Riquelme

Postby Alonzo » 19 Jan 2012, 23:59

Riquelme kralju...

Moram da porucim iz Hong Konga...odlican predlog. :D
Alonzo

Postby Diktator » 20 Jan 2012, 00:00

evo jos 1,alibaba i 40 razbojnika

http://www.alibaba.com/

:copa1:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby ima 1 tim » 20 Jan 2012, 00:05

alonzo wrote:Pa pre par godina mi ortak poslao - bila je vrednost oko 300 dolara, mozda i vise...ali je sve ok proslo, nije bio veliki paket. :D

Ako idem - ostacu sigurno malo duze...:D

ma,stizali su i meni neocarinjeni paketi cija je vrednost mnogo veca od 20e (toliko je do skoro bila granica za carinjenje :tap: ) ali je uvek rizik tj zavisis kod kog carinika ce ti zavrsiti paket...a da ne pricam da postoji mogucnost (jer kod nas ne f-cionise (osim kod DHL i slicnih) tracking sistem) da ti posta(r) ukradu paket

nema veze,samo ti javi kada odes :biggrin:
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Riquelme » 20 Jan 2012, 00:08

Samo kod ovih "Zutih" ja se ne bi zezao i placao debitnim i kreditnim karticama vec iskljucivo samo onom virtuon (koja sluzi samo za net kupovinu) ...
p.s. Nisam cuo da su do sada ikog zajebali (barem ova dva sajta shto sam postavio gore) ali opet postoji rizik ...
Riquelme

Postby Diktator » 20 Jan 2012, 00:11

kod zutih ti treba paypal :sad2:
19.04.2015.
Diktator

Postby HariHaler » 20 Jan 2012, 00:13

Taj fazon, razlicita iskustva.

Drugar cesto kupuje preko amazona. I bukvalno zavisi od "raspolozenja" carinika, ili koga vec. Desavalo se da mu dodje velika porudzbina, netaknuta i neocarinjena. Ali i da mu sve sjebu i ocarine.

Jednom su mu nesto i maznuli.

Ja imam inteza internet karticu. I narucivao sam preko amazona. Bez problema(bez carine) su mi stigli cdovi(muzika i filmovi, sa amazon.uk). Igrice ne salju za Srbiju.

Ovo za garderobu i tehniku, prvi put cujem i nisam znao da je moguce?! Mislim, znam lika kome je prosla registracija i da mu sve salju bez problema. On kaze da je u pitanju cista sreca.

...

Sto se tice shopinga, ima li negde neki veci popust u Beogradu, a da je kvalitetna marka? Pitanje za shoping manijake :D

P. S. planiram za mesec dana da idem u taj outlet trzni centar(Pandorf ili kako vec), blizu Beca. Pa cu javiti kako samo prosao.
The mind is everything. What you think you become.
HariHaler

Postby Riquelme » 20 Jan 2012, 00:17

ima 1 tim wrote:[ma,stizali su i meni neocarinjeni paketi cija je vrednost mnogo veca od 20e (toliko je do skoro bila granica za carinjenje :tap: ) ali je uvek rizik tj zavisis kod kog carinika ce ti zavrsiti paket...a da ne pricam da postoji mogucnost (jer kod nas ne f-cionise (osim kod DHL i slicnih) tracking sistem) da ti posta(r) ukradu paket

nema veze,samo ti javi kada odes
:biggrin:

Amazon je u tim slucajevima vishe nego korektan ! Ako ti ne stigne poshiljka u odredjenom roku , gotovo sigurno ti salju novu poshiljku ...
Riquelme

Postby Diktator » 20 Jan 2012, 00:21

HariHaler wrote:P. S. planiram za mesec dana da idem u taj outlet trzni centar(PaRndorf ili kako vec), blizu Beca. Pa cu javiti kako samo prosao.

izbegavaj da ides sa zenom,izuce te :biggrin:
mozes da nabasas na neke stvari ali su snizenja tipa--->hogo boss odelo ex cena 1200e,sada vec od 900e :biggrin:

elem,ako ides vec u tom pravcu obidji http://www.scs.at/W/do/centre/home & http://donauzentrum.at/W/do/centre/home
imas povracaj poreza na racun iznad 75e--> http://www.taxfreeworldwide.com/austria
Last edited by Diktator on 20 Jan 2012, 00:28, edited 1 time in total.
19.04.2015.
Diktator

Postby Riquelme » 20 Jan 2012, 00:21

Aleksa wrote:kod zutih ti treba paypal :sad2:

Kojih konkretno ?

p.s.Ma i za paypal su kod nas nashli foru :biggrin: i svi kazu da funkcionishe bez problema (mada nikako da licno probam , poshto nikako da se iscimam do banke i narucim tu virtuon karticu ... ne bih se sa ovom kreditnom vizom registrovao)
Riquelme

Postby ima 1 tim » 20 Jan 2012, 00:23

pa?sta je tu prob?ja imam vec godinama paypal gde mi je drzava BIH :biggrin:

@HH

nisam bila u Pandorfu ali kazu da je bukvalno opustosen otkako su krenule ove organizovane ture iz Srbije. Drugarica mi je pricala da ovi nasi bukvalno za sat-2 opustose prodavnice :tap:

a i sama sam imala priliku da se uverim da je prica tacna kada sam pre mesec dana bila u Palmanovi (kod Trsta). U martu prosle godine (pre tih organizovanih tura),moglo je nesto da se nadje a sada je izbor bio nikakav i ako jos nisu ni krenule prave rasprodaje
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Diktator » 20 Jan 2012, 00:24

Riquelme wrote:

Kojih konkretno ?

p.s.Ma i za paypal su kod nas nashli foru :biggrin: i svi kazu da funkcionishe bez problema (mada nikako da licno probam , poshto nikako da se iscimam do banke i narucim tu virtuon karticu ... ne bih se sa ovom kreditnom vizom registrovao)

na I offer rade iskljucivo preko paypal-a...
hebeni casovnicari kupuju sateve od njih za 15 $ i prodaju ovde za 90e :facepalm:
mozes ti da ih prevaris za adresu,ali ti oni isto tako lagano mogu blokirati kesh(mislim na paypal)..
19.04.2015.
Diktator

Postby Filipusis » 20 Jan 2012, 00:36

Riquelme wrote:Ako vam se zeza evo vam jedan sajt iz Hong-Konga sa raznoraznim gedzet glupostima koji je zanimljiv po tome shto je free shipping (ma gde se slalo) i placash samo cenu proizvoda makar on koshtao i samo jedan dolar ... Citao sam komentare kupaca sa ovih prostora i svi kazu da im roba stize bez ikakvih problema i peripetija ...
http://www.dealextreme.com/default.dx/r.18688030

edit: Evo josh jedan http://www.dinodirect.com/

Za DealExtreme mogu da potvrdim, moj dobar ortak odatle narucuje svasta i posle valja ovde, nije imao nikakvih problema, roba stize za oko 2 nedelje cini mi se...
Filipusis

Postby mali_buda » 20 Jan 2012, 00:36

ima 1 tim wrote:
a i sama sam imala priliku da se uverim da je prica tacna kada sam pre mesec dana bila u Palmanovi (kod Trsta). U martu prosle godine (pre tih organizovanih tura),moglo je nesto da se nadje a sada je izbor bio nikakav i ako jos nisu ni krenule prave rasprodaje

Bio sam u Palmanovi 02.01. ove godine i ista prica. Najveci problem je sto smo bili 5 dana u Italiji i nasi domacini su nas savetovali da nigde nista ne kupujemo, da cuvamo pare za Palmanova outlet. Otisli smo tamo zadnje veceri naseg boravka i prilicno se razocarali.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Lifestyle