Board index Život van sporta Sve i svašta

Kupovina polovnog vozila

Re: Kupovina polovnog vozila

Postby bhc_comp » 26 Aug 2023, 10:44

Woodoo, da li znaš kako su se pokazali robotizovani menjači u Citroenima? Burazer gleda neki C4 Picasso sa takvim menjačem, pa zato...

Ja koliko znam, ti robotizovani menjači su zapravo manuelni koje bord šalta i ne uliva mi ta priča poverenje uopšte.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Mikisha » 26 Aug 2023, 12:24

bhc_comp wrote:Woodoo, da li znaš kako su se pokazali robotizovani menjači u Citroenima? Burazer gleda neki C4 Picasso sa takvim menjačem, pa zato...

Ja koliko znam, ti robotizovani menjači su zapravo manuelni koje bord šalta i ne uliva mi ta priča poverenje uopšte.

Ako je to isto kao u Pezou 508 automatiku, nema nekih krupnih problema sto se tice kvarova, ali trosi poprilicno i npr u krivinama i zavojima po brdima ume da ga ostavi u visoj brzini pa da letis po sedistu na 1300 obrtaja, mada se to resi tako sto gurnes u sport
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Woodoo » 26 Aug 2023, 12:37

Ja taj menjac ne bih uzimao u razmatranje, ne samo zbog nepouzdanosti nego i zbog samog auta. Vozio sam ga duze u malom Mitsubishi Coltu i tu je jedva mogao da prodje, bukvalno covek mora da se navikne kako se vozi. U Citroenu je jos gori. Trza prilikom menjanja brzina (skoro da se udari glavom u soferku) ali ono sto je gore, treba mu bar sekunda/dve da promeni brzinu. Kada zelis naglo da ubrzas prvo cekas da iz te brzine u kojoj si smanji u nizi stepen a onda kad dostigne brzinu isto toliko da prebaci u vecu. Veoma zeznuto ako treba da se izvuces iz neke situacije sa tolikim autom. Kada se manevrise pola metra napred-nazad, isto postoji veliki problem. Takodje, mislim da je taj menjac isao samo sa 1.6 motorom koji je malo slabiji za tu velicinu karoserije a sam menjac tera motor stalno u vise obrtaje sto mi se nikako ne svidja.
Woodoo

Postby Buzz » 26 Aug 2023, 16:25

Sta mislite o Insigniji, poslednji model, 1.5B, 160 konja, automatik 2018.g.? Komsija ima isti model iz 2019.g., ali je dizel i ima manuelni menjac, generalno mi se svidja kako je auto odradjen, prava porodicna limuzina...
Buzz

Postby Houdini » 26 Aug 2023, 20:16

Ja kad sam kupovao kola meni je Insignia bila u vrhu favorita, ali su me mnogi savetovali da bežim od toga (možda neki čak i na forumu) jer ga jebe elektronika.. E sad da li je tačno nemam pojma..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Dr. Thomas » 12 Sep 2023, 14:03

Имам проблем, боца где стоји пермант (вода), некад буде скроз празна а некад буде пуна и кад је отворим под притиском избаци велику количину течности (док је ауто потпуно хладно). Казаљка од температуре варира током вожње али не подиже је преко 40 степени. Рекли су ми да је можда сензор, погледао сам мало га озрачио имао је мало ваздуха у себи, сад ми сви кажу да је сигурно термостат!?
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby ExEr » 12 Sep 2023, 15:58

Koji auto? Jel ti upalio gresku? Check engine ?
Ako je do termostata, moze da bude zaglavljen u otvorenom i u zatvorenom polozaju...
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Dr. Thomas » 12 Sep 2023, 16:08

Рено меган двојка, није ништа упалио.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby ExEr » 12 Sep 2023, 16:31

Pazi, mozda ali mozda je i motor duvka jbg :beyond:
Imas kod majstora jedan instrument, ima dve posude sa tecnoscu, otvori se boca sa rashladnom, upali motor i stavi se iznad.
Prilikom rada , te dve tecnosti treba da ostanu iste boje, ukoliko jedna promeni boju znaci da se mesaju gasovi i da je vreme za generalku

Ovo ne mora da znaci, vec je jedna od opcija, proveriva za par minuta
ExEr

Postby Dr. Thomas » 12 Sep 2023, 16:46

Гледали смо уље и гледали течност нема мешања.
Dr. Thomas

Postby ExEr » 12 Sep 2023, 16:54

Vizuelna provera?
ExEr

Postby Dr. Thomas » 12 Sep 2023, 17:12

Да.
Dr. Thomas

Postby Гроф Тинторето » 12 Sep 2023, 17:55

Meni kad je termostat otisao, digne temperaturu do normalne i onda cim krenem nizbrdo, padne kazaljka ko mrtav covek :D

Inace, kad izmesa vodu i ulje to se odmah primeti. Meni diglo temperaturu odmah. Ulje na sipki ima malo mehurica :biggrin:
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Dr. Thomas » 12 Sep 2023, 18:09

Али ми чудно данас кад сам кренуо са посла кући рекох да проверим воду, набило притисак кад сам чеп отворио бацило је велики млаз и доста течности изашло, боца препуна. Одем до мајстора неких пар километара реко боца препуна, дигнемо хаубу оно испод минимума у боци.
Dr. Thomas

Postby Гроф Тинторето » 12 Sep 2023, 18:19

Mozda sistem ima vazduha u sebi. Vidim da si napisao da je senzor imao vazduha, ne znam gde je to.
Znam da kad se menja tecnost, cesto ljudi ne izbace vazduh i onda oce tako da lumpuje.
Sta ti je majstor rekao osim termostata? Mada ne znam da li zbog ternostata hoce da divlja nivo vode.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

PreviousNext

Return to Sve i svašta