"Mislim da ih najviše zabolelo što je neko došao na njihov teren, usred dana, pred svitanje i uradio to. Nisu znali šta se im desilo. Ja sam to uradio u subotu na nedelju, rešio sam da ne postavim ništa (na društvene mreže) da sačekam da vidim šta će se desiti. Posle dinstanja, usledilo je prženje i pržio sam ih celu nedelju", rekao je Andrej Josifovski Pijanista, govoreći o reakciji Ministarstva kutlure na performans u kom je "prepravio" spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, tako da veliki župan u ruci drži krst, a ne mač.
Josifovski je naveo da su slučani prolaznici okačili slike spomenika na društvene mreže.
„Oni su onda znali da moraju da reaguju. Ja sam u nedelju ceo dan to obilazio, do dva, tri ujutru je to stajalo – to znači skoro 24 sata. Onda su oni to skinuli, reporter Nove je bio tamo i on je rekao da su mu rekli da nije niko mogao da se popne i da je to veštačka inteligencija“, naveo je.
Pijanista je dodao da je u tom trenutku na društvene mreže objavio video postavljanja.
„Kad su shvatili da su nadigrani, da ne mogu da se pravdaju da veštačka inteligencija, onda je Ministarstvo kulture, institucija koja ne radi ništa – izdalo saopštenje. Znamo ko ga je pisao – onaj što sve piše, njihov svevišnji, sa mačem“, rekao je Josifovski.
Cuburac wrote:Za to je nekada postojalo lepse ime. Dakle ne placenici, botovi i slicno, vec klakeri.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest