Board index Život van sporta Sve i svašta

Kupovina polovnog vozila

Re: Kupovina polovnog vozila

Postby Гроф Тинторето » 14 Apr 2025, 17:43

Withnail wrote:Ako mi je budzet 9k, sveo sam izbor na mercedes a180 2013 ili opel astra k neko 2017,18.
Dajte vase predloge

Za te pare imas i Volvo v40, mislim da je te drugar gledao, godiste 13/14. Lepo izgleda, neki dizel 1.6 valjda
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby jomi » 14 Apr 2025, 17:44

Woodoo wrote:Njihovi motori su tek očaj, samo 1.5 dci treba uzeti u obzir.

A 1.6 sa 130ks kako se pokazao?
jomi

Postby BoleBarca » 14 Apr 2025, 17:52

Buzz wrote:Bole, Mazda CX5, 2.0B, mozda je malo skuplja od nabrojanih modela koje ganjas, ali veoma pouzdan auto.

Da, CX5 je Alvirovic vozio, tako da sa te strane bi trebalo da je proverena opcija. Ali opet, kada sam ga cuo na ovogodisnjem sajmu da kao best buy pominje Toyotu Corollu pao mi je u ocima. :biggrin:

Realno oni su mi otpali kao opcija jer su dizeli 2.2.
Sada kada sam i Opela G. precrtao kao jedinog benzinca koji je bio u opticaju, mislim da nema nista ni od Mazde. Iako ih generalno jako cenim kao automobilski brend, usotalom kao i sve Japance i imam utisak da majstori najvize mrze upravo Japance iz razloga sto se najmanje kvare.
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Buzz » 14 Apr 2025, 18:15

Woodoo wrote:Vezano za automobile iz NO, oni dobijaju povrat novca za svaki izvezeni auto, pod uslovom da je registrovan posle juna 2014. To je zapravo subvencija za izvoz ekološki neprihvatljivog vozila, tj nije ni subvencija u klasičnom smislu nego povrat akcize koja je plaćena jednokratno na novo vozilo od tog datuma. Čak su od 1.1.24. iznos povrata smanjili za pola u odnosu na period pre toga. Ljudi koji su ih razmatrali kažu da može problem da bude u koroziji podvozja jer su izrazito zimska država sa mnogo soli i rizle koju bacaju na put. Mnogo zavisi od toga da li je prethodni vlasnik živeo južnije, oko Osla, ili u središnjem i severnijem delu.

A kolika iznosi taj povrat akcize, recimo kod ovog primerka?
https://www.finn.no/mobility/item/402647975
Buzz

Postby jomi » 14 Apr 2025, 21:29

BoleBarca wrote:
Buzz wrote:Bole, Mazda CX5, 2.0B, mozda je malo skuplja od nabrojanih modela koje ganjas, ali veoma pouzdan auto.

Da, CX5 je Alvirovic vozio, tako da sa te strane bi trebalo da je proverena opcija. Ali opet, kada sam ga cuo na ovogodisnjem sajmu da kao best buy pominje Toyotu Corollu pao mi je u ocima. :biggrin:

Realno oni su mi otpali kao opcija jer su dizeli 2.2.
Sada kada sam i Opela G. precrtao kao jedinog benzinca koji je bio u opticaju, mislim da nema nista ni od Mazde. Iako ih generalno jako cenim kao automobilski brend, usotalom kao i sve Japance i imam utisak da majstori najvize mrze upravo Japance iz razloga sto se najmanje kvare.

Brate nova Corola sedan, 1.5 atmosferac fina konjaza, 10 god garancije za 18k jura. Gde ces vise za te pare :biggrin:
jomi

Postby Produzenisamlekom » 14 Apr 2025, 21:33

Mislim da je taj povrat novca od 1. Januara ove godine ukinut ili smanjen na min.
Ja sam uzeo krajem januara auto uvezen iz Norveske i ovaj čovek koji je uvozio odatle automobile mi je tako rekao...

Ovo za Toyotu corollu. Posebno ove hybrid verzije ,gledao sam ih i ja i raspitivao se,koga god sam pitao kazu da su to perfektini motori. Meni se nije svidela jer je malo skučena pozadi.
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby BoleBarca » 14 Apr 2025, 22:22

jomi wrote:Brate nova Corola sedan, 1.5 atmosferac fina konjaza, 10 god garancije za 18k jura. Gde ces vise za te pare :biggrin:

Bolji Kinez MG ZS za te pare, doduse 7 godina garancije i trocilindras, ali bar nisi u konzervi. :biggrin:

Inace ono sto su Japanci uradili na nasem trzistu pre 15-20god. je nista naspram onoga sta ce zuta braca da naprave u narednim godinama...

Ovogodisnji sajam su pokorili... Chery Tiggo sedmica, osmica... Geely Starray... MG-evi... BYD ulece... Da stari dobri Srbin ne zna samo za Fau-Ve kroz istoriju, ispusila bi dobrano evropska auto-industrija kod nas...
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Woodoo » 14 Apr 2025, 23:12

jomi wrote:
Woodoo wrote:Njihovi motori su tek očaj, samo 1.5 dci treba uzeti u obzir.

A 1.6 sa 130ks kako se pokazao?

Ocaj, znao je da crkne odjednom bez ikakvih najava. Toliko je bio "dobar" da su jedno vreme paralelno nudili 1.5 i 1.6 a ovaj drugi ubrzo zamenili sa 1.7 dizelom koji se takodje lose pokazao.

Buzz wrote:A kolika iznosi taj povrat akcize, recimo kod ovog primerka?
https://www.finn.no/mobility/item/402647975

Postoje kalkulatori na netu koji obracunavaju koliki je povrat. Treba proveriti info Produzenog u vezi ukidanja povrata akcize od ove godine, znam da su je smanjili '24 kako sam napisao, nisam proveravao da li je od '25 ukinuta.
Woodoo

Postby balkanski spijun » 15 Apr 2025, 06:17

Gerzovo wrote:Jel sa 3 klipa Yaris?

ako se pitanje odnosilo na mene,da.

Koje godiste te interesuje?Mislim da se prodaje jedan jaris.Moj dobar prijatelj je u pitanju i garantujem za auto.
balkanski spijun

Postby Angus Young » 15 Apr 2025, 09:55

BoleBarca wrote:Jel imao neko iskustva sa Peugeot-om 3008? Vidim da svi hvale ovaj 1.6 dizelas, dok mi je trenutno opcija 1.5 za koji i nema bas toliko pozitivnih utisaka.

Opel Grandland X 1.2 benzinac? Tu su negde slicnih dimenzija.

Od nekoliko majstora sam čuo da se 1.5 dizel motor pokazao loše, a 1.6 vrhunski. 1.5 benzin nije pravio probleme tog tipa, kao dizelaš npr.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Withnail » 15 Apr 2025, 16:31

BoleBarca wrote:Zasto ne Megane u toj hecbek kategoriji? Best value, nudi najvise opreme za te novce.

Takodje, 308, pa i Golf 7 pre Mercedesa svakako, ali i Opela. Volvo V40 top.

U mojoj glavi estetski astra k > megan, a isto i mercedes>golf 7, tj generalno ne volim golf

Ako uzimam ove starije preko 10god onda mi je u glavi da uzmem audi, mercedes.
Ali volvo v40 dobar predlog.

Tj ja bih najradije hondu ili mazdu ali to nekom drugom prilikom.
Withnail

Postby jomi » 15 Apr 2025, 17:54

vidim svi zivi hvale mondeo 2016 i mladje..

Jel imao neko iskustva mozda?
jomi

Postby Sezione » 15 Apr 2025, 18:37

Withnail wrote:
BoleBarca wrote:Zasto ne Megane u toj hecbek kategoriji? Best value, nudi najvise opreme za te novce.

Takodje, 308, pa i Golf 7 pre Mercedesa svakako, ali i Opela. Volvo V40 top.

U mojoj glavi estetski astra k > megan, a isto i mercedes>golf 7, tj generalno ne volim golf

Ako uzimam ove starije preko 10god onda mi je u glavi da uzmem audi, mercedes.
Ali volvo v40 dobar predlog.

Tj ja bih najradije hondu ili mazdu ali to nekom drugom prilikom.

Meni ta mecka bila prvo auto :biggrin: ali sam brzo presao na 206-icu. Auto imalo opremu bolje nego ovi danasnji

U njoj su bese do 2012/13. bili njihovi, a od 2014. renoovi motori? Tako nesto, ne mogu da se setim
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Produzenisamlekom » 15 Apr 2025, 18:38

jomi wrote:vidim svi zivi hvale mondeo 2016 i mladje..

Jel imao neko iskustva mozda?

Što bi rekao BHC,najveći problem forda je što je to ford. :biggrin:
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby jomi » 15 Apr 2025, 23:54

Deluje mi da su se dosta popravili zadnjih 10 god.
Nije to vise isti onaj Ford.
jomi

PreviousNext

Return to Sve i svašta