Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Vaš PC, mac, Amiga?

Re: Vaš PC, mac, Amiga?

Postby Houdini » 29 Oct 2012, 18:57

Unexpected wrote:Moguće da si prvi put čekao zato što nisu imali kapaciteta u centrali.

moguce je, sad mi sestra kaze ona je cekala 2 dana. moracu da odem do njih da ih pitam.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby bbq » 29 Oct 2012, 19:10

Kablovski internet je trenutno najpovoljniji, vecina provajdera imaju pakete osnovni tv+net (od 2mb i vise) za 1500-2000 din, vecina nema ugovorne obaveze, odmah prikljucak... takodje neki imaju opciju da net placas unapred, tj. ako ti tog meseca ne treba ne moras ga platiti... Vip ima dobre internet pakete, ali im je mreza slaba, osim u BG-u i nekim vecim gradovima... ADSL na 24 meseca je zakopavanje, ja sam kod telekoma i za skoro 2 godine nisu mi ni jedanput povecali brzinu, valjda cekaju da potpisem nov ugovor na 2 godine.
bbq

Postby Houdini » 29 Oct 2012, 20:13

bbq wrote:Kablovski internet je trenutno najpovoljniji, vecina provajdera imaju pakete osnovni tv+net (od 2mb i vise) za 1500-2000 din, vecina nema ugovorne obaveze, odmah prikljucak...

da on je najbolji, ja kuci imam SBB i on radi ko Bog. ali tamo mi je KDS i oni su dosta losi sa internetom.

kolika je ovo zapravo brzo?

Maksimalna brzina prenosa
Preuzimanje Slanje
21 Mbps 5.76 Mbps

Preuzimanje Slanje
7.2 Mbps 2 Mbps
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Tumbas » 29 Oct 2012, 20:16

Ovo ti je sasvim ok brzina! Ovaj od 7,2 ti je neki standard, a ovaj prvi je sjajan!!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Houdini » 29 Oct 2012, 20:20

odlicno, hvala. mislim kapiram ja da je to maksimalna brzina, da nece uvek biti toliko, ali tamo mi je i na mobilnom uvek ono H (3G mreza) gore kada primam signal, retko kada E (valjda edge mreza).
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby gogo23 » 29 Oct 2012, 20:31

Houdini wrote:[
Preuzimanje Slanje
21 Mbps 5.76 Mbps

Preuzimanje Slanje
7.2 Mbps 2 Mbps

I vise nego dovoljno ali

Batali to USB govno, bar kod MTS-a, prosli mesec moji prijatelji dosli iz inostranstva na 10-tak dana, uzese taj USB, mail nisu mogli da otvore po pola sata. U centru Beograda (novog) gde bi edge trebalo da razbija.

Nije to izgleda samo ovde problem, ja sam u HR probao 3 razlicita provajdera i nijedan ne fercera. Kabl ili ADSL.
gogo23

Postby Houdini » 29 Oct 2012, 20:36

Telenor je u pitanju. nemam pojma mislim da cu otici u ADSL i reci im da imaju 5 dana da mi nabave prikljucak ili ili idem kod konkurencije :biggrin:
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Tumbas » 29 Oct 2012, 20:41

Najbolji provajder u Srbiji već godinama je "komšijin wireless" !!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Unexpected » 29 Oct 2012, 20:58

bbq wrote:ADSL na 24 meseca je zakopavanje, ja sam kod telekoma i za skoro 2 godine nisu mi ni jedanput povecali brzinu, valjda cekaju da potpisem nov ugovor na 2 godine.

Meni tri puta. Bio 512, pa 756, pa 1500.
Ova sada ponuda im je skroz ok. ADSL po prirodi ne može preko 20Mb/s. Jedino su džukcitm :biggrin: što kome nije istekao ugovor ne može preći na nove pakete.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 29 Oct 2012, 22:29

Gde god je to moguce, ja bih "kabl" koristio. Nekoliko prijatelja mi se zalilo na ta USB sranja.

Ne znam koliko su roditelji vicni oko racunara, ali ako ce ga posle toga koristiti bar za skype i za njih ce najbolja opcija biti "kabl". Nece razmisljati da li je veza ok, da li je potreban reconnect ili sl. stvari.

Ovo mi je vec drugi ugovor sa Telekomom (promocija ADSL + Iptv prva godina free uz Arena paket) i veoma sam zadovoljan. Nisam imao nikakvih problema i vrlo brzo mi odgovoreno na zahtev (mada mi i cale ceo zivot radi u Telekomu, pa ima mozda i do toga nesto :dunno: ).
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Felipao » 31 Oct 2012, 19:24

bbq wrote:Kablovski internet je trenutno najpovoljniji, vecina provajdera imaju pakete osnovni tv+net (od 2mb i vise) za 1500-2000 din, vecina nema ugovorne obaveze, odmah prikljucak...

Ja preko radijus vektora imam 20 mb a preko iptv-a 1.5 i tih 1.5 mi bolje rade.Zasto? Zato sto su stabilniji,ovih 20 kad su na maksimumu to je full ali suvise cesto gusi,poraste ping,ne moze da ucita obicnu stranu po pola sata.A to mi je i stan,pa oni tu roknu onaj jedan spliter na celu zgradu josh na banderi zavrnu fazon 70-80 posto,dzukacke fore.
Ranije sam imao ADSL i on je ubedljivo najbolji,sledeci put kad budem uvodio NET,uvodim ADSL sto posto!
Felipao

Postby Hamilkar » 31 Oct 2012, 19:52

Houdini wrote:imam pitanje. idem kod roditelja na mesec i po dana, oni nemaju net i hocu tamo da ugradim nesto. znaci u principu meni treba na 45 dana, a njima ce kasnije trebati skype i nesto malo cackanja neta i tako neke stvari.

e sad uzeo bih ADSL, ali sam pre dve godine podneo zahtev za to i oni su me nakon 8 meseci zvali i kao ej imamo prikljucak. oterao sam ih u pm. ne znam kakva je sada situacija? ili mozda da uzmem neki Telenor ili Vip modem?

ima li ko kakav predlog?

Telenorov internet je najbrzi, sigurno, Mozes u podesavanjima da podesis konstantno HSDPA mod pa da ti konstantno bude puna brzina. E sad je problem sto je paket ogranicen na taj nacin da imas recimo 10 gb po punoj brzini, posle se teoretski obara na 256kbs. 5gb je u dnevnoj 5 u nocnoj varijanti. Mada, ako matori koriste samo to sto kazes 5 gb je sasvim dovoljno. Ugovor je na godinu dana a cena je 1311 dinara. Manji paket je od 2gb (1+1) to je bas premalo...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Unexpected » 01 Nov 2012, 19:29

Danas sam prešao na Telekomov NET 10 paket 10Mb/1Mb.
Zamenio stari ruter HG510. Sada dele ADB P.DG A4010G:

Image

Trenutno stanje je ovakvo.

Image
Image

Ping test je sa niškim serverom, Beogradski ne radi već danima.

Ako ovako ostane, ja zadovoljan.
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 01 Nov 2012, 23:01

Propade mi basket zbog novog rutera.

Ovo što sada tele je dreš neviđen.
Rezultati koje sam postavio su sa mojim TP Link ruterom. Ovaj novi ima problem sa pronalaženjem DNS-a, veliki jiter, veliki ping, užas. Potražio sam po netu, i vidim da svi imaju problem sa njim. Ne uzimajte ako ne morate.

Na kraju vratih TP-a.
The End.
Unexpected

Postby Alonzo » 01 Nov 2012, 23:27

Jedno pitanje -> imam telekomov modem, 4 mb/s...ima wi-fi, naravno.

U drugoj sobi mi je tv (3d, samsung es 6100) i koristio bih wi-fi na tv-u, ali sve to sporo ide...

Da li ce biti brze ako kupim ruter i koji da uzmem?
Alonzo

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija