Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
10
6%

Total votes : 155

Re: Mobilni telefoni

Postby gogo23 » 09 Feb 2012, 02:33

Liv wrote:@gogo23, sekta a? Nemoj da se vredjamo :jezik: Ne zivim u krajevima gde je toliko 'ladno. :biggrin:
iPhone prosto ima najbolji software i tu se prica zavrsava. Po meni jedini zasluzuje etiketu "smartphone" jer je jako user friendly. Nokia me je za raziku od njega izludjivala.

Ovde u BG samo -18 trenutno. Tako da sa tom igrackom ne mozes ni da se slikas :biggrin: kamoli sta drugo.

Sajentolozi i Crna Ruza su smesni u poredjenju sa onim sto je vama uradio pokojni bogdamudusuisvegreheprosti Stiv.

Da se vredjamo necemo:
Spoiler: pokaži
http://awards.t3.com/categories/digital-media-service-of-the-year

da oprostimo nemozemo :jezik:

Razumem ja vas :inlove: u sekta gadgete, znam da vam se na spomen istih desava :odlep: al' nekad treba i osvrnuti se oko sebe.
Moze i malo gore u spojler :manikir:
gogo23

Postby Liv » 09 Feb 2012, 23:40

^Prvo, nemas pojma s kim razgovaras i koliko se ja "osvrcem oko sebe ili ne". Drugo, ni jedan argument nisi izneo osim sto ti ocito smeta popularnost doticnih proizvoda.

Jesi li ti koristio pomenutu "sektasku" igracku? Ili ti je prosto zabavno da ljude proglasis slepim i gluvim zarad svojih "argumenata"? Ne znam na koga mislis kad kazes "sto je vama uradio...", generalizacije nisu najbolji nacin za bilo kakvu diskusiju. Doticnog jako postujem jer mi je zivot, u profesiji u kojoj sam, mnogo olaksao. Para datih na Apple zazalila nisam nikad. U svom poslu jedan iMac koristim vec pet godina, a PC-jeva sam pre toga promenila xy., da ne pominjem da im je uvek nesto falilo. Pametnom dosta. Da li svakom treba takav kompjuter druga je tema.

Svakih godinu dana uzmem po jedan fon za dz, eto jer mi se moze (preko operatera) i svi zavrse kod nekog treceg. Par nokia, samsung, sony ericsson... Sad mi jos samo nokia e72 skuplja prasinu, nosim je kad idem u Srbiju posto mi trebaju dva broja. Kad se iPhone pojavio nije mi padalo na pamet da ga uzmem jer su ga bukvalno svi imali i isla mi je na zivce cela buka oko tog telefona. Posle dosta vremena mi je prosledjen od strane nekoga ko je uzeo noviji model da ga probam. Sedam dana je bilo dovoljno da mi vise ne padne na pamet da uzmem bilo koji drugi telefon u sake.

Tako da, Stive sektasu, hvala ti do neba.
Liv

Postby twoface » 10 Feb 2012, 02:18

Zbog prirode posla koristim i iphone i galaxy s2, moje neko skromno misljenje, sto se tice ispeglanosti softvera ajfon je u prednosti, iz prostog razloga sto je xx puta lakse otpimizovati jedan operativni sistem za jedan telefon, a sticajem okolnosti i softver i hardver dolaze iz iste kuhinje. To ipak ne znaci da je iOS bolji jer i dalje ostaje cinjenica da epl nije u stanju da uradi multi tasking ni 5 godina posle pojave prvog modela sto je ogroman minus.

Sa druge strane postoji more android telefona razlicitih performansi, dimenzija ekrana, rezolucije; time dolazimo do uzroka problema koje Android i dalje ima. Samsung, HTC, LG, Motorola - svi imaju svoje verzije OS-a sa svojim modifikovanim launcherima i dodatnim nepotrebnim aplikacijama. Kad na to dodamo i da operateri u 'merikama odradjuju dodatne modifikacije dobijes veliku zbrku. Iz tog razloga je jako tesko postici isti nivo optimizovanosti kao kod ajfona. Animacije, tranzicije izmedju menija, sve je i dalje low fps i vrlo je "choppy". To se skoro i ne primecuje na high end modelima ali su entry level telefoni i dalje lose optimizovani. Jos jedna prednost ajfona su design guidelines za aplikacije na AppStoreu, cime su standardizovali izgled aplikacija sto je Google uveo u Android market tek pojavom ICS-a i 90% aplikacija na marketu ih se ne pridrzava.

Ono sto je ogromna prednost Androida je cinjenica da OS nezadrzivo napreduje i da Samsung dominira sa galaxy modelima, a s obzirom da je Google pazario Motorolu dobre stvari tek mogu da se ocekuju. Ekrani su veci i po dimenzijama i po rezoluciji, telefoni brzi od konkurencije, 8mpx je odavno standard sto kod epla nije bio slucaj do skoro.

Sto se mene tice SGS2 all the way, ali svakom svoje, svakako da i jedna i druga strana ima svojih prednosti i mana, ali se na kraju sve svodi na potrebe i ukus, a ovde 80% ljudi ajfon kupuje jer je statusni simbol, pojedinci su uzimali 4s za 800e par dana posle izlaska, 800e za telefon.
twoface

Postby Unexpected » 10 Feb 2012, 09:00

Samsung C6112 Dual Sim, 2 u 1.
Crveno i zeleno dugme uz imenik, meni više nego dovoljno. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby gogo23 » 10 Feb 2012, 16:54

Liv wrote:^Prvo, nemas pojma s kim razgovaras i koliko se ja "osvrcem oko sebe ili ne". Drugo, ni jedan argument nisi izneo osim sto ti ocito smeta popularnost doticnih proizvoda.

Jesi li ti koristio pomenutu "sektasku" igracku? Ili ti je prosto zabavno da ljude proglasis slepim i gluvim zarad svojih "argumenata"? Ne znam na koga mislis kad kazes "sto je vama uradio...", generalizacije nisu najbolji nacin za bilo kakvu diskusiju. Doticnog jako postujem jer mi je zivot, u profesiji u kojoj sam, mnogo olaksao. Para datih na Apple zazalila nisam nikad. U svom poslu jedan iMac koristim vec pet godina, a PC-jeva sam pre toga promenila xy., da ne pominjem da im je uvek nesto falilo. Pametnom dosta. Da li svakom treba takav kompjuter druga je tema.

Svakih godinu dana uzmem po jedan fon za dz, eto jer mi se moze (preko operatera) i svi zavrse kod nekog treceg. Par nokia, samsung, sony ericsson... Sad mi jos samo nokia e72 skuplja prasinu, nosim je kad idem u Srbiju posto mi trebaju dva broja. Kad se iPhone pojavio nije mi padalo na pamet da ga uzmem jer su ga bukvalno svi imali i isla mi je na zivce cela buka oko tog telefona. Posle dosta vremena mi je prosledjen od strane nekoga ko je uzeo noviji model da ga probam. Sedam dana je bilo dovoljno da mi vise ne padne na pamet da uzmem bilo koji drugi telefon u sake.

Tako da, Stive sektasu, hvala ti do neba.

Prvo uopšte mi nije jasno da si toliko primila na post :ajdejebote: koji je sa svim onim smajlijima bio sve samo ne onoliko ozbiljan koliko si ti shvatila. Što ću pripisati nervozi usled prehlade uz iskrenu želju da se iste što pre ratosiljaš (i mene je nedavno, uz duplu dozu antibiotika mucila 20 dana). Uz, ja bi rekao ipak pozitivno mišljenje o Iphonu napisano s moje strane u pretprethodnom postu uz ogradu da ga ne volim iz nekih ličnih razloga i saznanja, ja sam verovatno poslednji na planeti zemlji koji bi zamerio nekome pripadnost bilo kojoj sektitm i kritikovao odluku o tome kako i na šta trošiti svoj novac, pogotovu ako je taj neko zadovoljan proizvodom, uslugom i tretmanom.

No, pošto mi postavljaš gomilu ozbiljnih pitanja:

Zašto ne volim jabuku: OPREZ, samo za one koji nisu korisnici i nevole jabuku iz bilo kog razloga!!! ( ne važi za Liv, ona će sigurno otvoriti :biggrin: )

Spoiler: pokaži
Argument i rezultat istraživanja i testova o tome koji je najbolji telefon u 2011 ti je okačen u spojleru u prethodnom postu. Ako se malo udubiš (osvrneš oko sebe :biggrin: , sorry, ovo si ti apostrofirala) videćeš da je u konkurenciji i na testiranju bio i iPhone4. Te argumente i finalni sud nisam dao ja već nego mnogo kompetentniji, merodavniji i čija se ceni i poštuje u svetu. Takodje, na tek završenom CES-u u Vegasu (najveći svetski sajam potrošačke elektronike) nagradu za najbolji novi smart fon je dobila Nokia Loomia. Mrzi me da tražim link, ako te zanima (ne verujem, ali ajde :biggrin: ) lako ćeš ga pronaći.

Sad malo ja:
Da si pročitala temu od početka videla bi i saznala bi da sam sektaškutm igračku sa r.br. 1 imao 2007.god. i spakovao je nazad u kutiju nakon 2 dana korišćenja iste. Kod mene je, uredno zapakovana, ostala još 2 godine, nakon čega je poklonjena i koliko znam fercera i dan-danas. A to je ucinjeno zato što je friendly user samo u svom sopstvenom svetu i okruženju među Izabranimatm. Onog trenutka kada je potrebno da se spojiš, umrežiš primiš ili šeruješ podatke sa nečim što nema jabuka logo nastaju nerešivi problemi, počev od najbanalnije stvari kao što je npr prijem biznis kartice poslate od nekoga ko nije u sekti iOS-a. Naravno da to za sektašetm nije bitno, mnogo je bitnije da F.O.C. chatuju
anywhere.

Takvo zatvoreno okruženje koje ne prima ništa iz spoljnog sveta, a maksimalno se trudi uz pomoć svih mogućih i nemogućih trikova, laži i prevara, da uvuče u krug novo članstvo, mi s punim pravom daje slobodu da ga nazovem sektom, i to čini njenu prvu odliku. Kako je druga odlika sekte da ima snažnog Vođu koji je sposoban da zavede i zaludi masu, rešenje je pronađeno u liku i delu Pokojnika. Verovatno i sama znaš da je jabuka bila na ivici bankrota sredinom devedesetih i da je Pokojnik ekspresno vraćen kako bi sprečio isti. (nakon što je prethodno dobio šutubulj tj. isteran iz iste). Ortodoksnom prevarantu i lažovu je to svakako pošlo za rukom, rezultati su vidljivi danas, i na tome mu skidam kapu.

No, kako tamo odakle je isti potekao ne važi srpsko pravilo o Pokojniku sve najbolje, potroši koji minut svog vremena i saznaj koliko je Vođa, dugogodišnji uživalac lakih i težih opojnih droga ilitinasrpskomnarkoman bio veliki u laži, prevari, izvrtanju istine i realnosti. Ne znam zašto mi se javlja (nemam čarobni prsten :biggrin:) da upravo ovakve odlike imaju sve vođe sekti.

http://www.washingtonpost.com/business/technology/fbis-steve-jobs-file-he-will-distort-reality--to-achieve-his-goals/2012/02/09/gIQAWJfU1Q_story.html?hpid=z2

Pretpostavljam da nećeš izraziti sumnju u izveštaj FBI (191 strana) urađen za potrebe predsednika USA, a koji publikovan na zahtev poverenika za informacije USA.

Na početku članka imaš link ka skenu celog dosijea Vođe, onih par primera njegovog ponašanja su samo sublimacija reporta.

I još jedan podatak koji bar meni neverniku pokazuje kako i koliko se sektašitm pljačkaju:

U Q4 prethodne godine jabuka je ostvarila prihod od 45 i neto profit od 13 milijardi dolara. Bruto da, ali neto profitna stopa od 40% je osim u slučaju kada stvar u svoje ruke uzme Mesija, nemoguća misija i nedosanjani san 99,99% vlasnika kapitala, velikih i malih investitora, iz čega isključujem trafikante halucinogenih materija koje je Vođa obilato koristio.Što mene lično dovodi do prostog zaključka da je jabuka debelo precenjena i preskupa u odnosu na ono što nudi. Čisto da bude jasno – u ovom sektoru tržišta je neto profitna stopa od 3-5% veliki uspeh i za takve rezultate se CEO-vi nagrađuju milionskim bonusima.

Naravno ni blizu onog iznosa od 300+ miliona dolara koliko je samo naslednik nagrađen za prošlogodišnje rezultate. (i tu nemam ništa protiv, nek rade šta god hoće, od mene se ovajditi neće)

Još ako krenem da širim priču i na FoxConn, odoh u ludake totalno ( i ovako sam al došlo mi :biggrin: ).

I tu negde je kraj, bar sa moje strane daljeg pojašnjavanje moje nevere u jabuku neće biti, uz izvinjenje svima onima koji su izgubili deo svog vremena čitajući gore napisano, a možda su očekivali tehničku i uporednu analizu jabuke vs drugih smart fonova. To se lako pronalazi na netu.

LM, da ti lepo nama ozdraviš i da se zajedno radujemo novim uspesima srpskog tenisa i naravno da zajedno sa svojim sektašimatm uživaš u pogodnostima koje ti omogućavaju jabuka proizvodi. Tu naravno nećemo zajedno :biggrin:

Unexpected wrote:Crveno i zeleno dugme

Suština
:okk:
gogo23

Postby Liv » 11 Feb 2012, 00:20

twoface wrote: a ovde 80% ljudi ajfon kupuje jer je statusni simbol, pojedinci su uzimali 4s za 800e par dana posle izlaska, 800e za telefon.

Uvek bilo i bice. Pre toga je to bila Nokia takodje nenormalno skupi modeli za jedan telefon pa opet o njima se nisu raspredale price kao za iPhone.

gogo23, posto vidim da se brines za moje zdravlje da ti se zahvalim na lepim zeljama i javim da sam bolje. Sto se texta u spojleru tice, to stvarno nisu stvari koje mene kod izbora telefona ili bilo kog drugog aparata interesuju. Takodje me ne interesuje da li se njihov tvorac drogirao, bio los covek ili nesto trece. Takodje jako dobro znam sta je dobar marketing i on nikad nema uticaja na moj izbor. Kao sto vec napisah, meni jabuka vrsi posao. Slazem se da iritira ogranicavanje share opcija, ali mi je i logicna ta odluka u svetu punom piraterije i ilegalnih softvera. Citirani tekst takodje nije promenio moje misljenje na temu tvog ubacivanja svih Apple korisnika u isti kos, jer eto imaju zajednicko to da su se odlucili za isti brend. Zezanje ili ne, a rekla bi da nije, povrsno i ruzno gledanje na stvari s visine. :beyond: Toliko od mene na ovu temu.
Liv

Postby 71:70 » 13 Feb 2012, 10:38

Koristim galaxy II i malo je reći da sam oduševljen. Dugo sam bio najveci kriticar samsunga, ali par saveta ljudi koji znaju mnogo vise od mene po pitanju telefona (neki prilicno znacajni saveti su dosli i sa avangarde), su doprineli najboljoj odluci koju sam mogao da napravim prilikom kupovine telefona!
71:70

Postby dumagio19 » 13 Feb 2012, 12:09

SONY ERICSSON XPERIA X10!?

Je l ima neko iskustvo sa ovim tel.? Kako, sta? Prednosti, mane?
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby gogo23 » 24 Feb 2012, 02:27

Riquelme wrote:Shteta za Sony ... obozavam te walkman serije jer imaju super zvuk i ovaj mi je bio prvi pik za sledecu kupovinu ... Pitaj ga molim te kad stignesh , koje su mu glavne zamerke , mozda one u mom slucaju nisu toliko bitne ...
...

Tek danas ga videh, telefon je nakon ta 3 dana poklonio majci koja u stvari i "nema pojma kakav telefon ima i ne zna da ga koristi". Najveca zamerka mu je bila ne toliko na sam telefon nego na to kako je sve zajedno bilo upakovano sa Androidom. U odnosu na neke druge, usporeno, tesko za snalazenje i dosta stvari je " duboko zakopano" uz napomenu da je sto se ostalih stvari tice telefon jako dobar. Dalje nisam bas mnogo pitao, jer je i meni kao i UN-u crveno i zeleno dugme zakon.
gogo23

Postby Ikac » 26 Feb 2012, 01:39

Koristim Samsung Galaxy S i mogu vam reci da sam prezadovoljan posle skoro godinu i po dana koriscena.
Image
Ikac

Postby kecman » 02 Mar 2012, 12:00

Ćao drugari !
Odmah da vam kažem, u mobilne telefone se jako slabo razumem.. Ceo život sam se mlatio sa Sony Ericsson modelima, a sad je došlo vreme da se promeni telefon.. E sad, kevi je istekao ugovor u telenoru i rekla mi je da pogledam šta tamo ima što može da se uzme.. Neka preporuka bi mi dobro došla, kao i da mi kažete šta mislite o modelima Nokia C5 i Samsung Galaxy Mini..
Unapred zahvala, vaš drug gost...
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby mali_buda » 02 Mar 2012, 12:14

Kad sam gledao pre 1,5 godinu telefone, jedna od opcija je bio i C5. Citao sam razne forume i nije bas dobio pozitivne kritike. Cini mi se da u toj klasi ima mnogo kvalitetnijih resenja.

Evo ti solidan sajt, pa pogledaj: http://www.gsmarena.com/reviews.php3
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby kikisp1 » 03 Mar 2012, 22:52

evo i mene posle dugo vremena... :) c5 onako sta..znam...zavisi do koliko para raspolazes...ali ljudi kji se pas razumeju u telefone kazu sledece...samung zaobilaziti a nokiu jos vise..pogotovo modele na simbianu...sad su poceli da se vade san wp7 i lumia serijom...
Serbian AirForce <3
kikisp1

Postby Burke » 19 Mar 2012, 21:53

Дошло време да купим нови телефон, па имам неке дилеме које ћете ми ви отклонити. :biggrin: Размишљам се између Samsung I9100 Galaxy S II и Motorola XT910 Razr. Нисам неки претерани стручњак за телефоне па ће ми свака помоћ бити добродошла.
Burke

Postby Ikac » 20 Mar 2012, 02:27

Burke wrote:Дошло време да купим нови телефон, па имам неке дилеме које ћете ми ви отклонити. :biggrin: Размишљам се између Samsung I9100 Galaxy S II и Motorola XT910 Razr. Нисам неки претерани стручњак за телефоне па ће ми свака помоћ бити добродошла.

Galaxy S II imam cesto priliku da cackam i mogu reci da je odlican telefon, sa odlicnim SAMOLED ekranom od 4.3 inca koji je odlican za navigaciju, jak procesor, dosta RAMa itd. Hardverski odlican telefon, koji na prvi pogled izgleda kao da je napravljen od nekvalitetne plastike, ali ta plastika je sve, samo ne nekvalitetna.
Ovu Motorolu nisam imao prilike da drzim u ruci, ali koliko vidim po specifikacijama ne zaostaje uopste za Samsungom.
Telefoni su tu negde, ali po meni jedna velika prednost Samsunga je to sto ima dosta korisnika i sto postoji velika zajednica developera za njega.
U svakom slucaju, ja blagu prednost dajem Samsungu, ali mislim da ni sa Motorolom neces pogresiti. Ipak mislim da je najbolje da pre nego sto se odlucis koji ces, odes do neke radnje i da sam pogledas koji ti vise odgovara, koji ti bolje lezi u ruci i sl.

Poredjenje specifikacija...
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4273&idPhone2=3621
Image
Ikac

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija