Argument i rezultat istraživanja i testova o tome koji je najbolji telefon u 2011 ti je okačen u spojleru u prethodnom postu. Ako se malo udubiš (osvrneš oko sebe

, sorry, ovo si ti apostrofirala) videćeš da je u konkurenciji i na testiranju bio i iPhone4. Te argumente i finalni sud nisam dao ja već nego mnogo kompetentniji, merodavniji i čija se ceni i poštuje u svetu. Takodje, na tek završenom CES-u u Vegasu (najveći svetski sajam potrošačke elektronike) nagradu za najbolji novi smart fon je dobila Nokia Loomia. Mrzi me da tražim link, ako te zanima (ne verujem, ali ajde

) lako ćeš ga pronaći.
Sad malo ja:
Da si pročitala temu od početka videla bi i saznala bi da sam sektašku
tm igračku sa r.br. 1 imao 2007.god. i spakovao je nazad u kutiju nakon 2 dana korišćenja iste. Kod mene je, uredno zapakovana, ostala još 2 godine, nakon čega je poklonjena i koliko znam fercera i dan-danas. A to je ucinjeno zato što je friendly user samo u svom sopstvenom svetu i okruženju među Izabranima
tm. Onog trenutka kada je potrebno da se spojiš, umrežiš primiš ili šeruješ podatke sa nečim što nema jabuka logo nastaju nerešivi problemi, počev od najbanalnije stvari kao što je npr prijem biznis kartice poslate od nekoga ko nije u sekti iOS-a. Naravno da to za sektaše
tm nije bitno, mnogo je bitnije da F.O.C. chatuju
anywhere.
Takvo zatvoreno okruženje koje ne prima ništa iz spoljnog sveta, a maksimalno se trudi uz pomoć svih mogućih i nemogućih trikova, laži i prevara, da uvuče u krug novo članstvo, mi s punim pravom daje slobodu da ga nazovem sektom, i to čini njenu prvu odliku. Kako je druga odlika sekte da ima snažnog Vođu koji je sposoban da zavede i zaludi masu, rešenje je pronađeno u liku i delu Pokojnika. Verovatno i sama znaš da je jabuka bila na ivici bankrota sredinom devedesetih i da je Pokojnik ekspresno vraćen kako bi sprečio isti. (nakon što je prethodno dobio
šutubulj tj. isteran iz iste). Ortodoksnom prevarantu i lažovu je to svakako pošlo za rukom, rezultati su vidljivi danas, i na tome mu skidam kapu.
No, kako tamo odakle je isti potekao ne važi srpsko pravilo o Pokojniku sve najbolje, potroši koji minut svog vremena i saznaj koliko je Vođa, dugogodišnji uživalac lakih i težih opojnih droga ilitinasrpskomnarkoman bio veliki u laži, prevari, izvrtanju istine i realnosti. Ne znam zašto mi se javlja (nemam čarobni prsten

) da upravo ovakve odlike imaju sve vođe sekti.
http://www.washingtonpost.com/business/technology/fbis-steve-jobs-file-he-will-distort-reality--to-achieve-his-goals/2012/02/09/gIQAWJfU1Q_story.html?hpid=z2 Pretpostavljam da nećeš izraziti sumnju u izveštaj FBI (191 strana) urađen za potrebe predsednika USA, a koji publikovan na zahtev poverenika za informacije USA.
Na početku članka imaš link ka skenu celog dosijea Vođe, onih par primera njegovog ponašanja su samo sublimacija reporta.
I još jedan podatak koji bar meni neverniku pokazuje kako i koliko se sektaši
tm pljačkaju:
U Q4 prethodne godine jabuka je ostvarila prihod od 45 i neto profit od 13 milijardi dolara. Bruto da, ali neto profitna stopa od 40% je osim u slučaju kada stvar u svoje ruke uzme Mesija, nemoguća misija i nedosanjani san 99,99% vlasnika kapitala, velikih i malih investitora, iz čega isključujem trafikante halucinogenih materija koje je Vođa obilato koristio.Što mene lično dovodi do prostog zaključka da je jabuka debelo precenjena i preskupa u odnosu na ono što nudi. Čisto da bude jasno – u ovom sektoru tržišta je neto profitna stopa od 3-5% veliki uspeh i za takve rezultate se CEO-vi nagrađuju milionskim bonusima.
Naravno ni blizu onog iznosa od 300+ miliona dolara koliko je samo naslednik nagrađen za prošlogodišnje rezultate. (i tu nemam ništa protiv, nek rade šta god hoće, od mene se ovajditi neće)
Još ako krenem da širim priču i na FoxConn, odoh u ludake totalno ( i ovako sam al došlo mi

).
I tu negde je kraj, bar sa moje strane daljeg pojašnjavanje moje nevere u jabuku neće biti, uz izvinjenje svima onima koji su izgubili deo svog vremena čitajući gore napisano, a možda su očekivali tehničku i uporednu analizu jabuke vs drugih smart fonova. To se lako pronalazi na netu.