Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Vaš PC, mac, Amiga?

Re: Mobilni telefoni

Postby GoodfellasG » 10 Jul 2024, 15:55

Utopista wrote:Pa da evo rekose drugari iznad - igre koje se prave samo za Soni, pa eventualno neke od njih posle nekoliko godina budu portovane na komp.

Evo pogledaj na klipu neke od njih : https://www.youtube.com/watch?v=SWzxWcrIk5U

A moja preporuka pod uslovom da imas kintu i jos vaznije drustvo - da kupis i VR komplet, mi smo se cepali od smeha kao kada smo imali 15 godina i varili albanku... Ili da makar iznajmite ako ima gde.

https://www.youtube.com/watch?v=fGhFI5sbn_0

Aha, razumem, hvala svima :)

Pa nista, ajde da dodam nekoliko detalja o tome za sta ce mi konzola :D Imao sam u koledz danima xbox one, posle sam ga prodao kad sam zavrsio, medjutim sada bih se vratio u te vode. Prvenstveno, posto sam sportski tip lika, zanimaju me sportske igrice i veliki sam fan ovih fransiznih igara NBA 2k, Fifa, Madden, UFC, Top Spin, itd. Ove akcione/pucacke igrice mi ne idu jer jako slabo nisanim na dzojstiku haha koliko god to zvuci jadno, istina je :D Dok se ja namestim, mrtav uveliko...U sportskim igricama sam zapravo jako dobar na primer.

Dakle za to mi treba. Kontam da, ako uzmem ps5, da li onda da uzimam disk verziju, zar ne? Ili digitalna verzija ispade jeftinija? :sakaosto:
" Pa čak i onda kada je greška u izboru šuta ili nekom trenutku egoizma, ali suština svega je da igrač to ne kritikuje, već da se vrati sprintom i baci za tu loptu kao da je on napravio tu grešku. E tada se pali mašina”
GoodfellasG

Postby Utopista » 10 Jul 2024, 16:27

Jasno, samo jos jedan podatak i resicemo dilemu - da li te sportske igre zelis igrati online ili solo?

Sto se tice digitalne ili disk verzije, ako nisi neki kolekcionar diskova onda uzmi digitalnu jer je jeftinija, a i digitalne igre su jeftinije, cesto i poprilicno jeftinije.

Inace da znas te sportske igre su danas uglavnom prepune mikrotransakcija i ljudi su uglavnom ogorceni zbog toga.

Sto se tice nisanjenja sada sve te pucacine imaju aim assist bas zbog dzojstika, tako da to vise nije problem nikakav.
Licno bih uzeo Soni makar zbog meni najomiljenijeg serijala Uncharted, za mene su te 4 igre bas ono sto video igra treba da bude - opustena zabava, prelepa grafika, dobar gemplej, ok prica... :) Tu su naravno i ova dva najnovija dela God of war - savrsene igre.
Utopista

Postby GoodfellasG » 10 Jul 2024, 20:03

Utopista wrote:Jasno, samo jos jedan podatak i resicemo dilemu - da li te sportske igre zelis igrati online ili solo?

Sto se tice digitalne ili disk verzije, ako nisi neki kolekcionar diskova onda uzmi digitalnu jer je jeftinija, a i digitalne igre su jeftinije, cesto i poprilicno jeftinije.

Inace da znas te sportske igre su danas uglavnom prepune mikrotransakcija i ljudi su uglavnom ogorceni zbog toga.

Sto se tice nisanjenja sada sve te pucacine imaju aim assist bas zbog dzojstika, tako da to vise nije problem nikakav.
Licno bih uzeo Soni makar zbog meni najomiljenijeg serijala Uncharted, za mene su te 4 igre bas ono sto video igra treba da bude - opustena zabava, prelepa grafika, dobar gemplej, ok prica... :) Tu su naravno i ova dva najnovija dela God of war - savrsene igre.

I jedno i drugo, volim i online mod my playera u 2k, kao i Ultimate Team na Fifi, sve je to meni okej. Ali nisam imun ni na najprostiji kick off sa drustvom, ili sam, da isprobam dribling, ili bilo sta. Upoznat sam sa mikrotransakcijama nazalost, zale mi se ortaci stalno na to, ali ono, sta znam, peglace se neki basket i sa 60 overall igracem, pa sta sad :biggrin:

Okej! Digitalna verzija, pribelezeno.

I ja naginjem ka PS5 iskreno, kazem, ranije sam imao xbox i okej je to bilo, ali eto, ovde je navodno grafika strasno dobra, pa kao mozda to. A pucacke igrice-dacu im jos jednu sansu :D Moram da se izvestim doduse, bas sam tanak tu. Uncharted i God of War su ekskluzivne za PS5 only?
" Pa čak i onda kada je greška u izboru šuta ili nekom trenutku egoizma, ali suština svega je da igrač to ne kritikuje, već da se vrati sprintom i baci za tu loptu kao da je on napravio tu grešku. E tada se pali mašina”
GoodfellasG

Postby Utopista » 10 Jul 2024, 20:19

Bas sam gledao danas da te ne bih slagao, i vidim da nije vise bas ni bolja xbox pretplata, sonijeva se popravila a ova poskupela pa je sada mozda Sonijeva i bolja, ali to je ocigledno promenljivo.

Ta dva GOW i Ucharted serijala su sada portovana i na komp, a postoje i na soniju 4, naravno bolje sljakaju na petici. Na xbox-u ih nema i nece ih ni biti.

Uzmi peticu, dobra fora je i sa dzojsticima jer imaju adaptivne trigere:https://www.youtube.com/watch?v=9_AE21WqhU4
Utopista

Postby GoodfellasG » 10 Jul 2024, 20:59

Utopista wrote:Bas sam gledao danas da te ne bih slagao, i vidim da nije vise bas ni bolja xbox pretplata, sonijeva se popravila a ova poskupela pa je sada mozda Sonijeva i bolja, ali to je ocigledno promenljivo.

Ta dva GOW i Ucharted serijala su sada portovana i na komp, a postoje i na soniju 4, naravno bolje sljakaju na petici. Na xbox-u ih nema i nece ih ni biti.

Uzmi peticu, dobra fora je i sa dzojsticima jer imaju adaptivne trigere:https://www.youtube.com/watch?v=9_AE21WqhU4

Odlicno, misterija resena. Hvala ti puno na pomoci !

Sta ti igras najcesce?
GoodfellasG

Postby Utopista » 10 Jul 2024, 23:04

Nema na cemu, pitaj ako te jos nesto interesuje.

Ne znam na sta mislis kada pitas sta igram, na konzole ili na same igre? Trenutno imam 'modovanu' pro cetvorku i onako solidan komp, i psvr (virtuelnu realnost za soni) i za sada mi ne treba nista vise jer sam i ja imao jednu pauzu pa ima dosta igara koje nisam odigrao, a nema se bas ni previse vremena cak i ako ne radim ...

Volim da odigram jedno sat vremena nesto virtuelno jer me ta tehnologija fascinira i bukvalno cak i najgluplje igre su uranjajuce. Ova je recimo stvarno ludilo i ne moze se to nikako opisati dok se ne proba: https://www.youtube.com/watch?v=JUj1wpIB1FM

Inace sam singl igrac oduvek, jedino nekada kada sam bio mladji igrali smo soni u drustvu, ali sada je retko ko iz moje generacije u tom fazonu a nemaju ni vremena. Mada kome god sam dao da proba VR pisnuo je u gace. :)

Znaci trenutno odigram malo neku VR igru a imam ih oko120 jer imam modovan soni kao sto rekoh i skidam ih naravno za dz. A onda igram 'normalne' igre kako kad nekada jos sat, a nekada i 3 - trenutno privodim kraju Wolfenstein - The New Order pa cu onda sledecu iz tog serijala dok ne ocistim ceo serijal, posle planiram ocistiti serijal Jakuza, i tako - ima stvarno mnogo igara... A da, povremeno provozam i malo Forza Horizont na kompu. https://www.youtube.com/watch?v=CD9BP8hEn3c
Utopista

Postby Sezione » 10 Jul 2024, 23:13

Predlog: Dodajte u naziv teme "Vaš PC, mac, Amiga?" "konzole i igrice" i prebacite ovo tamo, a ovo nek ostane za mobile telefone
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Utopista » 10 Jul 2024, 23:18

Stvarno ne umem to da uradim, ne umem ni you tube video ovde da okacim kako treba. :biggrin: A slazem se naravno da se prebaci ako to moderator moze, ili da nam objasnite kako to da uradimo. Zeleo sam coveku odgovoriti a pitanje je bilo ovde na ovoj temi. Ili izbrisite ako smeta a stvarno nije ovde mesto za ovakva pisanja, pa mozemo nastaviti na toj pravoj temi.
Utopista

Postby Sezione » 11 Jul 2024, 13:35

I da umes, ne mozes da prebacis :biggrin:

Apel se odnosi na ove admire sto spavaju dok im se orgija po svim mogucim temama

Sezione

Re: Vaš PC, mac, Amiga?

Postby Comandante » 01 Aug 2024, 16:56

Ima li nekog da se razume u procesore?
Zanima me razlika izmedju Intel i7-1355u i i5-13420h. Inace kupujem laptop, pa poredim dva identicnih performansi uz ovu razliku u procesorima. Razlika u ceni je nekih 15ak hiljada, a ne treba mi neka zver od laptopa jer cu ga koristiti za pokretanje nekih laganijih programa, surfovanje, gledanje filmova itd. Bitno mi je da ne krene da mi secka posle godinu dana ili kad otvorim nesto vise tabova ili programa.

Evo konkretno izmedju koja 2 se dvoumim

1.: https://www.bcgroup-online.com/laptopov ... %29-202285
2.:
https://www.bcgroup-online.com/laptopov ... %29-210349
Comandante

Postby Rancesco » 01 Aug 2024, 18:01

Comandante wrote:Ima li nekog da se razume u procesore?
Zanima me razlika izmedju Intel i7-1355u i i5-13420h. Inace kupujem laptop, pa poredim dva identicnih performansi uz ovu razliku u procesorima. Razlika u ceni je nekih 15ak hiljada, a ne treba mi neka zver od laptopa jer cu ga koristiti za pokretanje nekih laganijih programa, surfovanje, gledanje filmova itd. Bitno mi je da ne krene da mi secka posle godinu dana ili kad otvorim nesto vise tabova ili programa.

Evo konkretno izmedju koja 2 se dvoumim

1.: https://www.bcgroup-online.com/laptopov ... %29-202285
2.:
https://www.bcgroup-online.com/laptopov ... %29-210349

Veruj da ti nece sigurno praviti problem za bilo sta ako ides i na I5 procesor, tako da slobodno pazari.
Rancesco

Postby Zlaja » 01 Aug 2024, 18:55

H procesori su jači i troše više struje (45w VS 15w), dok za surf i streaming je dobar i taj U.

Oba su iz 2023. tako da ćeš biti miran duže vreme.

Ako ti treba za neke 3D softvere ili gaming, onda svako i5H, a za ostalo ti je bolji i7U, jer troši manje i sigurno ima bolju bateriju.

Sad vidim da nemaju grafičke, tako da bih ti ja preporučio taj štedljivi.

Ili ako možeš da nađeš sa AMD procesorom, oni imaju bolje integruše.
Zlaja

Postby Comandante » 02 Aug 2024, 11:06

Hvala momci :okk:

Odlucio sam se za ovaj i5. Nije da je bas mala razlika u ceni, a mislim da ce za moje potrebe i on da radi dobar posao. A da kopam neke druge vise nemam zivaca :biggrin:
Comandante

Postby Sezione » 23 Feb 2025, 14:10

Je l igra neko neku reli igricu?

Koja je najbolja?

Koliko vidim, dirt 2 se pika i dalje jako, a secam se da sam kod kuma igrao pre par godina neki wrc i bila je jaka prica, doduse kola su bila sranje, najjaca su bila u kolin mekrejn cetvorci iskreno

Sezione

Postby Ron Swanson » 24 Feb 2025, 12:07

Richard Burns Rally je i dalje najrealističnija reli igra.
Ron Swanson

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija