AirBall wrote:
Planiram da idem i ove godine... Prelepo je more...
Takodje!
Poslednjih par godina letujem na Losinju i sto se mene tice mogla bih do kraja zivota letovati na hrvatskim ostrvima ili na Istri upravo zbog cistoce mora i lepote istog.
Nisam ljubitelj peskovitih plaza iz razloga sto ne podnosim da mi se pesak zavlaci u nos, usi, usta i ostale otvore, narocito kad je vetrovito. Dakle, radije biram da se lomatam, ako je potrebno, i po stencugama, samo da nema peska i da je kristalno cisto, a smatram da je Hrvatska daleko ispred svih "morskih" zemalja u blizoj i daljoj okolini sto se lepote i cistoce mora tice.
Provod za mlade nije bas "ludo" zabavan, vise je penzionerski, ali i ja sam blize ovoj drugoj kategoriji nego prvoj
Problema, nikada, ali slovom nikada, nisam imala, a nisam se preterano trudila da sakrijem odakle sam. Stavise, ljudi su izuzetno prijatni i ljubazni. Ne znam kakvi su u Dalmaciji, ali za Istru i za ostrva jamcim zivotom
Da se osvrnem na osnovno pitanje koje je Aleksa postavio...
Vidim da ste mu dali preporuke odlicne... ja sam takodje boravila na nekoliko grckih ostrva i moja preporuka za ono sto trazi je - Krf! Ispunjava sve uslove koje je Aleksa naveo. Prvo, pristojno je blizu, udaljenost od kopna nije velika (sat-sat i po trajektom), put je odlican, jest sa puno krivina i uspona, ali je zato priroda prelepa. Drugo, na putu su ti Meteori, tako da tu mozete da se zadrzite i odvojite jedan dan za razgledanja. Ako se (u slucaju da volite da istrazujete) kojim slucajem odlucita da probate i onaj drugi put do Igumenice, koji prati granicu sa Albanijom, nije ni on los, stavise, tuda je mnogo manja guzva, bezmalo da su putevi prazni... tu i tamo po neki kamion teskas i to je to. Ja sam, naime, usla na Bitolj i sisla do Igumenice tim putem, a vracala se preko Meteora, napominjem da sam tada vozila "keca"

te je avantura bila potpuna. Sam smestaj na Krfu nije bio problem, mozete se smestiti bilo gde, a da posto ste kolima, obilazite ostrvo bez ikakvih problema uzduz i popreko. Odlicno su povezana seoca i mestasca i uredno obelezeni pravci. Moja preporuka su manji hotelcici u "nepoznatijim" mestima koji sluze dorucak. Nisu, skupi, cisti su i nemaju bezmalo nikakva ogranicenja i neki zahtevan kucni red.
Plaze su bozanstvene, narocito one koje su okrenute prema Italiji i tu toplo preporucujem Glifadu koja je prepuna mladog sveta i sa najvise sadrzaja tokom dana. Inace smatram da su ostrva u Jonskom moru mnogo primamljivija od onih u Egejskom, upravo zbog cistoce mora i vecernje svezine, kao i mngo vise zelenila.Vece je vrlo prijatno sveze, te je i spavanje prijatno.Klima uredjaj nepotreban.
Provod za mlade - fenomenalan. Ostrvo je u Avgustu prepuno Italijana i oni daju jedan sasvim originalan pecat provodu. Ima Engleza, ali su skoro pa neuocljivi u onoj gomili zabara. Provod izuzetno raznovrstan.
Sta jos reci? Da, ako vas zanimaju obilasci, ima sta i da se vidi. Tu je sem ostrva Vida, koje je znacajno za nasu nacionalnu istoriju, jos i par manastira vrlo, vrlo starih i vrednih posete. Ako se odlucite za Krf, obavezno istrazite celo ostrvo, ima zanimljivih mesta, seoca duboko u srcu ostrva koja su vrlo originalno grcka i sarmantna, neobicnih plaza tipa Sidari...
Da ne davim previse, ako treba jos koja informacija tu sam.
Inace sam na Krf bila tri puta i nikada mi nije bilo dosadno u smislu "sta cu ovde, nema vise sta da se vidi i dozivi"... ne, uvek mi je bilo iznova lepo i zanimljivo.
p.s.ostala dva puta sam isla avionom i ugodjaj nije bio potpun kao prvi put kada sam u avanturu isla autom