dve nedelje Andaluzije kraj oktobra/pocetak novembra, ozbiljno dobra stvar

sa kolegama iz firme, nas 10, iznajmili kucu u mestu Alhaurin de la Torre, na pola puta izmedju Malage i Marbelje.. prevoz i smestaj za 13 dana po osobi 210 evra.. znaci dzaba..
malo radili, malo putovali.. dobro ja malo vise, jer oni su pravi programeri, ja priuceni, pa su nam i afiniteti drugaciji

obisao Malagu, Marbelju, Benalemedenu i Sevilju u tom periodu.. malo je reci fantazijaa (citati glasom Djordja Cvarkova)..
ok ja sam vec bio u Andaluziji, Malagi pre dve godine (na aerodromu sreo Gagija kapitena i dan danas mi krivo sto nisam popricao sa njim, vec se samo slikao i pitao za zdravlje), Cadizu i Jerezu pre 10ak godina.. ali svaki put me nanovo odusevi..
hrana je neprevazidjena, oni tapasi, pa sve po malo probas.. onda rostilj im je vrhuski, pa onda volov rep jedna od meni omiljenih jela.. pa onda odes na pijac, a masline mirisu, a ukus majko moja, majko moja.. a onda odes na tezgu pored, a tamo sveze skampi, pa mu kazes ispeci mi jedno 10ak komada da grickam.. a onda dobijes racun i tipa 4 evra..
prvi dan otisli u prodavnicu, bila subota, a nas smestaj je 10 minuta od prve prodavnice kolima.. pa uzimamo hrau za 3 dana, za nas 10.. na kasi pogadjamo koliko bi moglo da ispadne i svi su tu negde 250-300 evra.. racun 140 evra tipa, ja reko da se ovde neko nije zajebao..
onda more i plaze, pa to sve pesak, a siroko i po 15 metara.. pre 2 dana sam stigao nazad, u Malagi temperatura 23 stepena, pa dokle

a spanjolke mama mia, mnogo su dobre, dobro mogu samo da gledam, ali i to je ok

ukratko o gradovima..
Malaga je veliki grad, ali ima lepu plazu i to u centru, ima taj neki vajb primorskog grada sa jedne, ali sa druge strane ima i deo toga da to nije turisticko mesto, vec grad..
Benalemedena me recimo razocarala, turisticki grad, koji je dozivao bum 70ih i 80ih, a onda potpuno sve stalo.. i to se bas vidi da je nekada davno bio fenomenalan gradic, a onda su odlucili da ne zele da rade vise nista..
sa druge strane Marbelja i dalje zivi, verovatno zato i dolaze tamo malo lovarniji tipovi.. gradic je mali, lep, stari grad jedan od najlepsih koje sam video..
Sevilja je kao i Malaga ozbiljan grad, jedno vreme i prestonica Spanije i po gradjevinama i trgovima se vidi koliko su nekada Spanci za vreme svojih pljackanja bili bogati.. bio sam na dan kad su igrali Betis i Sevilja, interesantno nijedan dres Sevilje nisam video u gradu, a mnogo Betisa, da li im je to neki dogovor ili sta..
za mene su Spanija i Portugalija koplje iznad svih ostalih drzava.. kada bi mi rekli da do kraja zivota imam pravo da idem na more i odmor u samo jednu drzavu, to bi definitivno bila Spanija.. ko nije bio, to je pod obavezno..