Posto nisam pisao nista o putovanjima u ovoj temi, evo par mojih vidjenja i kracih utisaka. U sustini svaki grad je za sebe posebna prica. Da ne pisem sad o najpopularnijim i cestim gradovima Evrope jer vec sve znamo.
Ja obozavam Atinu. Taj haos na istopljenom asfaltu sa celom istorijom pred ocima. Izgleda nerealno lepo. Bio sam nekoliko puta usput (uvek vezano za letovanje). Dva puta zbog trajekta za Krit (pa ako nekog zanima detalji).
Za Moskvu necu nista da pricam, jer to mora da se vidi uzivo. Prvo kako cela zemlja funkcionise, organizacija kao i kako izgleda sve. Smestaj naravno airbnb u drugom obodu grada, tako da je do bila posebna predobra prica. Ziveli smo one klipove kao na Y "Only in Russia"

i gledali uzivo svaki dan bukvalno, ono tipa lada pici 200, auto ide bez tocka, pijance kako se lemaju (mene jedan izgrlio ispred radnje, gotivac kao sa onog hardbass klipa bez zuba, ispricali se)

Inace sam bio za novu god i Bozic. Nerealno je okicen grad, cela organizacija je brutalna sa milion volontera, parade, festa (za divno cudo kod njih pice engleske Bozicne pesme po celom gradu, a to maltene ni po zapadnoj Evropi nisam cuo), milijarde ljudi na ulicama (a na sve to prazan metro koliko je rasterecen i dobro organizovan a cena karte za tri dana za ceo GSP oko 600 din

). Neradni dani maltene dve nedelje tada. Ceo svet da se ugleda kako se kiti grad i pravi atmosfera. Inace grad organizuje svake godine (jer se naravno smatra to kao porodicni dani i praznik) i ima oko 80ak besplatnih muzeja. Nerealno je. Ali zato kilometarski redovi za ulaz, pogotvo za popularne.
Preporucujem i Bavariju, uz posetu lokalnih sela sve do granice sa Austrijom, kao i Garmis Partenkirhen uz prisustvo na cetiri skakaonice. Jako blizu je i Insbruk pa moze da se ode za male pare vozom. Ali pre svega najvisi vrh Nemacke Zugpsitze. Fenomenalno je popeti se gore na vrh Alpa. Generalno je cela regija predobra. Ja sam to spojio sa Svajcarskom, isao sam u posetu kolima u Cirih i malo se smucali tamo par dana i po Bavariji nedelju dana. Cirih je brutalno skup. Ali bas nije za nas. Da se zdere na ulici najjeftiniji kebab sto smo videli negde oko 10e

Druga dimenzija. Prevoz isto papren.
Pitajte ako nekog zanimaju detalji i vise informacija oko svega. Da ne pisem sad sve. Imam dosta slika ako ima zainteresovanih.