Panta wrote:Jel bio neko na Skijatosu? Idem 1. avgusta, pa me zanimaju neciji utisci...
Dakle, ima li picaka, kakav je nocni zivot, cene pica i slicno, a bez skrivenih i jos neistrazenih uvala, peskovitih plaza, kulturno-istorijskih spomenika

Bio 2007.
Kukunaria i Banana prelepe peščane plaže sa plićakom. Banana ima i nudistička. Vrlo blizu su sve tri, na nekih 20 min od Skiathosa. Ume da bude gužva.
U samom gradu je takođe peščana plaža, ništa specijalno, ali solidna. U gradu ima još jedno mesto za kupanje, nije plaža, već ostrvce na kojem je tvrđava, spojeno je sa ostrvom.
Mislim da su kola nepotrebna, pošto koliko se sećam ima samo nekih 20km asfaltiranog puta, kojim bus ide na 10-15min od jutra do mraka, a ni taksi nije bio skup ako zatreba.
Cene su bile slične kao na ostalim ostrvima, nešto niže nego na kopnu. Ne znam kakva je sada situacija, ali prošle godine je u grčkoj bio primetan pad cena, barem na Kosu.
Nisam već neko vreme stručnjak za noćni život...

Ima barova i kafića punih klinki i klinaca, ali ništa preterano divlje. Najviše je bilo Italijana, pa onda skandinavaca.
Što se tiče kulturno istorijskih spomenika tiče, ima par manastira. Takođe kažu da vredi videti okollna ostrva iz grupacije Sporada, Alonisos i skopelos, ali na žalost nisam ništa od toga stigao da obiđem. Te godine smo imali neki skraćeni odmor.
Meni je Skiathos jedno od omiljenijih ostrva, kao i sam gradić, ali ima jednu veliku manu. Sunce zalazi iza brda već oko 16:30, tako da plaže ostaju u hladovini. Dobra strana ovoga je što već u to vreme plaža bude prazna.
Ako te još nešto zanima pitaj, videću da okačim i koju sliku malo kasnije.
EDIT: Ako ideš busom, bus ne ulazi na trajekt (previše su uske ulice u gradu), tako da planiraj prebacivanje prtljaga, kao i moguće vukljanje istog po gradu. Nas je sačekalo neko Troter vozilo i prevezlo prtljag, a mi polako pešaka.
The End.