Board index Život van sporta Putovanja

Gde na more ? ...

Re: Gde na more ? ...

Postby House » 28 Feb 2013, 20:37

aha sad sam procitao.......ja sam cuo od par drugara koji su bili da je perverzija ono sto se radi uvece po diskotekama,samo bez 100 evra tamo se u klubove ne ulazi...sta kazes kakva je Majorka(plaze),provod i to...i ako si bio da mi uporedis sa Ljoretom :biggrin:
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby lockdown » 28 Feb 2013, 21:39

Meni je drug koji je isao na Ibicu rekao da uvece nemas pice ispod 7 evra(najjeftinija varijanta) ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Baron » 28 Feb 2013, 22:42

Meni je u lepom secanju ostao Portoroz, kao i jezero Bled, kad god imam vremena i novca, volim posetiti S <3 Love <3 Nia, to im je zvanicni logo valjda..
Smorio sam se u Piranu doduse, a Ljubljana, odnosno tromostje ako sam dobro zapamtio je svakako za posetiti..
Jedino sto mi se nije svidelo je neko nacionalno jelo sa articokama ili kako vec, u nekom najstarijem restoranu, valjda se zove Sestica. Nocni zivot je odlican, Slovenke su rade :D
E da, vozio sam neki fan - bob, odlicna zezancija !
Baron

Postby Panta » 14 Jun 2013, 18:16

Jel bio neko na Skijatosu? Idem 1. avgusta, pa me zanimaju neciji utisci...

Dakle, ima li picaka, kakav je nocni zivot, cene pica i slicno, a bez skrivenih i jos neistrazenih uvala, peskovitih plaza, kulturno-istorijskih spomenika :biggrin:
Fedor is back.
Panta

Postby Unexpected » 14 Jun 2013, 21:07

Panta wrote:Jel bio neko na Skijatosu? Idem 1. avgusta, pa me zanimaju neciji utisci...

Dakle, ima li picaka, kakav je nocni zivot, cene pica i slicno, a bez skrivenih i jos neistrazenih uvala, peskovitih plaza, kulturno-istorijskih spomenika :biggrin:

Bio 2007.

Kukunaria i Banana prelepe peščane plaže sa plićakom. Banana ima i nudistička. Vrlo blizu su sve tri, na nekih 20 min od Skiathosa. Ume da bude gužva.
U samom gradu je takođe peščana plaža, ništa specijalno, ali solidna. U gradu ima još jedno mesto za kupanje, nije plaža, već ostrvce na kojem je tvrđava, spojeno je sa ostrvom.
Mislim da su kola nepotrebna, pošto koliko se sećam ima samo nekih 20km asfaltiranog puta, kojim bus ide na 10-15min od jutra do mraka, a ni taksi nije bio skup ako zatreba.
Cene su bile slične kao na ostalim ostrvima, nešto niže nego na kopnu. Ne znam kakva je sada situacija, ali prošle godine je u grčkoj bio primetan pad cena, barem na Kosu.
Nisam već neko vreme stručnjak za noćni život... :biggrin: Ima barova i kafića punih klinki i klinaca, ali ništa preterano divlje. Najviše je bilo Italijana, pa onda skandinavaca.
Što se tiče kulturno istorijskih spomenika tiče, ima par manastira. Takođe kažu da vredi videti okollna ostrva iz grupacije Sporada, Alonisos i skopelos, ali na žalost nisam ništa od toga stigao da obiđem. Te godine smo imali neki skraćeni odmor.

Meni je Skiathos jedno od omiljenijih ostrva, kao i sam gradić, ali ima jednu veliku manu. Sunce zalazi iza brda već oko 16:30, tako da plaže ostaju u hladovini. Dobra strana ovoga je što već u to vreme plaža bude prazna.

Ako te još nešto zanima pitaj, videću da okačim i koju sliku malo kasnije.

EDIT: Ako ideš busom, bus ne ulazi na trajekt (previše su uske ulice u gradu), tako da planiraj prebacivanje prtljaga, kao i moguće vukljanje istog po gradu. Nas je sačekalo neko Troter vozilo i prevezlo prtljag, a mi polako pešaka.
The End.
Unexpected

Postby Panta » 14 Jun 2013, 21:20

Unexpected wrote:Bio 2007.

Kukunaria i Banana prelepe peščane plaže sa plićakom. Banana ima i nudistička. Vrlo blizu su sve tri, na nekih 20 min od Skiathosa. Ume da bude gužva.
U samom gradu je takođe peščana plaža, ništa specijalno, ali solidna. U gradu ima još jedno mesto za kupanje, nije plaža, već ostrvce na kojem je tvrđava, spojeno je sa ostrvom.
Mislim da su kola nepotrebna, pošto koliko se sećam ima samo nekih 20km asfaltiranog puta, kojim bus ide na 10-15min od jutra do mraka, a ni taksi nije bio skup ako zatreba.
Cene su bile slične kao na ostalim ostrvima, nešto niže nego na kopnu. Ne znam kakva je sada situacija, ali prošle godine je u grčkoj bio primetan pad cena, barem na Kosu.
Nisam već neko vreme stručnjak za noćni život... :biggrin: Ima barova i kafića punih klinki i klinaca, ali ništa preterano divlje. Najviše je bilo Italijana, pa onda skandinavaca.
Što se tiče kulturno istorijskih spomenika tiče, ima par manastira. Takođe kažu da vredi videti okollna ostrva iz grupacije Sporada, Alonisos i skopelos, ali na žalost nisam ništa od toga stigao da obiđem. Te godine smo imali neki skraćeni odmor.

Meni je Skiathos jedno od omiljenijih ostrva, kao i sam gradić, ali ima jednu veliku manu. Sunce zalazi iza brda već oko 16:30, tako da plaže ostaju u hladovini. Dobra strana ovoga je što već u to vreme plaža bude prazna.

Ako te još nešto zanima pitaj, videću da okačim i koju sliku malo kasnije.

Hvala Neocekivani. znaci mi ovo za bus i taksi, buduci da smo hteli da uzmemo rent-a-car, ali sada nema potrebe.

Jbt, na svakom si ostrvu bio pre mene :biggrin:
Fedor is back.
Panta

Postby Unexpected » 14 Jun 2013, 21:38

Prošle godine je renta kar na Kosu bio između 35 i 40€, previše, a i benzin je prilično skup 1,75 do 2€/l.
Videćeš kada stigneš, moja procena je da su kola nepotrebna, pre neko motorče, mada vodi računa. Čini mi se da je ostrvo sa najviše polupanih.
Kako stvari stoje ja ću opet na Kos. Definitvivno mi je omiljeno ostrvo, a i ponestaje mi istih, Krit me nešto ne privlači, preveliki je.

Zaboravih još jedan od doživljaja. Otići do aerodroma.
Priča se da je Onazis tražio da se napravi, i da su mu rekli da je lud i da na toliko malom ostrvu nema šanse za tako nešto. Čovek je unajmio projektanta nosača aviona i dobio aerodrom...:D

Evo i malo slika:

Banana

Image

Kukunaria

Image
Image

Gradska plaža, Megali Amos

Image
Image

Grad Skiathos

Image
Image

Ostrvce pored grada koje sam pominjao

Image
The End.
Unexpected

Postby Panta » 14 Jun 2013, 22:16

Jebem li ga, meni je Krit mozda i najlepse ostrvo gde sam bio. Doduse, bio sam skoro isklucivo u Hersonisosu, sa jednim izlaskom u Malju :laugh: i jednim popodnevnim odlaskomu Heraklion...

Bravo i hvala za slike :jupi:
Fedor is back.
Panta

Postby Baron » 14 Jun 2013, 22:45

Joj Pantu frizideru, zavrsicu i ja fax, pa cu da se kurcim :D
Baron

Postby Dare » 15 Jun 2013, 01:26

Baš me čudi što se nudistička plaža zove Banana. :D
A ja ću ovog leta da radim kao crnac , pa možda sebi budem mogao priuštiti odlazak na reku u mom gradu. :beyond:
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby irriducibili » 15 Jun 2013, 17:19

Panto, uopste me ne cudi sto si isao u Maglia-u, cudi me samo sto si bio samo jednom...

Posto vec definitivno ides na Skiathos, da se samo malo nadovezem na post Neocekivanog. Te cuvene plaze koje ti je naveo, meni se uopste ne dopadaju, jos manje sastav ljudi na istim. Po sredini ostrva imas ne bas prelepu plazu, ali sa fenomenalnim beach barom, gde muzika cepa i gde su iskljucivo mladi. Jedini je problem sto ne mogu da se setim imena, ali cini mi se da pocinje na V. Budes li ga poslusao i isao busom, nema teorije da je nadjes. Nocni zivot je iskljucivo u mestu i to ne u kasabi, koju cini jedna ulica, vec na suprotnoj strani gde su svi barovi i diskoteke. Opet ti je potreban auto, jer nocu busevi ne rade. Siptara kao domicilnog stanovnistva ima u izobilju, ali sumnjam da to tebi smeta...
irriducibili

Postby Unexpected » 15 Jun 2013, 20:21

Na V ima Vasilias, tako nešto. Sad se setih da je mlađi svet išao na tu plažu koju pominješ, ali imena ne mogu da se setim. Išli su busom...:D Nisam ja neki reper za kola, pošto ne volim da vozim ni ovde, a ne na odmoru. SVa ostrva sam obišao busom.
Ako je smeštaj u gradu do ulice sa barovima, sa bilo koje tačke treba max 10 minuta. Kada sam bio, užasno je bio popularan neki kafić na stepenicama negde kod onog velikog sidra, sa lejzi begovima (ako nisam pomešao).
The End.
Unexpected

Postby irriducibili » 15 Jun 2013, 22:10

Unexpected wrote:Na V ima Vasilias, tako nešto. Sad se setih da je mlađi svet išao na tu plažu koju pominješ, ali imena ne mogu da se setim. Išli su busom...:D Nisam ja neki reper za kola, pošto ne volim da vozim ni ovde, a ne na odmoru. SVa ostrva sam obišao busom.
Ako je smeštaj u gradu do ulice sa barovima, sa bilo koje tačke treba max 10 minuta. Kada sam bio, užasno je bio popularan neki kafić na stepenicama negde kod onog velikog sidra, sa lejzi begovima (ako nisam pomešao).

Nema sanse da se setim imena, ali sam siguran da bi se Panti takva plaza vise svidela. Ja sam ti pak bez kola kao bez nogu...

Ako je smestaj u tzv gradu to jeste tako, ali mu je onda neophodno prevozno sredstvo do neke plaze. Tako da je to teko pomiriti...
irriducibili

Postby Panta » 16 Jun 2013, 17:16

irriducibili wrote:Panto, uopste me ne cudi sto si isao u Maglia-u, cudi me samo sto si bio samo jednom...

Posto vec definitivno ides na Skiathos, da se samo malo nadovezem na post Neocekivanog. Te cuvene plaze koje ti je naveo, meni se uopste ne dopadaju, jos manje sastav ljudi na istim. Po sredini ostrva imas ne bas prelepu plazu, ali sa fenomenalnim beach barom, gde muzika cepa i gde su iskljucivo mladi. Jedini je problem sto ne mogu da se setim imena, ali cini mi se da pocinje na V. Budes li ga poslusao i isao busom, nema teorije da je nadjes. Nocni zivot je iskljucivo u mestu i to ne u kasabi, koju cini jedna ulica, vec na suprotnoj strani gde su svi barovi i diskoteke. Opet ti je potreban auto, jer nocu busevi ne rade. Siptara kao domicilnog stanovnistva ima u izobilju, ali sumnjam da to tebi smeta...

Bio sam samo jednom, i to poslednje vece, do 01:00 max. I tada sam cuo da je tamo potpuna bolest, a i sasvim dobro zezanje mi je bilo u Hersonisosu, pa nisam imao potrebu cesce da idem...

U pravu si, vise me zanimaju te celodnevne zurke, gledacu da bar 3-4 dana odem tamo, a kvalitet plaze mi nije preterano bitan. A jel mogu taksijem da je nadjem? Imaj u vidu da necu svaki dan menjati plazu, i da cu biti smesten u centru tog mesta, odakle mi je centar nocnog zivota blizu. U tom smislu, da li ima potrebe za kolima, narocito ako taksi nije skup?

Siptari mi, naravno, ne smetaju, buduci da nemam naviku da se preterano druzim sa lokalcima na odmorima...
Fedor is back.
Panta

Postby irriducibili » 16 Jun 2013, 23:00

Panta wrote:Bio sam samo jednom, i to poslednje vece, do 01:00 max. I tada sam cuo da je tamo potpuna bolest, a i sasvim dobro zezanje mi je bilo u Hersonisosu, pa nisam imao potrebu cesce da idem...

U pravu si, vise me zanimaju te celodnevne zurke, gledacu da bar 3-4 dana odem tamo, a kvalitet plaze mi nije preterano bitan. A jel mogu taksijem da je nadjem? Imaj u vidu da necu svaki dan menjati plazu, i da cu biti smesten u centru tog mesta, odakle mi je centar nocnog zivota blizu. U tom smislu, da li ima potrebe za kolima, narocito ako taksi nije skup?

Siptari mi, naravno, ne smetaju, buduci da nemam naviku da se preterano druzim sa lokalcima na odmorima...

Izmedju (pijanih) Engleza i bolesti postoji znak jednakosti, a tamo se ne trezne...

Realno nemas potrebe za kolima, kao sto je vec receno, celo ostrvo ima samo jedan put... :biggrin:

Ma zezam se, to sam cuo od Grka, nisam ni primetio. Njih samo zanima da se dokopaju evra, savrseno ih zabole odakle je dobra dusa koja ce da ga potrosi...
irriducibili

PreviousNext

Return to Putovanja