Board index Život van sporta Putovanja

Gde na more/odmor ?

Re: Gde na more ? ...

Postby Baxter Stockman » 02 Jul 2024, 08:54

Ako te napinju usponi i brda preskoči Pargu…

Boleće te noge od šetanja, iako je zaista lepo mesto.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Woodoo » 02 Jul 2024, 10:56

Sivota ima bolje plaže od Parge i nije vašar kao Parga.

bbq wrote:Ne preskaci korake, prati razvoj i put prosecnog srpskog turiste.
Olimpijska regija, pa Halkidiki 1 (Polihrono/Ksanioti/Pefkohori), pa Asprovalta/Nea Vrasna, pa Halkidiki 2 (Neos Marmaras), pa Krf/Parga/Sivota i samo ostrva posle toga.

Ja sam preskočio taj put tj deo puta. Iz CG kao omaldinac sam odmah skočio na Krf i do tada samo ostrva. :biggrin:
Woodoo

Postby Inzaghi » 02 Jul 2024, 11:20

Halkidiki i sever Grcke po meni promasaj kad krene sezona.

Prvi put sam ove godine, moram priznati plaze na Sitoniji su prelepe, ali guzva je uzasna. Sva mesta na kojima sam bio nemaju ovakvu guzvu za ovaj period. Nema mesta za licni suncobran od sabajle a voda puna. I treba da bude ali nema mesta za sve Srbe, Bugare i Rumune :biggrin: Plus velik broj vozila, pa se vozi u koloni.

Priroda prelepa tu nema sta, ali drzim se ostrva i Jonske obale ubuduce.

I meni je Sivota topina. Jos je ranije bio rent brodica 50e ceo dan plus gorivo, od 9 do 18h, potpuno savrsenstvo da obidjes okolna ostrva bez guzve. Skakanje s broda, pivo, rajska voda. Nezaboravno iskustvo koje vredi po meni i vise para.

Po meni se vredi iscimati i do Kefalonije za letovanje a jedno mesto. Lassi. 7 plaza oko mesta plus grad Argostoli ima malo preko brda ali sta sad. Ima taksi i bus pa lagano.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Produzenisamlekom » 02 Jul 2024, 11:30

@Inzaghi
Imas to u Vurvuru,brod,prosle godine je bio 120e + gorivo do ostrva Diaparos ,prelapa voda,nema guzve,osim vikendom .
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Woodoo » 02 Jul 2024, 11:44

Inzaghi wrote:I meni je Sivota topina. Jos je ranije bio rent brodica 50e ceo dan plus gorivo, od 9 do 18h, potpuno savrsenstvo da obidjes okolna ostrva bez guzve. Skakanje s broda, pivo, rajska voda. Nezaboravno iskustvo koje vredi po meni i vise para.

Ove godine u povratku sa Paxosa svratili do Sivote na dva dana. Bio sam i prošle ali tokom krstarenja koje pruža skroz drugu dimenziju doživljaja tih mesta. Elem, razmišljao sam da rentiram čamac, 40€ je 4 sata a 60€ 8 sati. Međutim toliko nam je dobro bilo na Mourtemenu da sam odustao.
Woodoo

Postby Inzaghi » 02 Jul 2024, 11:52

Dobra cena. Generalno da ima kao opcija jedan dva dana.

Jos smo mi te godine smesteni bili u Prevezi. Obisli celu obalu od Mitikasa preko Vrahosa do Parge i Sivote uz sve usput dobre plaze i stekove. Moram priznati savrseno letovanje je bilo. Potpuno iznenadjenje. Plus nezaobilazni Aheron koji je pod obavezno tamo.

Mitikas i Kanali, krs plaza realno vadi to sto je sitan sljunak, ali mesta i parkinga svuda, samo Grci, lezaljka bila uz pice, pivcuga bila 2.5e plus cips da ti ne bude zao da im ostavis 50. 2021 sam bio.

Image
Last edited by Inzaghi on 02 Jul 2024, 11:58, edited 1 time in total.
Inzaghi

Postby Woodoo » 02 Jul 2024, 11:58

Htedoh da odem do Aherona, međutim ponestalo slobodnih dana. :biggrin:

I ti cepaš Alfu? :biggrin:

Meni je to pivo toliko dobro da ga ponekad kupim i u BG-u. Na Paxosu koje kao važi za skuplje ostrvo smo paket od 6 malih Alfi plaćali 5,2 € u marketu. U Sivoti i okolini nigde ne postoji takav isti paket ispod 8 €.

Image
Last edited by Woodoo on 02 Jul 2024, 12:02, edited 1 time in total.
Woodoo

Postby Inzaghi » 02 Jul 2024, 12:01

Treba se full opremiti i ici sto dalje kao svabe penzosi. Negde je duboko pa se mora preplivati kroz vodu od 10 stepeni, plus kamenje :biggrin:
Inzaghi

Postby Houdini » 02 Jul 2024, 13:01

Woodoo wrote:Ja sam preskočio taj put tj deo puta. Iz CG kao omaldinac sam odmah skočio na Krf i do tada samo ostrva. :biggrin:

interesantno, meni je Krf bio prva destinacija u Grckoj i malo je falilo da Grcku potpuno izbrisem iz zemlje putovanja :biggrin:

bas mi se nije svideo nesto, mozda zato sto sam imao bas velika ocekivanja zbog hajpa koji mi je napravljen..

da nije bilo korone Krit-Mikonos-Santorini je trebalo da bude prvo putovanje, to kapiram da bi mi bile dosta bolje prve impresije.. al eto vezujem drugu godinu u Grckoj sad svakako :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Woodoo » 02 Jul 2024, 13:31

Bio sam pre tog Krfa u Grčkoj ali ne na letovanju. I meni je Krf na prvu loptu bio razočarenje, iz istog razloga, posle se sve okrenulo. :biggrin:
Woodoo

Postby yobara » 05 Jul 2024, 12:38

Neko bio na Kripu?

Jel bolja ova izvikana strana istocno od Larnake - Aya Napa i Protoras

Ili vise ka zapadu - Limasol/Pafos itd?
yobara

Postby balkanski spijun » 05 Jul 2024, 12:53

Svuda je dobro,ako je drustvo ok.Onda neobracas paznju na ono sto ne valja.Lakse svaris.

Najvaznije je u kom si drustvu i da vam se podudaraju zelje,oko plaze,klope i sl.

Kad se setim prvog letovanja sa suprugom,tad sam u sebi govorio,nikad vise.To nikad i dan danas.

Drustvo pod jedan(partner,partneka,kako vec ko preferira),porodica itd.pa sve drugo.
balkanski spijun

Postby Veljkona22 » 05 Jul 2024, 14:41

balkanski spijun wrote:Drustvo pod jedan(partner,partneka,kako vec ko preferira),porodica itd.pa sve drugo.

Deda Evropejac :biggrin:
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby balkanski spijun » 05 Jul 2024, 15:47

Veljkona22 wrote:
balkanski spijun wrote:Drustvo pod jedan(partner,partneka,kako vec ko preferira),porodica itd.pa sve drugo.

Deda Evropejac :biggrin:

ono,ajde da budemo fini.

Motka bi radila :laugh:
balkanski spijun

Postby Chuck » 05 Jul 2024, 16:19

yobara wrote:Neko bio na Kripu?

Jel bolja ova izvikana strana istocno od Larnake - Aya Napa i Protoras

Ili vise ka zapadu - Limasol/Pafos itd?

Ja sam bio u Aja Napi i Larnaki. Aja Napa je krcata klubovima i diskotekama, pun kurac pijanih turista (uglavnom omladine). Fazon ima 30 klubova jedno do drugog i sve je puno. Ako si za blud i nemoral onda ti je sigurno opcija. :biggrin:

Mali gradic, nemas preterano puno stvari da vidis osim mora i diskoteka.

Za Pafos sam cuo da je dosta mirno, i ja sam razmatrao da odem tamo ovo leto
Chuck

PreviousNext

Return to Putovanja