Board index Život van sporta Putovanja

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 22 Jul 2018, 09:27

Ernest wrote:Plan podizanja nataliteta sam po sebi, kakav god bio, ne znaci mnogo ako ostale stvari nisu uredjene.
Ljudi ne orave decu zbog soma ili 5 soma eura jednokratno, mislim da je mnogo bitnije u kakvu ce skolu da ide, koliko je bezbedno okruzenje, kakve su mu sanse za uspeh i slicno.

Ne bih se u potpunosti slozio sa ovom tezom. Ogroman problem izumiranja nacija imaju i visoko razvijene evropske zemlje gde su skole odlicne, zdravstveni sistem ozbiljan i gde je ekonomska perspektiva iznad nase...

Glavu iznad vode drze konstantnim useljavanjem migranata...

To sto neko ima uredjenu zemlju ne znaci da zeli decu, da ne postoji galopirajuci trend rasta homoseksualizma, kao i kasnijeg zasnivanja porodice jer gotovo svi karijeru postavljaju kao prioritet pa samim tim zene ne radjaju do kasnih tridesetih ili ranih cetrdesetih sto ih apriori limitira kad je broj dece u pitanju
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby PERA » 22 Jul 2018, 12:00

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ako-hocete-da-posaljete-pismo-nekome-u-srbiji-morate-da-ispunite-uslov-spc-a-oni-od/7zf722n

Ovo je naslov u blicu, zadnjih ne znam koliko godina idu ove doplate marke za hram, ali su se sada setili da to i napišu kao uslov spc, kao da spc može da postavi usliv pošti.
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 12:46

Најавио сам да је донета одлука да се полако крене са дискредитовањем СПЦ.
Мене је најискреније срамота на шта данас служба личи.
Мисле ли ти људи да имају живот после СНС-а?

У току су напади на цркву и владике, све се преувеличава, свашта ће да се износи.
И кад се докаже да није тако, штета је учињена.

Зашто?
Зато што црква једина може да спречи издају и мобилише народ.

Неким својим делима владике и црква саме провоцирају, да се тако изразим, оне који једва чекају.
Ја јесам верник, и поштујем Патријарха, али ми није јасно чега се Патријарх боји у овим годинама, неће живети 100 година, па да се толико суздржава око издаје КиМ.
Време и околности су такве да можда неће имати када после.

Јуче сам писао да ова безумност и изопаченост изјава које дају није никада виђена. Све ме то подсећа на својеврсни експеримент колико народ ненормалности може да прогута а да не реагује.
Ових дана у наставку те кампање, скривено, а и отворено, изјављују да је боље да направимо договор са шиптарима јер ћемо тако спречити стварање велике албаније. Невероватно.

Изјаве у рангу као да сутра неко изађе и почне да говори како цигани навијају за Партизан а гробари за Звезду.
И сви ћути и аплаудирају.
Мислим, глуп пример, али тако нешто.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 12:50

Ernest wrote:Plan podizanja nataliteta sam po sebi, kakav god bio, ne znaci mnogo ako ostale stvari nisu uredjene.
Ljudi ne orave decu zbog soma ili 5 soma eura jednokratno, mislim da je mnogo bitnije u kakvu ce skolu da ide, koliko je bezbedno okruzenje, kakve su mu sanse za uspeh i slicno.

Лоше си ово формулисао.
Чињеница је да је наталитет најгори тамо где има пара.
Само ти прави децу неће пропасти нико.

Ено видим шиптари су пропали имали су по 10-оро деце, па су сва жива.
Муслимани исто.

Биће свега само правите децу.
И бежите на село.
Купујте на селу, одржавајте, требаће кад тад.
Ако не нама, нашој деци, унуцима.
Кад нам муслимани покупују земљу биће нам касно после.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 12:54

Херој Генерал Делић, чувени ратни командант херојске 549 моторизоване бригаде.

Ratni komadant herojske 549. motorizovane brigade general Božidar Delić uputio je otvoreno pismo svojim vojnicima, ali i celoj naciji u kome obaveštava javnost da je Ministarstvo odbrane Srbije (ministar Aleksandar Vulin) raspisalo tender za prodaju 30 tenkova T-55 iz oklopnog sastava brigade.

„Dragi moji ratni drugovi. Juče je na tenderu MO bilo 30 tenkova T-55 iz oklopnog bataljona 549.mtbr.“ – počeo je general i nastavio :

„Kratko objašnjenje Ministarstva odbrane glasi :“ Tenkovi se prodaju radi dalje prodaje jer više nisu potrebni VS. O Bože moj kakvih li ludaka!“

Prodaju naše tenkove. One iste koje smo svojim životima čuvali. One iste koji su nam krčili put u borbi sa teroristima… Naše tenkove, koji su nam spašavali živote.“

Kažu „Imamo dosta tenkova“ Mi u Srbiji imamo samo dosta idiota, budala i poltrona… Zašto smo mi najjpametniji
– ogorčen je Delić.

„Velika Rusija u rezervi ima na hiljade T-55,T-62,T-72. Nalaze se u skladištima konzervirani. Hleba ne jedu. Kada je sirijskoj vojsci uništena većina tenkova T-72, oni su iz rezerve aktivirali tenkove T-55 i njima dobili rat.

Cena jednog tenka je cena osrednjeg polovnog automobila. A, kad ti zatreba možeš dati i milion dolara, tenkova neće biti… Zaista, zaista nas vode idioti i budale. Nama samo Bog može pomoći…

Dragi prijatelji,dragi moji saborci, obavestite me ko je „kupio“naše tenkove, tenkove u koje smo ugradili naše srce i dušu. Ja zaista nemam snage da se raspitujem…

Iako sam pešak, vozio sam te tenkove. Voleo bih još jednom da sednem da izgazim đubrad koja prodaju naše tenkove i našu Srbiju!“

http://mediagroup.rs/general-delic-vojs ... -potrebni/
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 12:58

Имамо још једну странку - СПАС Српски Патриотски Савез.
Председник Шапић.

Image
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 15:02

- Очекујем да ће Приштина наставити с провокацијама и покушајима да се прекине дијалог. Они знају да преговори с Вучићем нису добри по њих. Бриселски споразум не ради за њих, а то тешко прихватају - рекао је Вулин у интервјуу за данашњи "Курир".

"Приштини" одговара да прекине дијалог којим добија своју земљу.
Преговори са Вучићем, не са Србијом, нису добри по њих, по којима добијају део Србије за џабе.
Бриселски споразум не ради за њих, а пре бриселског споразума Србија је имала општине на северу, полицију, службе безбедности, цивилну заштиту, судије и судове, тужилаштва, није била ни граница ни царина, нису имали позивни број 381, управљали смо Газиводама и Трепчом ...

На све ово вучић данас поново докторира на тему боље ја него нови савез са примесама фашизма.
И наравно да ћемо пропаст Србије подредити томе да жути не дођу поново.
Боље је да Србију сахране напредњаци јер са њима имамо дилове.
А Србију волимо, што да не, али нисмо гадљиви да је подредимо страначким интересима.

Септичка јама.

Да додам да изгледа да се све ради у договору са шиптарима.
План ће бити референдум, а ако загусти да не буде позитиван за шиптаре, да се изазову инциденти на северу, па да вучић улети са војском доле, јесам ли вам рекао, дај онда било шта да не би било рата.
Да нам деца не гину ...
Dr Arslanagic

Postby Ernest » 22 Jul 2018, 17:50

Pa ok. Slazem se da u zapadnim zemljama imaju problem sa natalitetom i pored svih uslova za odgajanje dece.
I kako to oni resavaju? Tako sto skupe krem siromasnih zemalja. Imtegrisu i prave male Nemce od sledece generacije. To je sistem.
I sa njihovim sistemom, strategija podizanja nataliteta moze dati rezultate. Mada je to kod njih i kompleksnije dosta jer imas kao sto rece gomilu karijerista.
A sta cemo mi? Mislis da ce nekog mladog zadrzati strategija podizanja nataliteta. Nema bolje strategije od uredjenja sistema.
Mozes u Zimbabveu da imas i 10 soma eura mesecno ali nije ti cool ako strepis da te neko otme svakog dana. I pristaces da odes negde i za manje pare ali za mirniji zivot.

Ako imas zemlju potpuno narusenog sistema vrednosti, jedna strategija o podizanju nataliteta ce zavrsiti kao projekat skupljanja politickih poena.

Edit: I jos jedno. Neko ne pravi decu da bi imao vise vremena za posao. A kod nas ljudi strepe jer se plase da nece imati posla i da ih prehrane. Sa aspekta problematike, ovo prvo deluje lakse resivo od ovog drugog. Jer ovi drugi odu tamo gde ce moci da prehrane i skoluju decu. Ovi prvi tesko da ce ici igde.
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 18:55

Након што је и Кинески амбасадор, после Русије, јасно и децидно подржао 1244 као једини пут решавања проблема са шиптарима, након што се пробудила нада да постоји било каква шанса да нам не отму КиМ, наш председник је пронашао сламку спаса за шиптаре и изјавио да у Резолуцији 1244 не пише нигде Србија, већ СРЈ.

Попишао се на Русе и Кинезе једном реченицом.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 21:12

Dr Arslanagic

Postby Ernest » 22 Jul 2018, 21:59

Dr Arslanagic wrote:Након што је и Кинески амбасадор, после Русије, јасно и децидно подржао 1244 као једини пут решавања проблема са шиптарима, након што се пробудила нада да постоји било каква шанса да нам не отму КиМ, наш председник је пронашао сламку спаса за шиптаре и изјавио да у Резолуцији 1244 не пише нигде Србија, већ СРЈ.

Попишао се на Русе и Кинезе једном реченицом.

Izvini samo da pitam. Zbog cega mislis da je Rusima u interesu da furaju princip celovitosti Srbije, posebno nakon situacije sa Krimom? I ako moze bez metafizike, da nas vole da smo braca i to... Pa Rusi znaju i kako je ovaj dosao na vlast i ko ga je doveo. A znaju i da insistiranjem na Kosovo je Srbija malo skacu sami sebi u usta, jer ako je Kosovo Srbija onda je Krim Rusija.

Mene iskreno mnogo vise brine sto ce narod progutati pricu o Kosovu na referendumu. To je jedini nacin da ga ovaj baksuz prizna. I to me plasi jer ce ovce poslusati vodju.
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 22:22

Одлазак "Косова" у нато.
Врло брзо и ми.
А пре свих македонија.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Jul 2018, 23:12

Врхунско писмо Тадића вучићу.
Развалио га је.
Докле смо ми дотерали, да један издајник оптужује другог за издају, а нема ни назнака о некој просрпској опцији ... може ли горе од тога.

Вучић је и данашњим обраћањем показао да су му патолошке лажи и борба против политичких противника изнад интереса Србије. Уместо одговора на питања која сам му јавно поставио пре неколико дана, а у вези са питањем Међународном суду правде, које је он тада и сам подржао, Вучић је наставио да износи лажи, сада се и отворено придружујући Тачију и Харадинају у нападу на елементарне интересе Србије на Косову.
Поново постављам питање Вучићу, како данас може да назива кретенима и идиотима оне који су поставили питање Међународном суду правде и да то означава као ”закуцавање косовске независности”, када је и он то подржао као тадашња опозиција? Поред тога несхватљиво је да председник државе, још хвалећи се како поправља слику Србије у свету, своје политичке противнике назива кретенима и идиотима и у јавним председничким обраћањима користи простачке изразе попут да је ”све отишло у мајчину”.

Какву слику Србије шаље председник који не показује елементарну пристојност, ни личну, ни у односу на функцију коју обавља. То што је Харадинају и Тачију у интересу да необавезујуће саветодавно мишљење Међународног суда правде представљају као велику победу је разумљиво, јер је њима у интересу да било шта користе као аргумент легалности независног Косова. Међутим, скандалозно је да председник Србије, искључиво у сврху напада на своје политичке противнике, подржава такву Тачијеву и Харадинајеву тезу, уместо да се најоштрије бори против ње.

А када се већ толико хвали оценама на правном факултету, подсећам га да сваки студент права зна да саветодавно необавезујуће мишљење Међународног суда правде не може бити ”восак на конверти независности”, поготово што је Међународни суд правде избегао да одговори на постављено питање. Можда управо тога што је формулисано тако да онемогућава позитиван одговор за албанску страну, а не зато што је погрешно формулисано, како то Вучић тврди. Уместо то да објасни јавности, Вучић износи лажи како би оправдао своју косовску политику која све време директно води ка предаји свих наших интереса на Косову. Уместо да води рачуна о интересима наше државе, Вучић се и данас јавно и недвосмислено придружио ставовима који иду у прилог лидерима независног Косова, који се свим силама упињу да докажу његову легалност.

Његова обавеза као председника Србије је да се најснажније одупре таквом тумачењу, а не да му се придружује. У време мог преседничког мандата ми смо се борили за тумачење да резолуција СБ УН 1244 не подразумева експлицитно признање независности, а не подилазили Албанцима који су то другачије тумачили, само да бисмо за предају Косова оптужили бившу власт, чији део је био и Вучић. И од мене су лидери великих сила које су подржавале независност Косова увек тражили да ту независност прихватим као свршен чин и да оптужим бившу власт за такав исход. То никада нисам урадио, не само зато што би то било нечасно и недржавничко понашање, већ и јер ми је циљ био да се борим за интересе Србије, а не за међународни аплауз или останак на власти по сваку цену. Зато сам одбио и захтев Ангеле Меркел за укидањем наших институција на северу Косова, што је Вучић све прихватио.

Данас се Вучић хвали како га немачка канцеларка прима по неколико пута годишње. Свакако га не прима због његове генијалности, оштроумности или миротворства, јер не поседује ниједну од тих особина, будући да је агресивни и патолошки лажов. Прима га јер пристаје на све њене захтеве, а Вучић се још тиме и хвали, називајући своју сервилност промењеном сликом Србије у свету. И на крају, постављам јавно питање како би то Александар Вучић формулисао питање пред Међународним судом правде и у чему је тачно погрешила бивша власт приликом постављања тог питања.

Такође га питам-ако већ сматра да је то мишљење ”восак на независности” како објашњава да постоје земље које и након тог мишљења нису признале независност Косова. То значи да за нпр. Русију то није било ”закуцавање независности”, а за председника Србије јесте, што само може да значи да данас више штите интересе Србије на Косову земље које нису признале његову независност, него Александар Вучић као њен председник. Данас на месту председника државе имамо или патолошког лажова или потпуног аматера који сматра да од формулације питања зависи однос великих сила према Косову. Не зна се шта је горе од те две опције, а треће нема.
Dr Arslanagic

Postby Velja » 23 Jul 2018, 09:55

A Tadić ga doveo na vlast. Imajući za cilj da razvali SRS.

Činjenica je da politika "Evropa nema alternativu" koju je Tadić promovisao doživljava udarce iz dana u dan i da je do te mere kompromitovana da joj nema spasa.

Što se tiče prosrpskih opcija radikali su jedina opcija vredna pomena. Ali sve zavisi od Voje. Mora da se povuče, star je i kompromitovan. Stranka ne bi smela biti njegova prćija, a on se tako ponaša.

U podmlatku radikala potencijal vidim u Šaroviću, Miljan Damjanović je previše mek. Da se Šešelj povuče, Šarović da nastavi ideologiju stranke refornišući je iznutra.

Sve ostalo je sviranje onoj stvari...
Lažem čim zinem,
Za braću Vučić i SNS-ov Partizan ginem!!!
Velja

Postby Ron Swanson » 23 Jul 2018, 10:15

Ron Swanson

PreviousNext

Return to Putovanja