Board index Život van sporta Putovanja

Gde na more ? ...

Re: Gde na more ? ...

Postby Mikisha » 05 Jul 2024, 16:23

Bio i ja u Aja Napi pre x godina, izgoreo ko da sam plocu izlivao u sred podneva.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby baketa96 » 05 Jul 2024, 16:32

Ja sam bio proslo ljeto krajem septembra, Larnaka je smor ali okej plaza nista specijalno.

Aja ako si u fazonu klubova i pijancenja. More fantazija ali krkljanac.

Meni je krajem septembra bilo pretpolo, kapiram da je sad pakao
Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby Zlaja » 05 Jul 2024, 17:43

Bio u Aja Napi sredinom juna, idealno vreme, lagan vetric, svaki dan do 31 stepen.

Topla voda za moj ukus, ali gospodji odgovara.

Poslebno pohvale za plazu Markonisos.
Nas hotel je bukvalno bio na cosku i imao svoju plazu, ali smo svaki dan bili na toj.

https://www.booking.com/hotel/cy/dome-b ... bility_msg

Let bio povoljan, taksi u ceni smstaja, voda providna, plaza pescana, gosti uglavnom britanci, nasi, nemci i bratski ukrorusi.

Za van sezone mozda i najbolja destinacija, sto se tice vremena i temperature.
Zlaja

Postby DelijaMomak » 08 Jul 2024, 07:58

Ja sam bio prošle godine u ovo vreme, takodje Aja Napa. Što se plaza i dana tiče, ako voliš pesak i plavo, čisto i toplo more- apsolutna preporuka. To ti je onaj fazon, ideš 40 metara i dalje ti je voda do kolena. Jul/Avgust je voda vrela, pa se teže rashladis. Plaže- Nissi, Makronisos, Lambda i Konnos su za preporuku.

Meni jedini smor je što je svaka plaža manje-vise ista i sto nema talasa na toj strani ostrva. Ležaljke su prejeftine, 2 komada i suncobran 7,5e ceo dan.

Taxi su limuzine, nas je bilo 8 pa nam je to bilo top jer toliko staje u kola, imali smo svog taksistu svaki dan.
Imaš i fine izlete, brod, snorkling, sve je to okej.

Uveče nema mnogo da se vidi, kao što su ostali rekli masa pijanih britanaca, dosta klinci, milion klubova i muzika do jutra. Ako bi da ga umočiš ili tebi da umoče, to ti je pravo mesto :biggrin:
DelijaMomak

Postby Houdini » 08 Jul 2024, 21:48

Jel pokušavao neko da ide na Halkidiki preko Bugarske?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby bhc_comp » 09 Jul 2024, 00:18

To ti je verovatno i bolja ruta nego Makedonija u sred sezone, ima manje gužve na granicama. Ja lično tu rutu nisam vozio ali mnogi ljudi koje znam iz Niškog i Pirotskog kraja idu preko Bugarske godinama unazad. Mogu detaljnije da se raspitam ako te zanima.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Rodni Troter » 09 Jul 2024, 08:20

yobara wrote:Neko bio na Kripu?

Jel bolja ova izvikana strana istocno od Larnake - Aya Napa i Protoras

Ili vise ka zapadu - Limasol/Pafos itd?

Био једне године Аја Напа, једне Протарас. Сад ћу опет у Аја Напу.
Не мораш нужно ићи тамо само због провода, ја сам ишао свако вече на спавање у пола 10 :biggrin:
Тек задње вече ишао на ту страну где су клубови и видео све то што се нуди, углавном цео дан плажа, спавање и навече неки ресторан, у чему је Аја Напа много боља од Протараса јер у Протарасу нема баш неког избора.
Такође, што се плажа тиче опет у Аја Напи је много већи избор, Макронисос, Ниси (мени превелика гужва и извикана), Ватиа Гониа (радио један лик са лежаљкама, Паокара) и Пантахоу (топ јер нема много плићака), а Протарас има Врисијану и Фиг три беј (на њој су буквално сви са малом децом).
Ларнака место за посетити, издвојити дан, лепо за обићи, али не бих тамо остајао више од једне ноћи.
Почетак октобра идеално време кажу, температура од 29-32, море 27.
Rodni Troter

Postby DelijaMomak » 09 Jul 2024, 14:32

Da li je neko u poslednjih par godina išao na Kubu, relacija Varadero-Havana?
DelijaMomak

Postby Gerzovo » 10 Jul 2024, 08:19

Zanimaju me plaže u Budvi. Gdje ima prirodnog hlada, ako ima uopšte takvih, te da se može donijeti sopstveni peškir?

A i pitaću o cijenama ležaljki i suncobrana, mada vjerujem da je papreno skupo.
Gerzovo

Postby Џејси Керол » 10 Jul 2024, 08:31

Mogren 2 samo koliko ja znam, ali moraš da poraniš :D
miris prčevine
Џејси Керол

Postby Radonjaa » 10 Jul 2024, 12:24

Gerzovo wrote:Zanimaju me plaže u Budvi. Gdje ima prirodnog hlada, ako ima uopšte takvih, te da se može donijeti sopstveni peškir?

A i pitaću o cijenama ležaljki i suncobrana, mada vjerujem da je papreno skupo.

Za Budvu ti ne mogu puno pomoći, osim što se tiče cijena ležaljki i suncobrana, bio sam za vikend na Jazu posle sto godina, tu su kompleti 15e, čini mi se da je čitavom dužinom Jaza bila ista cijena. Bilo je i dosta mjesta da staviš svoj peškir, inače po zakonu tj pravilniku o upravljanju plažama na svakoj plaži mora da bude 50% slobodnog prostora, jedino hotelske plaže mogu da budu potpuno pokrivene mobilijarom. Možda neće svuda biti ispoštovano da bude baš polovina, ali ako dovoljno poraniš uglavnom bi trebalo da nađeš slobodno mjesto.

Nije ono što si pitao, ali ako si raspoložen da se provozaš 30-40 minuta - odeš do Čanja, sa desne strane plaže idu brodovi, pitaš koji ide do Vezirove plaže, mislim da su polasci u principu svako malo. Povratna karta je 4e (mislim da djeca do 10 god ne plaćaju), vožnja brodom traje 3-4 minuta. Voda čista, nema gužve, mjesta za peškir koliko oćeš, a prirodni hlad od stijene skoro čitav dan. Jedino što je plaža poludivlja, ima neki improvizovani kafić, ali najbolje je ponijeti sve što bi da piješ i jedeš.

bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Đorđe Čvarkov » 11 Jul 2024, 22:51

Радоња или било ко, ајде брза помоћ :biggrin:
Прошле године смо имали смештај у Баошићима, стварно је све било супер. Због неких компликација ове године ћемо потражити нешто друго и наишли смо на неки станчић у Херцег Новом, Топла 2. Е сад колико сам ја разумео, то није улица него неко стамбено насеље? Та газдарица каже да је то на 250 м од плаже, да ли је истина или претерује? Прошле године смо били на 50 м од плаже :okk:
Чварак. Људина.
Đorđe Čvarkov

Postby Radonjaa » 12 Jul 2024, 02:07

Tako je, Topla je naselje, a ne ulica, to je onaj dio koji je otprilike na sredini između Igala i Starog grada, ako znaš gdje je veliki mađarski hotel (Hunguest), ili crkva Svetog Spasa. E sad, nisam sto posto siguran, ali mislim da postoje Topla 1, 2 i 3, i da su raspoređene kao što im imena kažu, Topla 1 bliže moru, tj do magistrale, Topla 2 od dijela gdje su policijska stanica i dom zdravlja, pa naviše, iznad magistrale, a Topla 3 iznad nje. Bezveze je da nagađam pošto je Topla 2 šira odrenica, najbolje je da pitaš za nešto što je u blizini (Dom zdravlja, Voli, Idea), pa da na mapama vidiš koliko je udaljeno. Ali ako sam u pravu da je to dio iznad magistrale, mislim da teško može da bude 250m od plaže, vjerovatno je realnije makar 400-500.
Ljetovao sam u tom dijelu jedne godine, kod Mađara, i to je sasvim okej, jer si uz more i imaš sve što treba u krugu od 100-150 metara, ali ne znam šta bih ti rekao za dio iznad magistrale jer baš nisam zalazio sem što sam prije par mjeseci tu tražio parking, zapamtio sam neku usku ulicu pod nagibom :biggrin:

U svakom slučaju, to je samo gradsko jezgro, teško ćeš naći smještaj na 50m od mora. Ako ti je to prioritet ili ti se dopalo u Baošićima i tražiš nešto slično, onda bolje da gledaš na stranu prema Kotoru - Zelenika, Kumbor, Đenovići, Bijela, Jošice, Kamenari...
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Produzenisamlekom » 12 Jul 2024, 07:16

Ima smeštaja odmah iznad Madjarskog hotela.
Ja sam pre 5 godina tu našao smeštaj,bukvalno 30m od hotela i taj deo ima sigurno 150-200m do keja,tj mora,jer moras da prodjes pored celog hotela.
E sad,ako je to tvoje gore jos iznad,imas sigurno više od tih 250m
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Dare » 12 Jul 2024, 12:10

Kraj septembra, gdje je najbolje pobjeci na par dana?

Kipar, Grcka, Spanija?
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

PreviousNext

Return to Putovanja