Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby Niksicanin » 22 Jul 2013, 18:24

Zlaja wrote:Gledao neko trilogiju Tri boje?

Obavezno pogledaj. Na zalost, Ksistof Kislofski odavno nije medju zivima, svakako bi imao sta da ponudi evropskom filmu.
Ides redom, kakav je redosled francuske trobojke.
Niksicanin

Postby MilosRS » 22 Jul 2013, 18:32

civor wrote:
Da je najgori u 21 veku to je prestrogo ima ih dosta u konkurenciji ali jeste glupost,doduse americki kriticari su svrsavali o njemu kao da je Odiseja 2001.

Oni koji su mu u konkurenciji nisu imali budzet srednje razvijene drzave, univerzum likova i dogadjaja razvijan decenijama i multimilionsku bazu fanova.
Ako cemo da ga poredimo sa Dorcol-Menhetn, ok, nije ubjedljivo najgori. :biggrin:
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby civor » 22 Jul 2013, 18:43

MilosRS wrote:
civor wrote:
Da je najgori u 21 veku to je prestrogo ima ih dosta u konkurenciji ali jeste glupost,doduse americki kriticari su svrsavali o njemu kao da je Odiseja 2001.

Oni koji su mu u konkurenciji nisu imali budzet srednje razvijene drzave, univerzum likova i dogadjaja razvijan decenijama i multimilionsku bazu fanova.
Ako cemo da ga poredimo sa Dorcol-Menhetn, ok, nije ubjedljivo najgori. :biggrin:

Zvezdani ratovi su imali veci budzet i zaradu od ovoga a bili vece sranje.
Baron je najveci kralj
civor

Postby MilosRS » 22 Jul 2013, 20:43

Iskreno se nadam da nisi mislio na originalnu trilogiju, inace imamo problem :funbat:

Za ove nove (starije po desavanjima) se slazem da su sranje, ali ni priblizno kao Star trek. No svakom svoje, nema smisla prepirati se.
MilosRS

Postby Crazy Soul » 22 Jul 2013, 20:59

Ocigledno je da su kao u ratovima pokusali da daju objasnjenje o nekom pocetku, ali nisu uspeli bas u toj svojoj zamisli. Ne mogu sad da se setim ali mislim da nisu ucestvovalu u stvaranju filma Frakes i Nimoy ( sto im je inace obicaj).
A sto se samog pocetka radnje tice mislim da je fenomenalno obradjen u seriji Star trek : Enterprise, iako umalo nisam odustala od serije zbog prvih par epizoda ( eto sta znaci otkrice warp pogona Image)
I sad kad smo vec kod Star Treka, moj favorit je serija sa kapetanicom Ketrin ( "Vojager")
Mogu sad do sutra o Star Treku.... Niste trebali da zapocinjete to.... Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby civor » 22 Jul 2013, 21:00

MilosRS wrote:Iskreno se nadam da nisi mislio na originalnu trilogiju, inace imamo problem :funbat:

Za ove nove (starije po desavanjima) se slazem da su sranje, ali ni priblizno kao Star trek. No svakom svoje, nema smisla prepirati se.

Mislio sam na one koji su prije originalne trilogije,nisam se raspravljao vec sam se slagao da je Star trek sranje.
Baron je najveci kralj
civor

Postby MilosRS » 22 Jul 2013, 22:56

Crazy Soul wrote:Ocigledno je da su kao u ratovima pokusali da daju objasnjenje o nekom pocetku, ali nisu uspeli bas u toj svojoj zamisli. Ne mogu sad da se setim ali mislim da nisu ucestvovalu u stvaranju filma Frakes i Nimoy ( sto im je inace obicaj).
A sto se samog pocetka radnje tice mislim da je fenomenalno obradjen u seriji Star trek : Enterprise, iako umalo nisam odustala od serije zbog prvih par epizoda ( eto sta znaci otkrice warp pogona Image)
I sad kad smo vec kod Star Treka, moj favorit je serija sa kapetanicom Ketrin ( "Vojager")
Mogu sad do sutra o Star Treku.... Niste trebali da zapocinjete to.... Image

Ma jedino sto su pokusali je da bez ikakve ideje na racun stare slave zgrnu lovu od hard core fanova. Mislim i na ratove i na trek. I sto je tuzno, uspjeli su. Nisam preveliki fan Ratova, pa se ne osjecam toliko prevareno, a Trek je imao svojih blistavih momenata.

Kako god bilo, ovo neprijatno iskustvo me je natjeralo da po ko zna koji put odgledam svoj omiljeni SF Brazil briljantnog Terija Giliama, ne bih li bar dekontaminirao mozak.
Sad mogu mirno na spavanje :biggrin:
MilosRS

Postby Crazy Soul » 22 Jul 2013, 23:50

Nisam gledala Brazil.... ili se ne secam Image
Elem, postoji jedan film koji sam davno odgledala a volela bih ponovo, samo sam zaboravila naziv Image
Ne secam se tacno ciji je... mislim da je ruski ili Italijanski, a radnja ide oko Djokondinog osmeha.
Naime u jednom momentu osmeh na slici je nestao, a samim tim su nekako i ljudi izgubili sposobnost da se smeju. Da ne otkrivam dalje ako neko ima nameru da gleda, a ako je neko gledao nek me podseti naziva filma... please... Image
Crazy Soul

Postby MilosRS » 23 Jul 2013, 07:47

Crazy Soul wrote:Nisam gledala Brazil.... ili se ne secam Image

Greska koju trebas hitno ispraviti :biggrin: .
U pitanju je distopija u stilu Orvelove 1984, prikazana kao pajtonovska komedija. Ako ti se imalo svidja Monti Pajton, ili britanski humor uopste, ovo ne moze da omane.
Izmedju ostalog i vrhunska rola Roberta DeNira, taj covjek jednostavno moze da glumi bilo sta.
MilosRS

Postby Choda » 24 Jul 2013, 14:06

MilosRS wrote:Star Trek 2009

Nakon sto sam ovo djubre iskusno propustio kad je izaslo, navukose se me da ga pogledam sada ne bi li odlucio da li da pogledam 3D nastavak.
Nemam dovoljno rijeci da opisem koliko je film glup. Prica retardirana, dijalozi imbecilni, "glumci" i ako imaju nekog talenta (u sta iskreno sumnjam) nisu to pokazali. Rupa i nelogicnosti koliko volis, likovi potpuno jednodimenzionalni.
Jedino su me efekti ubijedili da nisam odgledao neki trash film, kog bi se i Uwe Boll postidio.
Najgori film 21. vijeka, bez ikakve konkurencije.

Mislim da su ti ocekivanja bila pogresna, zapravo novi Star Trek nije SF film, to je ustvari akcioni filmi i kao takav je sasvim dobar. Novi glumci nova prica nova vremenska linija i drugacija vrsta filma, komercijalna naravno i to je to.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby civor » 24 Jul 2013, 17:43

Da obradujem Milosa isti reditelj koji je rezirao Star Trek 2009 rezirace i nova tri nastavka Star Wars-a.
Last edited by civor on 24 Jul 2013, 17:58, edited 1 time in total.
Baron je najveci kralj
civor

Postby MilosRS » 24 Jul 2013, 17:55

Choda wrote:
MilosRS wrote:Star Trek 2009

Nakon sto sam ovo djubre iskusno propustio kad je izaslo, navukose se me da ga pogledam sada ne bi li odlucio da li da pogledam 3D nastavak.
Nemam dovoljno rijeci da opisem koliko je film glup. Prica retardirana, dijalozi imbecilni, "glumci" i ako imaju nekog talenta (u sta iskreno sumnjam) nisu to pokazali. Rupa i nelogicnosti koliko volis, likovi potpuno jednodimenzionalni.
Jedino su me efekti ubijedili da nisam odgledao neki trash film, kog bi se i Uwe Boll postidio.
Najgori film 21. vijeka, bez ikakve konkurencije.

Mislim da su ti ocekivanja bila pogresna, zapravo novi Star Trek nije SF film, to je ustvari akcioni filmi i kao takav je sasvim dobar. Novi glumci nova prica nova vremenska linija i drugacija vrsta filma, komercijalna naravno i to je to.

O zasto si morao da kvotujes i odgovoris? :laugh:
Ocekivanja nisam imao, nikad ih nemam kad su blokbasteri u pitanju.
Taman sam zaboravio da je ovaj film ikada postojao. Sranje je sranje, gledao ga kao akciju, SF ili crtani, nebitno.
U stvari, da je Simon Peg imao vise prostora u filmu, mozda bi bilo nekih elemenata pristojne komedije u svemu.

@civor
Super, i dalje cu imati po cemu da pljujem :biggrin: . Zivio J.J. Abrams
MilosRS

Postby Choda » 24 Jul 2013, 22:36

Haters gonna hate :juhu: Kazes da nemas ocekivanja za blokbastere, ipak ovo nije obican blokbaster vec 11 film najpoznatije i najpopularnije SF fransize, tako da ti ne verujem :biggrin:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby MilosRS » 26 Jul 2013, 21:01

Natural Born Killers

Dugo nisam pridavao pažnju ovom filmu. Nisam neki veliki fan Olivera Stouna i njegove opsesije Bušom, Niksonom i ostalim USA kabadahijama. Onda skapiram da je scenario napisao Tarantino i riješim da pogledam.

WOW. Bar 10 minuta nakon završetka filma sam buljio u prazan ekran. Vizuelno, film je urađen kao da su snimatelji bili na LSD-u a glumci na meskalinu. Pri tome su Woody Harrelson ( koga cijenim sve više svakog dana), Juliette Lewis i Robert Downey Jr. fantastično odradili svoje role.

Najjači dio filma je ipak sam kontekst. Brutalno ismijavanje opsjednutosti američke javnosti senzacionalizmom i nasiljem. Ruganje licemjernim TV producentima, reklamokratiji, neiskrenoj političkoj korektnosti, raznoraznim aktivistima, kvazi-hipicima i javnosti koja sa uživanjem guta sva sranja koja im se serviraju udobno zavaljeni u kaučima ispred TV-a. Likovi namjerno pojednostavljeni, klišeizirani i jednodimenzionalni.

Nije ni čudo što je i kritika i publika popljuvala ovaj film. Niko ne voli da mu pokažeš ono najgore u njemu, a ovaj film je to mnogima pokazao.
MilosRS

Postby Crazy Soul » 26 Jul 2013, 21:28

MilosRS wrote:Natural Born Killers
...
Najjači dio filma je ipak sam kontekst. Brutalno ismijavanje opsjednutosti američke javnosti senzacionalizmom i nasiljem. Ruganje licemjernim TV producentima, reklamokratiji, neiskrenoj političkoj korektnosti, raznoraznim aktivistima, kvazi-hipicima i javnosti koja sa uživanjem guta sva sranja koja im se serviraju udobno zavaljeni u kaučima ispred TV-a. Likovi namjerno pojednostavljeni, klišeizirani i jednodimenzionalni....

Ovo mi deluje kao da bi moglo da se odnosi i na nas Image
Crazy Soul

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura