@ Dimitrije
Ma znam o čemu pričaš, na stranu to što ja imam poglede kao ''(neo)nacista'' na lgbt i još neke druge zajednice, ''skupine'' i njima slične nego glupo je uvek i svugde trpati nešto što nema u knjigama i što nije bilo ni planirano da ima a pogotovo u žanru epske fantastike.
Da se vratim na serije, 1883 sam odgledao 6 od 9 epizoda, još jedna treba da izađe. Nit' smrdi nit' miriše, ko je gledao Jelouston treba i ovo da pogleda. Ništa epohalno, solidno, malo usporena radnja ali ako će biti tek da se snima i snima nije ni čudo. Baciću još nešto u spojleru.
Obratiti pažnju na uvodne scene serije, to je nešto što će se desiti ko zna kad i to je sad kao neki fensi fazon u serijama, zadnji primer je Ozark, neki nagoveštaj kasnije radnje, čisto da zagolicaju maštu. Takođe, ko je gledao četvrtu sezonu Jeloustona neka obrati pažnju na uvodne sekvence prve i osme epizode jer se tu pojavljuju i glavni likovi iz 1883 i tek treba da dokučim kada se radnja iz tih sekvenci događa, verovatno posle prve sezone ove nove kaubojske serije. Malo su zakukuljili neke stvari, moram da pogledam ove četiri epizode što su ostale pa da ponovo pogledam te uvodne kadrove iz prve i osme epizode Jeloustona 4 jer nešto nisam tada baš dobro zagledao niti znao da snimaju seriju 1883, tzv. prequel, ima nekih poveznica u vezi svega toga.