Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby rolerkoster » 10 Nov 2021, 02:35

Takodje i meni je Besa najbolja serija u poslednje vreme,slazem se za Hanu,u Tajkunu onih par epizoda sto sam odgledao dok me nije smorila serija,nisam mogao da prepoznam njenu glumu jel iz Bese ili Tajkuna,nekako mi je bezlicna.Hvala za info,nisam znao da tako brzo krece druga sezona,jedva cekam i nadam se da ce biti barem na nivou prve koja je odlicna po meni.
rolerkoster

Postby zeppelin » 10 Nov 2021, 07:52

Meni je zaplet Bese glup samo tako.

Ako se dobro sećam, šiptarski bos natera glavnog junaka da se iskupi za smrt njegove ćerke (za koju nije kriv ni 1%) tako što će za njega da pobije neke ljude.

On dakle za ubicu angažuje totalnog amatera, ne znajući da ovaj (how convenient :roll: ) ipak ima kakvo-takvo iskustvo u rukovanju vatrenim oružjem jer mu je ćale neka pandurčina.

I to ga angažuje na nagovor svog matorog konsiljerea, da bi kao napravio nekakav otklon između svoje organizacije i likvidacija što je potpuna besmislica budući da i njegovi krimi rivali i Interpol vrlo dobro znaju ko stoji iza ubistava.

Nije to loša serija tj sezona, zanimljiva je, ritam je dobar - nema za nas karakterističnog rastezanja i razvlačenja, svi šiptari su ostvarili hvale vredne i zapažene uloge ali celu tu ideju nikako nisam mogao da svarim, kao ni neopisivo iritantnu suprugu protagoniste. :D
zeppelin

Postby Sezione » 10 Nov 2021, 10:39

Spoiler: pokaži
Totalni amater koji je u tuci sa dilerom 1 na 1 na kraju pokazao da je ipak spreman da ubije, a kad nekoga ubijes golim rukama najmanji je problem da to posle ucinis pistoljem imao iskustvo ili ne

Otklon jeste napravljen, u zatvor moze da ode samo sofer iako Interpol zna da Dardan stoji iza ubistava, ne mogu nikako da dokazu njegovo ucesce u istim cak i da sofer i Mima sve ispricaju

A to sto je ovaj nenamerno ubio njegovu cerku nema nikakve veze, krv mora biti namirena. Da ga je diler ubio u tuci bila bi namirena i tu bi bio kraj serije. Ili bi dilera onda angazovao dalje :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby zeppelin » 10 Nov 2021, 12:23

Ajd, ovo poslednje i nekako. :biggrin:

Ali da ozbiljan krimos za likvidacije angažuje totalnog amatera... mislim ono :roll:

Prvo, amater ima ozbiljne šanse da omane, da ne uspe. Ako ga uhvate živog, neće im biti teško da ga nateraju da propeva ko ga šalje.

Ili da uspe ali da ostavi tragove pa da ga digne murija. Pritom će sigurno biti skloniji tome da druka i svedoči (uz ono standardno, da mu Interpol zaštiti porodicu) nego neki okoreli kriminalac.

To što je pokazao da je spreman da ubije u samoodbrani (bukvalno je bilo on ili ja) ne znači da je sposoban i da hladnokrvno ubija nepoznate ljude.

Sezonu sam celu odgledao sa drugaricom i tokom čitavog trajanja smo se prepirali oko ovih istih stvari. :D
zeppelin

Postby Sezione » 10 Nov 2021, 12:56

Angazuje ga po sistemu ako prodje prodje. Roknuo prvog, nek roka dalje dok ga ne uhvate, sve je cist bonus. Da je omanuo kod prvog i da su ga uhvatili sta bi tacno druknuo? Dardan mi rekao da ubijem 5 ljudi? Vazi :biggrin:
Slao mi naredjenja preko Mime? Vazi, ko je Mima? Neki celavi lik, bio mi u firmi, ima kamera. Vazi, i da nadju Mimu, sigurno ce on da kaze, jeste u ovom paketu u kom se ne vidi sta je sam doneo pistolj, a i usput sam se cuo s Dardanom. Pa nije ni Mima veverica :biggrin:

I na kraju je sofer stigao do broja 3 i ostavljao usput tragove i digli su ga zivog. I opet nije drukao. Doveden je pred svrsen cin i kad je vec imao mogucnost da da dnk i odseta pametno je uradio. Odmah ga je Dardan sklonio na Kosovo.

Teoretski, i da je hteo da se samounisti i prizna(i kao zastiti porodicu), ponovo se pitam, kako bi povezao sebe i Dardana, koji konkretan dokaz ima? To je skapirala cak i njegova zena i zato je i ona na kraju cutala kad su joj iz Interpola obecali bezbednost za nju i decu, ergo ovaj ide u zatvor pa ide. Ona hoce da proba da ga izvuce ili pada zajedno s njim, i onako im je vec ceo zivot otisao u kurac

A ja da sam bilo ko od njih(sofer ili zena mu, nebitno), pre bi verovao Dardanu nego Interpolu u kojem rade luda Srpkinja i posteni Siptar, a na terenu u Cg im je korumpirani Crnogorac a sve to pod upravom korumpiranog vrha iz Liona(vidimo da dosta kalkulisu) :biggrin:

Moj tip je da neko iz Interpola curi, samo je pitanje ko, moguce i vise njih :biggrin:

Sezione

Postby zeppelin » 10 Nov 2021, 13:38

Uf, dobro si me sad pokolebao, moguće da ste vas dvoje u pravu. :biggrin:

Ipak, teško mi je da poverujem da bi likvidacije bile poverene amateru, po principu ako prođe prođe, to baš traži popriličnu suspenziju neverice.

Kako god, moraću da repriziram Besu, zbog prve rečinice iz posta. :D
zeppelin

Postby bwa » 10 Nov 2021, 16:17

Vi izgleda ne kapirate da se radi o izmisljotini i da ne mora sve da bude 100% realno :jezik:
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Hajzenberg » 10 Nov 2021, 16:36

Amater vrlo često zna bolje i da prebije, uceni, zapreti i šta sve ne nego neki nazovi profesionalac...za ubistva već ne znam :lollol:

Dobra je Besa, a videćemo šta donosi drugi deo.

Jelenu Đokić inače možete gledati i u 7-8 epizodi serije Branilac koja ide utorkom uveče, prošli utorak i ovaj od sinoć. Friz iz 60-ih, ali kako su joj tu tek pege došle do izražaja :laugh: ostali atributi tu i tamo :okk:
Hajzenberg

Postby Н.А. » 10 Nov 2021, 17:13

Има ли Дуг мору, друга сезона да се погледа како?
Н.А.

Postby Sezione » 11 Nov 2021, 01:41

Cepeline, znas sta je najjace od svega, sto sam ja tek danas u razgovoru sa prijateljima skapirao da nisam uopste odgledao sezonu do kraja :D

Pomenem da je dobra serija bla bla pricamo i kaze drugar, pa da, sta bese na kraju, ubila ona svog burazera(i meni u glavi tilt, odmah sam skapirao da nesto ne valja) i posle 2 reci kad sam povezao sta je skapiram da nisam gledao do kraja izgleda. A svakako sam ocekivao da ce Teuta da rokne Agima.

Meni bilo cudno kako se sezona zavrsava tako sto lik legne u krevet na Kosovu(Slavkova kuca iz Sluzbenika :D ) i tu je kraj, bas mi je bilo cudno. Na kraju se ispostavilo da nisam odgledao 11. i 12. epizodu, skinuo sam neki mentolski torent sa samo 10 epizoda

Ali opet, sve sto sam gore ispisao stoji, samo sto je celavi govnar u Beogradu u medjuvremenu promenio stranu, dokaze je cuvao pa je cuvao, sisetina celava pederska, ako ga je roknuo ricma

Sezione

Postby zeppelin » 11 Nov 2021, 12:40

Nije to loše, da otkriješ da serija koju gotiviš i pratiš sa pažnjom ima još dve epizode.

Kad sam završio gledanje Wire i Breaking Bad-a, osećao sam se kao da mi je neko umro. :D
zeppelin

Postby Tileoleo » 11 Nov 2021, 14:15

Ух, исто што се тиче ББ. Десетак дана ми је било истовремено жао и криво што нема више епизода. Баш неки чудан осећај, што кажеш као да ти је неко умро. Плус сам био развукао гледање серије на 2,3 месеца и још више се саживео са глумцима. Ту су и савршено погодили са одјавном песмом у завршници последње епизоде, финални потез да никад не заборавиш серију.

Tileoleo

Postby PERA » 11 Nov 2021, 16:37

Н.А. wrote:Има ли Дуг мору, друга сезона да се погледа како?

Ide petkom na superstaru. Odlična serija,bolha od prve sezone
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Н.А. » 11 Nov 2021, 17:22

PERA wrote:
Н.А. wrote:Има ли Дуг мору, друга сезона да се погледа како?

Ide petkom na superstaru. Odlična serija,bolha od prve sezone

Све ок, али нисам од почетка испратио другу сезону па ако има нека опција на дивље за гледање, због тога питам?
Н.А.

Postby Hajzenberg » 11 Nov 2021, 17:46

Moj nickname je omaš profi Hajzenbergu iz BB, samo što ja ne ''kuvam'' met, već sam se svojevremeno bavio drugom vrstom kriminala :lollol:

A omaž i čuvenom nemačkom fizičaru Verneru Hajzenbergu koji je posle ''radio'' sa ili za naciste :biggrin:

Nego, verujem da je većina vas koji ste odgledali ''Čistu hemiju'' da ste gledali i seriju koja je snimljena odmah posle toga a radnja se dešava pre Hajzenberga i kompanije, naravno Better Call Saul ili Bolje pozovite Sola, po mnogim ocenama serija kvalitetnija od BB, mada su meni drage obe skoro podjednako. Ima još jedna, šesta sezona, za koji mesec...inače BB sam prvi put odgledao u jednom dahu gotovo tamo negde 2015 g. a serija je snimama u periodu 2008-13 i jedna je od retkih koju nisam pratio sezonu za sezonom, već ''bindžovanje''. Posle toga okrenuh je još par puta i ono što je vrlo zanimljivo je fakat da ima nekih detalja koje čovek na prvu ne primeti a serija je puna originalnih začkoljica i sitnica za koje treba bar 2-3 gledanja da bi se pohvatale i tako kasnije neke stvari sagledale i skontale. A BCS je odlična uvertira u za radnji kasniji BB.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura