karambol wrote:M.S i Altair
Mislim da ste napravile veliku grešku.
Serija "Igra prestola" je, po meni, malo bljutava i nije pogodila samu srž knjige, a knjiga (zajedno sa nastavcima) je izvanredna. Prvi put sam čitao pravu epsku fantastiku gde se ne zna da ako neko nosi beli šešir da je dobar i da će pobediti. To što vas prvih stotinak strana ne drži u knjizi nije nužno da vas neće vezati za stolicu kasnije.
Inače ja nisam objektivan po ovom pitanju jer sam veliki obožavalac SF-a i EF-a tako da...
pa dobro, to dal sam napravila gresku je ipak na meni da ocenim, posto je literatura stvar licnog ukusa i uzivanja i neuzivanja u istoj
doduse ti si napravio gresku kada pretpostavljas da sam presla stotinak strana. predjoh vise od polovine, ali davljenje se nastavlja. likovi su dobri, radnja takodje, nisam osnovac pa da mi je neophodna jasna podela na dobre i lose stane da bi mi se knjiga dopala.
prema tome sve je na mestu sto se tice same price. iako , spletke pomalo podsecaju na petparacke romane, pa stoga i serija ponekad ostavlja takav utisak, jer na filmu nema onih unutrasnjih monologa i navelikih opisa koji ce da je ucine "dubokom"
nemam nista protiv opsirnih knjiga , kada to ima funkciju, ali ovde je cini mi se pisano opsirno radi opsirnosti.