Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Cvele » 03 Apr 2021, 05:22

ИлићКапитен22 wrote:
Cvele wrote:Pravo pitanje je, odakle je učiti?

Из партизанских филмова. То је права историја.

Odakle da krenem?

Slab sam s partizanskim filmovina.
Cvele

Postby ИлићКапитен22 » 03 Apr 2021, 05:26

Неретву, Сутјеску, Ужичку републику, Партизанску ескадрилу, Мост итд итд итд.

А ту имаш свакако и Отписане. Ех шта су Прле и Тихи радили Немцима брт. Чељад им правили.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Cvele » 03 Apr 2021, 05:30

Hvala ti brate, gledaću :okk:
Cvele

Postby СрбинПодгорица » 03 Apr 2021, 12:40

Alberto Rato wrote:
brate, ovde se ne uci,ovde se folira... ovde se ucenje predstavlja kao kuluk i kao gubljenje vremena...i ako mora da se nesto nauci to ce biti zbrzano, isfolirano i brzozaboravljajuce, bez ikakvog razumevanja ili sustinske zainteresovanosti...

ne znam kome je trebala ova i ovakva serija i sta se sa njom zeli postici...nije to bilo davno, ima nas jos svedoka tih odvratnih, neljudskih vremena...zabole me za dramu i placipickarenje diktatorsko psihopatske porodice...

Мене су филмови за многе догађаје и личности по свијету натјерели да учим о томе, па сам данима о томе тражио и учио.
Данас су већ пунољетни клинци који су рођени тада чак коју годину касније, и свакако њих треба заитересовати за ове ствари. До скоро се причало о Јасеновцу, сада о Слоби и 90тим, и неко сигурно макар гуглати о томе и то је по мени добро.
Требаш увијек ствари знати да се не би понављале, да су наши очеви и мајке више знали вјероватно се 90те не би догодиле.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Hajzenberg » 03 Apr 2021, 14:08

Ono što je stvarno preteralo sve granice je to što ova tabloidna i propala Srbija za vreme i posle emitavanja Dare i Porodice misli, piše i čita samo o događajima usko vezanim za te serije odnosno filmove, mislim na medijsku scenu Srbije.

Ne mislim na forum konkretno, ovde čovek govori o stvarima koje su direktno ili indirektno vezane za pomenute događaje, sučeljavalju se različita mišljenja ali se to radi uglavnom suptilno, ali novine, portali i ostali ''masmediji'' su preterali, danima i nedeljama ne može da se otvori ništa a da ne iskoči nešto vezano za Jasenovac ili Miloševića, sledeća je znači Sablja.

Ok, treba mladi naraštaji koji su ionako dobrim delom nezainteresovani za ono što je bilo u prošlosti da uče o stradanju Srba ali ispalo je kao da ne znamo šta je bio taj logor i šta je bilo stradanje mučeničkog naroda u NDH, ispalo je da se nikad ništa nije učilo, sve krilo, a istina je suprotna, u tim udžbenicima od pre 30 i kusur godina je pisalo koliko je ljudi stradalo, išlo se na ''ekskurzije'' tamo a sada u knjigama deset puta umanjen broj žrtava. Naravno, nije se možda smelo ništa snimati u vezi toga, ali daleko od toga da su stvari bile sakrivene i prećutkivane. Naslovi tipa ''šta je bilo sa glavnim junacima iz Dare'' su krajnje glupi, eto sad nama novinari otkrivaju kako su prošli Maks i ekipa, kao da se to ne zna ili kao da neko koga to zanima ne može to sam pronaći ako želi. Isto i za ovu seriju koji nisam pogledao ali vidim komentare, ne možeš da ne vidiš kada bilo koji sajt domaćih medija otvoriš, odmah o Slobu i njegovoj familiji. Prošlo 20 godina, ''novi'' detalji samo izviru, ajmo ''Jovo nanovo'', bilo da je u pitanju rehabilitacija ili dodatno ocrnjivanje glavnog junaka. Nije ovde u pitanju nikakva priča o kvalitetu tih dela, nije ni bitno, nego je bitno kako se narod danima i nedeljama zaluđuje i kako na površinu izlaze nekakve priče koje možda nikakve veze sa istinom nemaju a još gore je to što se pojavljuje brdo kojekakvih likova koji su eto kompetentni da pričaju o svemu i svačemu.

Ne kažem da ne treba da ide neki uvod u medijima u ono što nas očekuje u nekom filmu ili seriji, da treba uvek neka kritika da izađe, bilo pozitivna ili negativna ali toliki hajp da čitave naslovne strane budu posvećene nekom filmu ili seriji, pa to može samo u banana državama, tu nema kraja, danima i sedmicama, do sledeće nove teme odnosno filma ili serije. Znači, nema o čemu da se piše, nema novih tema, kako da prodamo novine, hajmo sada da ubacimo mišljenja raznoraznih kvazi eksperata, hajmo narkomana da dovedemo da on gostuje na javnom servisu i čak se zaplače zbog pitanja o seriji. Najlakše je dobrom delu neukog naroda isprati mozak a pravi problemi u državi kojih ima mali milion da se lepo sakriju pod tepih ili umanje načisto, ovo je nešto u fazonu '''hleba i igara''.
Hajzenberg

Postby rolerkoster » 03 Apr 2021, 16:26

Hajzenberg slazem se od A do S.E da postavicu samo da nadjem snima se serija o Sablji,skoro mi je drugar poslao bas link,sto znaci da je Sluzba ubacila u 5.brzinu.Na nasu veliku zalost vecina naseg naroda ne cita knjige nego Istoriju uci iz tabloida i filmova,i u SAD je slicno....Nemam nista protiv snimanja serije ali sto kazes danima se ne mogu novine citati od clanaka o seriji...Sto se tice serije,meni je samo probudila nostalgiju i bes i gnev neki i koliko vidim samo nas sredovecne je taknula sto je i normalno.Danas je 2021.godina i neko na primer rodjen 95.je odrasla i zrela osoba ali ne pamti te 90-te i ako ova serija natera nekoga od 25 godina da gugla itrazi knjige kao ce doci do istine o tim dogadjajima,kada je ne znamo ni mi koji smo svedoci tog vremena?Sve sto moze naci su ovi clanci iz bljutavih novina i knjige koje su pisali ljudi koji imaju svoje vidjenje te situacije sa obe strane.Niko nece dobiti sredstva kada vec snimaju serije iz blize istorije kako nam je razorena Vojska,Ekonomija i kako je spovedena pljackaska privatizacija.
rolerkoster

Postby Sezione » 03 Apr 2021, 16:27

Sta ce ti serija kad imas Insajder dokumentarce?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Niksicanin » 03 Apr 2021, 16:51

Служба је вјероватно најјачи "продуцент" сеија или филмова што значи да прати холивдски тренд.
Niksicanin

Postby Hajzenberg » 03 Apr 2021, 17:18

Besa i Državni službenik poprilično kvalitetne serije, ali koliko se sećam nije bilo ne samo ovakvog nego nikakvog ''hajpa'' odnosno medijskog ludila i propagande. Doduše, obe serije nisam gledao premijerno nego posle par meseci, mislim na Besu i prvi deo DS, ali se nešto ne sećam da je uopšte bilo nešto iole značajnije po ovim blesavim medijima prisutno. Ovo sa Porodicom je bukvalno histerija.
Hajzenberg

Postby ИлићКапитен22 » 03 Apr 2021, 17:27

Па то је серија о Председнику. Не знам шта сте очекивали. Нормално да је хистерија.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby rolerkoster » 03 Apr 2021, 18:08

Slazem se Besa je i meni odlicna serija,takodje i DS,iako pokazuje kako su prodavali tajne Amerima,kako za mali ustupak,dajemo veliki,itd.....,ali bolje nego da nas pokazu kao Dzekms Bondove neke kada smo sada niko i nista i izbuseni....Prva je serija koja se bavi Sluzbama kod nas,nije bilo toliko u novinama,ali je bila bas reklamirana 2.sezona,cak su i reklame bile na autobusima GSP-a.
rolerkoster

Postby Alberto Rato » 03 Apr 2021, 22:50

ИлићКапитен22 wrote:Па то је серија о Председнику. Не знам шта сте очекивали. Нормално да је хистерија.

histerija je samo u glavama baba i ponekog milosevicevog otpatka...inace ja sa nestrpljenjem cekam porodicu 2 ako me razumete a ne bi bilo lose snimiti film o ivanu stambolicu,bisem predsedniku srbije koji nije imao srece da se oprasta sa porodicom tri meseca za razliku od njegovog dzelata...
Alberto Rato

Postby Sezione » 03 Apr 2021, 23:03

U vecerasnjoj epizodi Kalkanskih krugova desilo se nista
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Cvele » 03 Apr 2021, 23:18

Sezione wrote:U vecerasnjoj epizodi Kalkanskih krugova desilo se nista

Ja sam propustio prethodne dve epizode i odgledao odmah ovu večeras ali ne verujem da ću nastaviti. Da sam propustio ovu i sve prethodne i uskočio sutra, opet ništa ne bih propustio.

Scenarista Đorđe Milosavljević me je svojim tripovima jako iznervirao još u Tajkunu, gde je stavio u drugi plan sjajnog režisera i direktora fotografije svojim lošim scenariom. Ima čovek neku maštu i ideju, cenim to, ali sve to jako naivno izgleda
Cvele

Postby Tegi » 03 Apr 2021, 23:28

Cvele wrote:Scenarista Đorđe Milosavljević me je svojim tripovima jako iznervirao još u Tajkunu, gde je stavio u drugi plan sjajnog režisera i direktora fotografije svojim lošim scenariom.

Apsolutno.

Scenario mu je mešavina 2 filma koja je on sam uradio (scenario i režija)- Točkovi i Ringeraja.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura