Cvele wrote:Dobra je serija. Deluje mi da za sada drži objektivnost koliko je to moguće(neka me neko demantuje ako propuštam nešto)
"Ne mogu da me osude u Hagu. Nisam ništa potpisivao, a Rade (Marković) je uništio sve dokaze".
Na stranu što je ovo podmukla i ozbiljna optužba, kako možeš znati da dokaza ima ako su uništeni? Drugim rečima, ako nema dokaza, to ne znači da je Milošević nevin, već znači da je on te dokaze uništio. Njegova krivica je apriioritet, teza od koje sve kreće i kojom se sve ostalo može objasniti.
I drugi ozbiljan falsifikat. Đinđić kao razlog za hapšenje Miloševića navodi kršenje zakona, a kada Koštunica pokrene mogućnost abolicije, ovaj odgovara za šta da ga aboliramo- i onda ide niz histeričnih n1 optužbi. Dakle, ispravno se negiraju Đinđićeve legalističke pobude, ali se one zamenju vrednosnim, a ne lukrativnim- tj. američkim donacijama kako državi Srbiji, tako i onima koji su hapšenje organizovali. Kao temu imaš jedan važan istorijski događaj, a spomeneš sve osim onog ko ga je pokrenuo.
Kako govori Faust Ković- haško viđenje istorije.
I da, kada ona služavka kaže da se preziva Komazec tačno znaš šta će uslediti. Kako reče Čehov- ako se na zidu pojavi puška, ona mora opaliti. Nikako da se dogovore da li je Slobodan kriv što se borio ili što se nije dovoljno borio.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.