Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby ИлићКапитен22 » 31 Mar 2021, 22:24

Само једна особа у тој породици је била баш квалитетно луда. Штета што је имала превелики утицај на Председника.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Cuburac » 01 Apr 2021, 07:04

ИлићКапитен22 wrote:Само једна особа у тој породици је била баш квалитетно луда. Штета што је имала превелики утицај на Председника.

Ipak su bile dve, druga je opicena kao Struja.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Sezione » 01 Apr 2021, 07:45

ИлићКапитен22 wrote:Само једна особа у тој породици је била баш квалитетно луда. Штета што је имала превелики утицај на Председника.

Pricao je Zoran Panovic u Oku da poznaje dosta ljudi iz Milosevicevog okruzenja koji su mu rekli da to nije bas tako bilo kao sto se prica i da je veliku vecinu odluka donosio sam
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Cvele » 01 Apr 2021, 11:32

Dobra je serija. Deluje mi da za sada drži objektivnost koliko je to moguće(neka me neko demantuje ako propuštam nešto), mada izgleda mi da je radi nekakva državna LDP ekipa.

Isaković, Milan Marić, Kičić i Vujović(Beba) odlični. Za Miru nisam siguran je li baš tako, evo Panović kaže da nije...Što se Đinđića tiče, valjda je postojao dogovor da ga igra Dugalić...

Nekoliko minjatura režije i kamere...
Cvele

Postby Tegi » 01 Apr 2021, 12:32

Cvele wrote:Dobra je serija. Deluje mi da za sada drži objektivnost koliko je to moguće(neka me neko demantuje ako propuštam nešto)

"Ne mogu da me osude u Hagu. Nisam ništa potpisivao, a Rade (Marković) je uništio sve dokaze".

Na stranu što je ovo podmukla i ozbiljna optužba, kako možeš znati da dokaza ima ako su uništeni? Drugim rečima, ako nema dokaza, to ne znači da je Milošević nevin, već znači da je on te dokaze uništio. Njegova krivica je apriioritet, teza od koje sve kreće i kojom se sve ostalo može objasniti.

I drugi ozbiljan falsifikat. Đinđić kao razlog za hapšenje Miloševića navodi kršenje zakona, a kada Koštunica pokrene mogućnost abolicije, ovaj odgovara za šta da ga aboliramo- i onda ide niz histeričnih n1 optužbi. Dakle, ispravno se negiraju Đinđićeve legalističke pobude, ali se one zamenju vrednosnim, a ne lukrativnim- tj. američkim donacijama kako državi Srbiji, tako i onima koji su hapšenje organizovali. Kao temu imaš jedan važan istorijski događaj, a spomeneš sve osim onog ko ga je pokrenuo.

Kako govori Faust Ković- haško viđenje istorije.

I da, kada ona služavka kaže da se preziva Komazec tačno znaš šta će uslediti. Kako reče Čehov- ako se na zidu pojavi puška, ona mora opaliti. Nikako da se dogovore da li je Slobodan kriv što se borio ili što se nije dovoljno borio.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Zlaja » 01 Apr 2021, 12:41

Ja jedva čekam kraj da konačno saznam iz serije da li je Sloba dobar ili ne.
Zlaja

Postby Grande Alessandro » 01 Apr 2021, 12:44

Zlaja wrote:Ja jedva čekam kraj da konačno saznam iz serije da li je Sloba dobar ili ne.

:lollol:
Grande Alessandro

Postby Cvele » 01 Apr 2021, 13:06

Tegi, sve si u pravu, ali to mi izgledaju kao propratni elementi serije, a da je glavna tema ono što se događa u tom trenutku u toj kući i psihologija njegovog lika. Preko kurca su ubačeni delovi koje si pomenuo da se Sloba ne prikaže previše pozitivno, a baš zbog toga je i Komazec momenat kontradiktoran sa prethodna dva.

Da li je lakši put to što se serija bavi prvenstveno dramskim i psihološkim momentom u tim danima i izbegava detaljno i objektivno bavljenje uzrokom koji je doveo do toga, jeste, ali ipak je interesantno videti kako tviter Srbija pizdi zbog "humanizacije" Miloševića.

Sam prikaz Miloševića kao čoveka od krvi i mesa(uz sve njegove mane i greške) je ipak bitniji u kontekstu u kojem sam pomenuo objektivnost u prethodnom postu, ako se stavim u poziciju prosečnog gledaoca(kako sam nadmen :biggrin:).
Cvele

Postby Sezione » 01 Apr 2021, 13:24

Sta mislite kako bi se Micko snasao u ulozi Kostunice ili Djindjica, pa cak i Milosevica?

Koje su pesme bile do sada? Tek je 12 sati u prvoj, ajkula u trecoj, koja bese u drugoj?

Da sam neko i nesto u seriji ova bi isla u cetvrtoj

Last edited by Sezione on 01 Apr 2021, 13:27, edited 1 time in total.

Sezione

Postby killchrome » 01 Apr 2021, 13:25

Zlaja wrote:Ja jedva čekam kraj da konačno saznam iz serije da li je Sloba dobar ili ne.

molim vas samo stavljajte sve u spojlere
killchrome

Postby PERA » 01 Apr 2021, 14:46

Uhvatih sebe sinoć da mi je skoro bilo i žao slobe, da nisam preživeo devedesete čak bi mi bio i simpatičan. Što se tiče Uliksa meni je on ok glumac.
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Withnail » 01 Apr 2021, 14:49

Sezione wrote:
Koje su pesme bile do sada? Tek je 12 sati u prvoj, ajkula u trecoj, koja bese u drugoj?

u drugoj modelsice i noc je vedra nad srbijom :biggrin:
u cetvroj je valjda fanki dzi i samo u snu, a peta ce biti bez pesme na kraju (tako sam citao)
Withnail

Postby Cuburac » 01 Apr 2021, 15:02

Dramska serija je ipak rekonstrukcija sa nekim slobodama. Niko ne mzoe znati sta su Sloba i Mira razgovarali nasamo ili sa Marijom. O posluzi i da ne pricamo.

Inace Sloba je stvarno sta slabo potpisivao, ipak je on bio pravnik.
Ja sam zadovoljan serijom, mnogo vise nego Aleksandrom. Bindzovao sam je, ali sam odgledao samo prve 2-3 episzode, a ono ostalo vise odslusao samo usput i u prolazu, jer je zena sve odgledala za 3 dana.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby rolerkoster » 01 Apr 2021, 15:31

Serija kako je uradjena sto neko rece da nisam 90-te preziveo bilo bi mi zao Slobe,ali vidi se da radi LDP ekipa seriju na jadnog Cedu sve ide,Djindjic kako neko napisa nabraja N1 pamflet i zli Kostunica koji je hteo da ga abolira.....Po meni je jos rano za ovu seriju jer ima ljudi koji pamte dobro te 90-te ,pa onda ove izdajnike sto se izredjase do danas,ostala je sramota da smo jedina evropska drzava koja je predsednika isporucila Hagu(pristalica sam da mu se ovde sudilo)i jos se snima serija o tome 20 godina posle....Milan Maric je mogao da skine Cedu posto su se verovatno i privatno druzili,koliko se secam bio mu je 2018.na listi :biggrin:
rolerkoster

Postby Sezione » 01 Apr 2021, 15:39

Sa politicke strane ili neko iz struktura salje poruku aktuelnim vlastima (Juzni Vetar i Drzavni Sluzbenik prethodno) ili su se Ceda i Av dogovorili da snime ovo, ovo drugo mi je perverzniji i vrlo verovatniji scenario

@with Da, zabo sam na trenutak, otkud znas za cetvrtu i petu?

Sezione

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura