Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Stenli » 19 Apr 2020, 21:30

Serija je teška ložana.
Kao da mi svi nismo svesni kakvo je stanje, da vlada kriminal u sprezi sa politikom i da je zapravo vodeća "elita" u društvu šljam i ološ. Naša služba nema veze sa onim što bi trebala da bude u jednoj zemlji.
Sve to začiniš jednom novokomponovanom fukspm na poetku i autotjunom na kraju i dobio si seriju za loženje.
Stenli

Postby Angus Young » 19 Apr 2020, 21:30

Fratelo wrote:
Evo vidim da si se ti izlozio :biggrin:
Nije isto kada gledas neku americku splacinu tipa narcos i kada gledas takvu pricu iz tvog grada ili drzave...
Ne znam da li si me razumeo sta hocu da kazem ali mrzi me da kucam vise :D

0 lozenja, nego me samo nerviraju price da je sve nase lose sto i ovde pokusava da se poturi, jos ako je Bikovic tu ukljucen eto ti strucnjaka da opljuju..

Nevezano za tebe, ti samo uvijas u oblandu pod tezom da kvari omladinu :tap:
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Cvele » 19 Apr 2020, 21:40

Scena između Diklića i Berčeka :blue:

Ima serija dosta rupa,ali i dosta upečatljivih likova,scena,aluzija.
Cvele

Postby Stenli » 19 Apr 2020, 21:42

Verujem da ovde niko nije filmski kritičar i da je stručan da nešto ocenjuje, tako da se sve svodi na individualni ukus svakog od nas, a o ukusima ne treba raspravljati.
Meni se vrti između loše i prosečne.
Pozitivne strane su dobra gluma pojedinih "mladih" (Drka i Sine), na neki način kritika društva i jasan signal ko je ovde glavni što se tiče kriminala itd.
Ono što je na mene ostavilo negativan utisak je sam scenario i činjenica da se do neke 3-4 epizode pre kraja nije desilo skoro ništa i ovo bi sve moglo da se spakuje u 3 epizode.
Stenli

Postby Cvele » 19 Apr 2020, 21:46

Dobra je fora šahovska tabla sa dva piona.
Cvele

Postby DON » 19 Apr 2020, 23:21

AY, brate, ae ne kaki :biggrin: koi kurac Bikovic i da je nase sve lose, kad je nesto lose onda je lose, a serija je imala pricu dobru i veliki potencijal za ovaj zanr ali su pojedine scene tiha jeza, izmedju ostalog taj Bikovic biva uzasan. I to ne pricam o ovom krimi dzimi liku koji mu nikako ne lezi, nema to u sebi, nego neke obicne scene sa detetom ili zenom. Momak neke stvari sjajno iznese, neke odradi, ovo sad je odradio i bole ga djoka. Generalno su mi poslednje dve epizode izvukle sve i utisak mi je onako, meh, niti lose niti dobro zali para sto bolje nisu utrosene. Bjela ih ubija i korak je uvek ispred svih.
DON

Postby Џејси Керол » 19 Apr 2020, 23:23

meni Senke nekako bolje od Juznog Vetra, ako si na to mislio Done slazem se
proces.
Џејси Керол

Postby DON » 19 Apr 2020, 23:25

Nisam pogledao jos ni minut Senki, nemam ti kad :biggrin: al npr ovaj Tajkun je za sad dobro uradjen
DON

Postby Cvele » 19 Apr 2020, 23:36

Radonjić je Bikoviću zadao domaći,a i Sovilj je idealan za ovaj tip uloge.
Cvele

Postby Angus Young » 19 Apr 2020, 23:53

Done, pricam o stanovistu da je popularno pljuvati Bikovica. Ljudima smeta jos od popularnosti posle Montevidea, pre svega zbog te popularnosti, samim tim je moderno i popularno kritikovati sve gde on glumi i svaku njegovu ulogu, iz tog razloga sam ga i spomenuo gore..

Cak mi je generalno gluma svih glumaca na odlicnom nivou u seriji, tu jedino nemam zamerke. Imalo je nekoliko losih scena ali vise sa aspekta scenarija nego same glume, npr ovo ubijanje Sparte je ocajno zamisljeno.

Ali serija kao serija odlicna i dobra je prica i obuhvaceno je sve sto je trebalo, naravno da je negde bilo karikiranja necega ali mora tako. Sa konstatacijom da se nista nije desavalo 10 epizoda se tek ne slazem, jer se mnogo toga desilo, samo sto je vise bio dramski prikaz nego akcioni, pa zbog toga ljudi sticu pogresan utisak.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Sani » 20 Apr 2020, 00:04

Bas se kaki :biggrin:

Serija nije jebeni nivo Narcosa, Homelanda, ali ne moze se reci da je losa serija. Sasvim pristojno za nase standarde, prosla epizoda je bila najbolja.

Tacno je da se odugovlacilo u prvih 4-5 epizoda, mozda i vise, neki nepotrebni razgovori, situacije, ali su se malo izvukli na kraju. Velika zamerka je Bikovic, coveku ne lezi ova mafiosi uloga, na trenutke bude neprijatno. I preterali su sa tim da par lopova, it sektor, i leceni narkic razjebu dve narko grupe u dva dana. :biggrin:

Bercek i Diklic na kraju, razgovor... :okk:

Pusi ga Baco, vratite Spartu! :crybaby:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby DON » 20 Apr 2020, 00:15

Losih scena je previse za ovaj nivo, lose glume i scenarija takodje, i to meni ne moze da ne promakne, jednostavno mi to baca senku na sve, brate rodjeni napravi i odradi ljudski ili nemoj da radis. Bole me kita, kad mi je lose, lose mi je, bilo da je Netfliks ili ovi nasi mentoli. Zica mi je brutalna serija, savrsena, drama mi je ok, uvod u pricu ma sve, al ovi iz JV su lose odradili posao, kao da su zbrzali sve, neke scene imam osecaj kao da su na brzaka smislili i odradili, tako da tu vrstu rupa ja kao najbolji poznavalac svega (u svoju glavu normalno) ne prastam :roll: daj bate tesku pricu iz huda i realnu spiku, pa ako nesto ne treba da se streba to je mafijanje i sluzba.

Ae makse Sani fegetu :biggrin:
DON

Postby Stenli » 20 Apr 2020, 00:32

Џејси Керол wrote:meni Senke nekako bolje od Juznog Vetra, ako si na to mislio Done slazem se

Senke su najozbiljnija stvar napravljena na ovim prostorima i u njima je bukvalno sve vrhunski.
Mislim da se Ubice mog oca, Besa, Južni vetar, Državni službenik i ostale stvari ne mogu meriti ni po kojem osnovu sa Senkama.
Stenli

Postby Iluzionista » 20 Apr 2020, 11:05

Stenli wrote:Verujem da ovde niko nije filmski kritičar i da je stručan da nešto ocenjuje, tako da se sve svodi na individualni ukus svakog od nas, a o ukusima ne treba raspravljati.

Ovo je najveca glupost u svim raspravama, cuj o ukusima se treba raspravljati. Postoje ljudi sa vise i ljudi sa manje ukusa. Mozda nisam kriticar alli dovoljno sam razuman da mogu da primrtim da je Ekipa kurac od filma na primer, i ne moze mi neko reci Ekipa je dobar film to je moj ukus, ili po mom ukusu Mile Kitic je bolji muzicar od Dzordza Bensona, ili Golf kola je bolja od Koka kole... Sve ima svoj stepen kvaliteta
Sa severa masa, za SNS da glasa
naređenja vođina sluša niža rasa
Iluzionista

Postby ИлићКапитен22 » 20 Apr 2020, 11:29

Па неком је голф кола боља од Кока Коле. И сад је тај неко безвредан а ти узвишен ако је том неком голф кола ок а теби није?
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura