Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby killchrome » 23 Mar 2020, 10:25

Cvele wrote:Jebote kakvo oduševljene serijom Fleabag,meni izmiče da je to tako dobro.

Jeste zabavno,ali ostaje na tome.Ovo kažem posle 4 epizode,možda promenim mišljenje.

samo gledaj :okk: druga sezona je jod bolja od prve. u pocetku je zabavno, al serija je drama pre svega
killchrome

Postby Bogun » 23 Mar 2020, 16:45

Juče sam završio OZ, stvarno brutalna serija, u nekim trenutcima teška za gledanje, ali rekao bih vrlo realna u prikazu američkog zatvorskog sistema, koji je verovatno najlošiji na svetu iz xyz razloga... praktičo svi podaci koje u Hil kaže kada priča sa gledaocima su tačni i kao takvi poražavajući.

Spoiler: pokaži
Od svih smrti u seriji, a bilo ih je dosta, jedino mi Karimova nema nikakvog smisla. Možda je mogla serija i bez tog detalja. Mada opet, nikad se ne zna kada te neki ludak može ubiti bez ikakavog razloga.

Ako je neko propatio kroz seiju to je Tobajas Bičer... scenaristi ga baš nisu štedeli. :biggrin:
Najcrnje od svega je što on nije hteo da ubije Šilindžera, pardon Šilingera :roll: , posle svega šta mu je ovaj priredio, nego mu je Keler podmetuo (a on je tek psihopata).

Rajan je obrnuo krug, bio mi je vrlo antipatičan lik na početku serije, da bi mi na kraju bio omiljeni lik.

I da, prva epizoda je praktično centrirana oko onog Dina Ortolanija, da bi ga na kraju iste spalili... odmah na startu ti kažu očekuj neočekivano.

Sad gledam The Outsider, a onda krećem na ostale dobre 'velike' serije koja sam odavno zacrtao da odgledam, a nikako da nađem vremena za njih.
Prva na liste je: The Wire.

Ako ima nešto dobro iz ove izolacije je što ću verovatno odgledati sve serije i filmove koje sam planirao.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby DM 12 » 23 Mar 2020, 18:07

Odgledao konačno lost do kraja posle ko zna koliko godina, možda nije medju najboljima, ali je i meni stvarno predobra :blue:

Iskreno ni nisam toliko serija gledam zbog vremena, više sam filmove, pa je l ima neka serija koja je slična lostu, mislim tako neka misterija, drama i to?
DM 12

Postby Bogun » 23 Mar 2020, 18:11

Probaj Manifest, mene podseća malo na Lost.
Nije taj kvalitet serije svakako, ali mislim da ima potencijal. Videću kako će nastaviti priču.

Ukratko:
Avion nestane na 5.5 godina, kada se avion vrati nijedan putnik nije ostario ni dana, dok je ostatku sveta normalno protekao taj vremenski period.
Putnici su na neki način promenjeni psihički, fizički su identični kao kada su nestali. Počinju da imaju vizije-predskazanja koja im govore šta da urade i ne mogu da im se odupru jer su onda sve intenzivnije, a mnogi od putnika ih ne kapiraju (da ne ulazim više u detalje, jer ću da spojlujem :biggrin: ).

Trenutno ide druga sezona.

Pogledaj pilot epizodu, pa proceni. Ja tako radim na preporuke za menje poznate serije, pa ako me pilot kupi nastavim da gledam. :beyond:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Tomasz Rzasa » 23 Mar 2020, 18:27

The Leftovers - misterija, drama, radio je Lindelof kao i Lost. Vrlo cudna serija, ne bih je preporucio svakome. Prve dve sezone su odlicne, trecu nikako da odgledam.
So if you walk away
Who is gonna stay
Tomasz Rzasa

Postby DM 12 » 23 Mar 2020, 18:28

Hvala, bacicu pogled na obe :okk:
DM 12

Postby DON » 23 Mar 2020, 21:22

Neverovatno koliko je Bane losiji glumac od Sergeja.
DON

Postby Sezione » 24 Mar 2020, 00:10

Vise akcije ima u ovoj Bjelinoj jurnjavi nego u 10 epizoda Juznog vetra

Pre bi im roba stigla da su je poslali po Tirketu i Mosi onim parobrodom nego ovim avionima
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Niksicanin » 24 Mar 2020, 07:12

Sezione wrote:Vise akcije ima u ovoj Bjelinoj jurnjavi nego u 10 epizoda Juznog vetra

Pre bi im roba stigla da su je poslali po Tirketu i Mosi onim parobrodom nego ovim avionima

Погледај ZeroZeroZero, па да видиш шта је то :)
Niksicanin

Postby fabricio » 24 Mar 2020, 10:17

DM 12 wrote:Hvala, bacicu pogled na obe :okk:

Leftovers ti u prvoj epizodi baci vrlo zanimljivu temu za nastavak radnje, ali je serija pre svega o likovima i njihovoj karakterizaciji. Ako je gledas, vezi se uz karaktere, ne uz radnju i odgovor "sta se desilo". Vise ce ti se svideti. Ako trazis akciju i nesto da se desava stalno, preskoci. Serija nije o tome.
Prvi deo prve sezone je sporiji nego inace (i taj deo kvalitetan vrlo, ali za ljude koje mrzi da cekaju rasplet, moze biti sporo i do tacke odustajanja).Kraj prve sezone pa sve do kraja je 10+ serija.

Vrlo je depresivna, pa iide nekako uz ove dane sad :biggrin: a Kreator serije je kreator LOST-a. Samo sto je LOST za ovo jeftina limunada.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby DM 12 » 24 Mar 2020, 12:43

Krenuo onaj manifest posto nije mnogo odmakla serija pa ću i to verovatno ili možda i onaj the 100.

Znam da zvuči nerealno, ali nikad nisam pogledao neke od ovih najpoznatijih tipa Got, Breaking Bad, Homeland, The Wire i to bih isto bas gledao, ali mi je nekako glupo kad je već toliko odmaklo i toliko sam pročitao o tome :laugh:
DM 12

Postby Cvele » 24 Mar 2020, 13:02

GOT i Breaking Bad dosta izgube čar ako pročitaš sta se desilo,ali The Wire je priča za sebe.I da znaš priču od početka do kraja,jednako ćeš uživati kada budeš gledao.
Cvele

Postby Sezione » 24 Mar 2020, 13:10

Niksicanin wrote:
Sezione wrote:Vise akcije ima u ovoj Bjelinoj jurnjavi nego u 10 epizoda Juznog vetra

Погледај ZeroZeroZero, па да видиш шта је то :)

Odgledao. Ceo svet tera brodom samo nasi genijalci avionom preko Liberije direkt do Sjenice :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Sani » 24 Mar 2020, 13:19

Juzni vetar epizoda 11 online od nocas

Koga zanima mogu preko pp da posaljem
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby markovl12 » 24 Mar 2020, 15:23

Baci link ako moze :D Hvala unapred!
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura