Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Nebojsa » 28 Apr 2014, 17:35

Starsica wrote:Kad već spominjem, Šon Koneri je bio prvi izbor za Gandalfa.
"Youuuu shall not paaaaash!" :laugh:

I time je izgubio 450 miliona dolara :laugh: 6 miliona + 15% profita.
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby harper lee » 28 Apr 2014, 17:59

Nebojsa wrote:
Starsica wrote:Kad već spominjem, Šon Koneri je bio prvi izbor za Gandalfa.
"Youuuu shall not paaaaash!" :laugh:

I time je izgubio 450 miliona dolara :laugh: 6 miliona + 15% profita.

Kakav epic fail.

Nego, da vam ispricam jednu anegdotu koja ima veze s tim izborom uloga.

Imam prijatelja glumca u Londonu koji je svojevremeno bio komsija i poznanik Ser Aleka Ginisa. Pricao mi je da matori nije mogao da podnese to sto je, posle dugog odbijanja, na kraju pristao da glumi Obi Van Kenobija u prvom delu "Ratova Zvezda" i to tako sto je zacepio Lukasu neki nenormalan procenat od prihoda filma ocekujuci da ga ovaj odbije s gnusanjem. Posto ga Lukas, kao sto svi znamo, nije odbio ovaj je morao da odrzi rec, odglumio je svoje i.... zaradio shit load para od verovatno najprodavanije filmske fransize u istoriji.

Medjutim, sto je vise rasla njegova popularnost kroz popularnost filma Ginis je sve vise pizdeo, narocito su mu isli na zivce klinci koji su ga stalno pratili po ulici s uzvicima "Obi Van, Obi Van" i trazili mu autograme. U jednoj prilici je stao, pozvao klinca koji mu je trazio autogram, moljakajuci ga i tvrdeci da je gledao film sto puta i rekao mu "dacu ti autogram ali samo pod jednim uslovom, da mi obecas da nikad vise u zivotu neces gledati to sranje od filma". :biggrin: Kaze Dzon da se stari do smrti vajkao kako ga svi znaju po toj jebenoj ulozi i pored niza fantasticnih uloga koje je ostvario i u pozoristu i na filmu.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby civor » 28 Apr 2014, 18:16

Za dosta filmova glumci koji su na kraju igrali nisu bili ne prva vec nekad ni cetvrta ili peta opcija.Svarceneger je na primer bio druga za Terminatora a prva je bio onaj ragbista O.J Simpson.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Zlaja » 28 Apr 2014, 18:21

Ne znam, meni je vrh odluka Vil Smita da umesto u Matriksu odigra u Divljem, divljem zapadu :biggrin:
Zlaja

Postby civor » 28 Apr 2014, 18:23

Zlaja wrote:Ne znam, meni je vrh odluka Vil Smita da umesto u Matriksu odigra u Divljem, divljem zapadu :biggrin:

Tom Selek je odbio Indijanu Dzonsa iako je Lukas hteo bas njega po svaku cenu,to se smatra najvecim propustom ikad.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Starsica » 28 Apr 2014, 18:54

Ali je Ijan Mekelen (jbt, da li se tako transkribuje?) odbio da glumi Dambldora u filmovima o Hariju Poteru. Valjda je većini on bio prva asocijacija na čarobnjaka, šta li.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 28 Apr 2014, 21:27

Sasvim je u redu što ga nije igrao, bilo bi malo previše posle Gandalfa. Šon Koneri bi isto bio sasvim dobar Gandalf po meni, mada smo već videli da je i kao zmaj vrlo upečatljiv, ne bi ni za Šmauga smetao :biggrin:
Sećam se to za Taunzenda, još sam komentarisala kako je sreća što nije dobio ulogu pošto mi je nešto metiljav za Aragorna :biggrin: ali nisam znala za Kejdža :krsti: ne mogu da shvatim kako je ikome on mogao pasti na pamet :krsti:
A kad smo kod odbijenih uloga, i Gari Kuper se sigurno posle živ pojeo što nije hteo da bude Ret Batler, mada danas niko u toj ulozi ne bi mogao da ga zamisli :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Starsica » 28 Apr 2014, 21:46

Sasvim sam saglasna sa njegovom odlukom da ne igra Dambldora, ali ne mogu Konerija da zamislim kao Gandalfa. Možda zato što je Mekelen toliko upečatljiv u toj ulozi da mi niko drugi ne ide u tu ulogu.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Jorgovan » 28 Apr 2014, 23:11

nadjoh pre jedno mesec dana u podrumu ovo izdanje, kakva sreca :laugh: najbolje izdanje kod nas mozda
Last edited by Crazy Soul on 28 Apr 2014, 23:46, edited 1 time in total.
Reason: slika
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby alcesta » 28 Apr 2014, 23:14

Auuu ala je to matoro :blue: Stilos?
Ja imam u njihovom izdanju Bemanov Kamen moći, jedna od omiljenih mi knjiga :okk:
alcesta

Postby harper lee » 28 Apr 2014, 23:17

Imam ovo izdanje, samo sam negde izgubio kutiju. Mislim da sam ga dobio od drugara za neki 22-23. rodjendan. Sad je verovatno raritet, ne verujem da je u to vreme stampano vise od par hiljada primeraka.
harper lee

Postby Jorgovan » 28 Apr 2014, 23:19

da da, stilos (cirilicom :D ), ne mogu da nadjem godinu, mislim da je 1984, tako mi se cini da sam procitao negde. bas gledam sad al nema.

na kraju knjige ''povratak kralja'' ima jedno stotinak stranica sa vilenjackim poslovicama, izrekama, kompletnim pismom, opisima rasa i sl. ne znam da li to imaju ova nova nasa izdanja.
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby alcesta » 28 Apr 2014, 23:26

Imaju sva, to je sastavni deo knjige, dodatak A, B, C itd.
alcesta

Postby harper lee » 28 Apr 2014, 23:26

Jorgovan wrote:da da, stilos (cirilicom :D ), ne mogu da nadjem godinu, mislim da je 1984, tako mi se cini da sam procitao negde. bas gledam sad al nema.

na kraju knjige ''povratak kralja'' ima jedno stotinak stranica sa vilenjackim poslovicama, izrekama, kompletnim pismom, opisima rasa i sl. ne znam da li to imaju ova nova nasa izdanja.

Verovatno imaju sva. Sad sam na brzinu pogledao Grifonovo izdanje iz 1996., ima i tamo.

edit: Alcesta brza.
harper lee

Postby Jorgovan » 28 Apr 2014, 23:29

aha nisam znao... citao sam samo ovo izdanje kao tinejdzer mozda, i od tad se caletovim ovim knjigama gubi svaki trag, do pre mesec dana kad sam ih izbunario trazeci buragovu maketu :) inace, uzeo sam skoro hobite, sa ilustracijama, nase neko izdanje. lepo izgleda.

Spoiler: pokaži
p.s. Saleta sam sreo zimus u knjizari na bulevaru :biggrin:
Last edited by Jorgovan on 28 Apr 2014, 23:32, edited 1 time in total.
Jorgovan

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura