Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby fabricio » 23 Jun 2025, 17:36

Samo je doslo vreme hiperprodukcije, brze radnje, spanskih nekih plot twistova i odusevljavanje svakim plot twist filmom.
I dan danas zauvek nejasna opcinjenost ljudi onim Contratiempom itd...

Ljudi ne uzivaju, nego im treba sat i po da ubiju vreme...

Once upon in Holivud je cista esencija umetnosti, svaki kadar i replika, muzika, svet... tempo...

Sjebao ga je Parazit, remek delo 21.veka da mozda i nagrade ponese sve redom.

Ali najbitnije pecat,
Taaako veliki pecat, a to je moc Tarantina.

Ipak,
Irishman, Holivud i slicni brzo se danas zaborave, dok bi pre 30ak godina harali i danas bi se reprizirali i imali kultni status,

a hitovi su neki avendzeri i ostale Dune.

Spas amerike od propasti je 2018 i 2019.

A spas za prave ljubitelje filma je Azija :hathello:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Niko123 » 23 Jun 2025, 17:53

Ko je po vama bolji glumac, Džo Peši ili Robert de Niro? Sve što više gledam klipove na youtube, od filma Kazino, gledao sam i film, sve mi se čini, da je Peši bolji glumac. Čovek je glumio u remek delima. Da ne spominjem "Sam u kući"kako je tamo glumio :laugh:
Niko123

Postby Tegi » 23 Jun 2025, 17:55

Ćoba wrote:Sinoć po drugi puta pogledao Bilo jednom u Holivudu. Još je bolji na drugo gledanje, budući klasik.

Plus, već sada se ispostavlja, kasting na nivou njegova prva dva filma.

Di Kaprio i Margo u prajmu, Bred Memedović veteran kao vino, plus nadolazeće zvezde Kvoli, Medison, Dakota F i Ostin Batler. Poslednja uloga Luka Perija, kameo Timotija Olifanta i urnebesna scena legende starog Holivuda Brusa Derna, jedinog glumca koji je ubio Džona Vejna. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 23 Jun 2025, 17:58

Tegi wrote:
Ćoba wrote:Sinoć po drugi puta pogledao Bilo jednom u Holivudu. Još je bolji na drugo gledanje, budući klasik.

Plus, već sada se ispostavlja, kasting na nivou njegova prva dva filma.

Di Kaprio i Margo u prajmu, Bred veteran kao vino, plus nadolazeće zvezde Kvoli, Medison, Dakota F i Ostin Batler. Poslednja uloga Luka Perija, kameo Timotija Olifanta i urnebesna scena legende starog Holivuda Brusa Derna, jedinog glumca koji je ubio Džona Vejna. :biggrin:

Reci brate kako pojede kameru :biggrin:

Nije ne znam kakva riba, ali je veći talenat od majke, koja je btw glumila u nekim meni baš dragim filmovima.
Cvele

Postby Tegi » 23 Jun 2025, 18:04

Navijao sam da joj Bred testira amortizere na suvozačkom, ali videlo se da nema ništa od toga.

Ipak je igrao Vuka Isakoviča koji ratuje za tuđ račun, takvima želje ostaju neutažene.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Ćoba » 23 Jun 2025, 18:09

Svaki kadar u filmu je savršenstvo, svaki kadar vožnje autom je urađen toliko dobro da nije realno. Bred Pit još jednom pokazao kakva je glumčina i koliko je ustvari potcijenjen kao umjetnik zbog svog izgleda a Di Kapirio naravno standardno vrhunski.
Ćoba

Postby fabricio » 23 Jun 2025, 18:38

Niko123 wrote:Ko je po vama bolji glumac, Džo Peši ili Robert de Niro? Sve što više gledam klipove na youtube, od filma Kazino, gledao sam i film, sve mi se čini, da je Peši bolji glumac. Čovek je glumio u remek delima. Da ne spominjem "Sam u kući"kako je tamo glumio :laugh:

Pesi.

Umrecu, DeNiro ce mi zauvek ostati pomalo precenjen.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Niko123 » 23 Jun 2025, 18:52

Ima i on dobrih filmova, samo mi njegova gluma naspram Pešijeve, nekako mlaka
Niko123

Previous

Return to Umetnost i kultura