Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Withnail » 04 Jun 2013, 13:29

ja imam gomilu zamerki i na vencanje kako je odradjeno
Withnail

Postby harmonica » 04 Jun 2013, 14:10

Unexpected wrote:Meni je treća sezona odlična, kao i prve dve.
Jedva čekam deo koji Čoda pominje. Moji favoriti su i dalje u igri...:D

Word. (nadam se da ti je favorit i jedini legitimni naslednik/ca trona!) :biggrin: Meni je sasvim dobro uradjeno vencanje, premalo vremena su mu mozda posvetili, i malo su preterali sa efektima. Dopada mi se i tvist u odnosu na knjige, mada bilo je jasno sta ce se desiti, jos od izbora imena :laugh:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby lockdown » 04 Jun 2013, 14:20

Po meni ta serija ima previse likova ... U prvoj sezoni tek posle par delova sam poceo da sabirem ko je ko i gde pripada ... A sad sam na yt odgledao samo ovaj kraj jer me interesovalo i opet nemam pojma ko su ovi likovi :laugh:
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Withnail » 04 Jun 2013, 14:29

ma gde dobro, nisu prikazali Robovog jezovuka kako je predosetio i napao Freja nekog pa ovi zahtevali da se zatvori (inace me Starkovi nerviraju, smor porodica koliko je debilna...da se tako lako odrekne Greywinda), pa onda ovi krenu da sviraju pesmu od Lanistera a niko ne provali osim nesto malo Kejtlin sto su prikazali, pa ovaj jbte kao Kralj neki a oko njega nikog od banermena i licnih telohranitelja (iako je svadba i pjani su svi) pa prelako izvedu ubistvo dok sa druge strane onoj Deneris Stormborn aka MotherofDragons ne mozes nista od njenje licne garde i bez zmajova :D
sve je moglo mnogo bolje da se odradi, jebo ih budzet, toliku gledanost i poluarnost ima serija pa mogli su da obezbede bolji budzet...plus treba malo vise epizoda da lepo prikazu likove ili da ne izostave neke i ne tolika pauza (jer deca samo rastu)
Withnail

Postby Starsica » 04 Jun 2013, 14:48

Oj, people, spojleri :lol:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Unexpected » 04 Jun 2013, 15:12

Starsica wrote:Oj, people, spojleri :lol:

Koji su sada spojleri, njih se ne sećam... :laugh:

@ :harmonikas:
Jeste...
The End.
Unexpected

Postby Šareni » 04 Jun 2013, 16:33

Najveci problem sa GoT je sto moras da cekas godinu dana do sledece sezone, to je bas bas previse. Moraju to nekako da smanje, da li sa vise epizoda po sezoni ili kracom pauzom, ali godinu dana je bezobrazno puno vremena !
Šareni

Postby harmonica » 04 Jun 2013, 17:13

Withnail wrote:ma gde dobro, nisu prikazali Robovog jezovuka kako je predosetio i napao Freja nekog pa ovi zahtevali da se zatvori (inace me Starkovi nerviraju, smor porodica koliko je debilna...da se tako lako odrekne Greywinda), pa onda ovi krenu da sviraju pesmu od Lanistera a niko ne provali osim nesto malo Kejtlin sto su prikazali, pa ovaj jbte kao Kralj neki a oko njega nikog od banermena i licnih telohranitelja (iako je svadba i pjani su svi) pa prelako izvedu ubistvo dok sa druge strane onoj Deneris Stormborn aka MotherofDragons ne mozes nista od njenje licne garde i bez zmajova :D
sve je moglo mnogo bolje da se odradi, jebo ih budzet, toliku gledanost i poluarnost ima serija pa mogli su da obezbede bolji budzet...plus treba malo vise epizoda da lepo prikazu likove ili da ne izostave neke i ne tolika pauza (jer deca samo rastu)

Pazi sad, manje vise se slazem, posebno se cinjenicom da su Starkovi smaraci :biggrin: (osim Arye i delimicno Snowa) ALI!

Spoiler: pokaži
Mislim da je cela scena i rezirana za necitaoce, i da je ideja bilo da to bude sokcina. U cemu su i ocigledno uspeli. Da je bio taj deo kada Greywind ujede nekog Freya, to bi bilo suvise ocigledno. Sam zahtev da ga zatvore je i knjizi bio mnogo sumnjiv. I pesmu znaju da prepoznaju bas zaludjenici (ja i da nisam citao bih prepoznao, posto mi je alarm na telefonu :biggrin: ), tako da verovatno ljudi ni tu nisu provalili da ce se desiti nesto onoliko strasno. U knjizi je i mnogo intenzivnija borba, tu su bannermani, Umber ubije nekoliko neprijatelja, ovde su sve to sklonili i ostavili cisti pokolj Starkova. U knjizi isto (koliko se secam) Robb umire mnogo duze, muci se, puzi, ocigledno je da nece preziveti, dok je ovde relativno lagano ranjen, ostaje kao nada da ce preziveti itd. Tako da, mislim da ovaj put nije bilo do budzeta. Kraj druge sezone, druga prica, ni brod se nije video u bitci...

Problem je sto u knjizi ima suvise likova, i ovako stalno skacu sa price na pricu da isprate sve dogadjaje, ali vise epizoda bi malo otupelo stvar cini mi se, i ovako imas epizode koje samo sluze popunjavanju price. A brze, gde brze kada gmaz ovoliko sporo pise!? I ovako ce da ga stignu!

Inace, nisam jos citao petu, tako da ne pominjite nista sto se tamo desava! :biggrin:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Unexpected » 04 Jun 2013, 17:16

Iz ugla nekoga ko nije čitao, imam daleko manje zamerki.

:harmonikas: izgleda da ima iste favorite... :biggrin: Da ne pitam ko je od Lanistera?
The End.
Unexpected

Postby harmonica » 04 Jun 2013, 17:25

Pitaj pitaj. I Tirion, a bogami i Dzejmi (ako se zazmuri na oba oka da je pokusao da ubije dete, da je ubio kralja, gomilu ljudi, da je u vezi sa sestrom, i da je bio prilicno arogantno govno :biggrin: ). Cak i matorog Tiwina postujem, jedino mrzim kraljicu majku i njenog mladunceta Dzofrija :biggrin:

Mislim da je Dzejmi ono sto Ameri zovu redemption character, pa ce do kraja knjige da postane heroj (tragicni naravno :laugh: )
harmonica

Postby Unexpected » 04 Jun 2013, 17:26

Tu smo negde, jedino iz nekog razloga kevi opraštam sve... :nisamja:
:laugh:
The End.
Unexpected

Postby harmonica » 04 Jun 2013, 17:31

Da nije tako pogana u knjizi i ja bih joj oprostio. Sve. :laugh:
harmonica

Postby Unexpected » 04 Jun 2013, 17:33

harmonica wrote:Da nije tako pogana u knjizi i ja bih joj oprostio. Sve. :laugh:

Još jedna prednost nas koji nismo čitali... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Withnail » 04 Jun 2013, 18:12

harmonica wrote:Pitaj pitaj. I Tirion, a bogami i Dzejmi (ako se zazmuri na oba oka da je pokusao da ubije dete, da je ubio kralja, gomilu ljudi, da je u vezi sa sestrom, i da je bio prilicno arogantno govno :biggrin: ). Cak i matorog Tiwina postujem, jedino mrzim kraljicu majku i njenog mladunceta Dzofrija :biggrin:

Mislim da je Dzejmi ono sto Ameri zovu redemption character, pa ce do kraja knjige da postane heroj (tragicni naravno :laugh: )

slazem se Dzejmija, bas se odlicno razvija i da nije gurnuo dete bio bi car od pocetka sa sve arogantnim stavom :biggrin: a i ko bi odoleo Leni pa i sestra da je :laugh: mada jes gadna u knjigama, u seriji je zlato u odnosu na to.
Tajvin, Tirion kraljevi.

a Starkovi su toliko dosadna i debilna porodica da nemam reci (osim male Arje...a Dzon me nervira u seriji sa onom posranom facom :biggrin: )...Rob toliko ocajno vodio rat da ga je matori pevejani car lagano odradio...jebala ih neka cast i postenje :biggrin: jedino ih jezovuci izvlace da imam simpatije
Spoiler: pokaži
ajd valjda ce ova sto glumi Kejtlin biti zanimljiva sad :biggrin:

inace navijam za moju bracu Brotherhood without Banners i ultimativnog cara Torosa :biggrin:
a jedva cekam Martelove
Withnail

Postby Unexpected » 04 Jun 2013, 20:44

Koliko je do sada jezovuka nastradalo u seriji? Malo podsećanje ako može...:D
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura