Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Sezione » 19 Jul 2019, 16:14

A koja serija je realna covece?

Bilions je npr do jaja realan, jeste al u kurcu :D

Ako ces realnost ti gledaj dokumentarce
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby -Lepi- » 19 Jul 2019, 17:32

Jel izasla odmah cela sezona La Casa de Papel?

Ako moze torrent link.

U stvari ne treba mi kad nema prevoda.Kad izbace titlove onda cu skidati.
-Lepi-

Postby Pit Bull » 19 Jul 2019, 17:52

Sezione wrote:A koja serija je realna covece?

Pa dobro, ali se trudis onda da drzis makar neku ozbiljnost...

Ovo je cirkus.

Cura izleti u onim kolicima iz stamparije, pa se posle na volseban nacin vrati u istu. :lollol: :lollol:

A doktor i policajka, pa ono ni u crtanim nema da se onako odvija nesto.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Cvele » 19 Jul 2019, 17:53

Sezione wrote:A koja serija je realna covece?

The Wire.Mada to na neki način i jeste dokumentarac :biggrin:
Cvele

Postby Sezione » 19 Jul 2019, 18:05

Znao sam da ce neko da kaze Zica :D

Tu su panduri visili na snimanju bukvalno

Bas juce na ovom hbo pustim prvu i drugu ep druge sezone. Kad onaj vatrogasac donese onaj mozaik a Frenk burazer kupio mozaik 30 puta veci :D
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Poison and Remedy » 20 Jul 2019, 07:40

TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby fabricio » 20 Jul 2019, 08:27

Par crtica iz trailera Witchera:

-Ima svega sto treba da ima. Tu je Geralt naravno (Witcher), Jennefer, Ciri, Nilfgardijani... Ciri je koliko vidim mala, dakle...

-Vizuelno, cak ni netflix, u traileru, koji je uvek nasminkan do besvesti, nije cini mi se uspeo da isprati svet u kojem Witcher zivi. Trebalo je ili svedenije, mracnije, mocvarnije ili do daske razrokati sarenilo otvorenog sveta kakav Witcher ustvari i jeste. Netflix je izgleda negde na pola od ta dva. Sto mi se ne svidja.

-Mislim da se nece zaustaviti na 8 epizoda, bice ovo serijal od vise sezona. Toliko toga treba ispricati. :okk:

Sta znam, kad te trailer nasminkani ne kupi, bar da me zavara, onda sta ocekivati od finalnog produkta?

Knjige ne volim da citam, ali sam prethodnih par godina malo seo i zapoceo sa naucno fantasticnim zanrom.
Prvo sam procitao Witchera, sve knjige, zatim GoT i bio u fazonu... "whaat", zasto je pobogu GoT poznatiji u svetu. Witcher je za koplje bolji serijal. Kasnije sam shvatio da nije bas tako (zapravo su podjednako poznati), da je Witcher zapravo cenjeniji, ali kako to biva, malcice nepoznatiji od GoTa koji je maksimalno reklamiran kroz seriju.

Tu su i video igre, koje imaju nezvanican GOAT status, sa kojim se slazem, dobiti vizuelno iskustvo tog sveta u kojem Witcher zivi je ocaravajuce. Narocito treci i poslednji deo koji je savrsen i nema veze sa prva dva dela (koji su nesto stariji za razliku od treceg). Deo za koji treba jedno 300 sati da se predje. Ceo svet na dlanu dobijes.

Sve u svemu, knjige i video igre su top level, nek serija bude pola od toga, valjda ce biti dovoljno za uzivanje jer ovo cekam bas bas dugo.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Angus Young » 20 Jul 2019, 15:39

Odgledao sam The Wire, posto sam propustio nekako do sad. Vrhunska serija, jeste spora i druga sezona me ubila u pojam koliko je bila dosadna, ali mi se svidela serija celokupno. Realan je prikaz zivota, problema i svakodnevnice. Ako postoji jos neko ko je kao i ja propustio ovu seriju iz nekog razloga neka odgleda.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Poison and Remedy » 21 Jul 2019, 08:10

TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Poison and Remedy » 21 Jul 2019, 11:45

Mahershala Ali je novi Blade.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Poison and Remedy » 21 Jul 2019, 16:23

Izasla je prva epizoda serije Pennyworth(Betmenov batler :biggrin: )
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Pit Bull » 21 Jul 2019, 22:18

Jbt. godina dana prosla otkako je zavrsila druga sezona Westworlda, kao juce da sam gledao finale. Kako vreme leti jbt.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby killchrome » 22 Jul 2019, 11:50

fabricio wrote:Par crtica iz trailera Witchera:

Witcher je za koplje bolji serijal. Kasnije sam shvatio da nije bas tako (zapravo su podjednako poznati), da je Witcher zapravo cenjeniji, ali kako to biva, malcice nepoznatiji od GoTa koji je maksimalno reklamiran kroz seriju.

u ovo mi je bas tesko da poverujem, u pisanom ef/sf-u sam vise od 20 godina. poznat je sapkovski (osim sto je ljomber :D) i generalno saga o viceru ali martin je maltene od kad se pojavio sa PLIV-om smatran za majstora a vremenom i giganta epske fantastike, a PLIV za klasik, mnogo pre serije...
killchrome

Postby fabricio » 22 Jul 2019, 12:08

Pa kazem, GoT je ipak poznatiji, postao je ko Mekdonalds prepoznatljiv. Ali tek nakon serije. Svaki ljubitelj zanra, pa i prosecni citalac je vec znao za GoT, ali je sve maksimalno eskaliralo serijom.

Citajuci forume, portale, recenzije (poredjenje ova dva sveta), vrlo retko sam nailazio na to da je GoT nekome bolji.
Naravno, toliko je kvalitetno i jedno i drugo, takvi su klasici da je to nista vise do cista subjektivnost. Nemoguce je "objektivno" odrediti sta je bolje od ova dva. I treba tako rekao bih. Zasto bi se pa odredjivalo.

Meni licno,saga o vescu je vise sela. A dodatno sam se zaljubio u sve to igrajuci treci deo video igre gde taj svet dobijes u vizuelnom prikazu.
Ta igra je sinonim za svet video industrije, preporucio bih je svakome, cak i onima koji ne vole da igraju, jer to je malo vise od "igrice". Taj soundtrack i prica koju dobijes... nestvarno nesto.

Zato i seriju ne mogu da docekam, ali netflix je izgleda resio da je usere sa Jenefer koju stavise kao neku afroamerikanku (Jenefer mora biti bela, sa crnom kosom), sa Geraltom koji nosi jedan mac (prosto mora dva), muzika koja nema veze sa epohom... Sve suprotno od igre, koja je sve verno ispratila.

Witcher ima potencijala da prebaci kvalitet GoTa, ali da je HBO radio, Netflix je super, ali previse nasminkan za ovako ozbiljne stvari. Nikad oni nece napraviti seriju kao Wire, Breaking Bad ili Sopranosi... A Witcher je mogao da bude to, vecni klasik.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Ron Swanson » 22 Jul 2019, 12:43

Meni IT ekipa kaže da je npr. medaljon predstavljen tačno onako kakav je u knjzi, dok je u igri bio drugačiji.
Ron Swanson

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura