Par crtica iz trailera Witchera:
-Ima svega sto treba da ima. Tu je Geralt naravno (Witcher), Jennefer, Ciri, Nilfgardijani... Ciri je koliko vidim mala, dakle...
-Vizuelno, cak ni netflix, u traileru, koji je uvek nasminkan do besvesti, nije cini mi se uspeo da isprati svet u kojem Witcher zivi. Trebalo je ili svedenije, mracnije, mocvarnije ili do daske razrokati sarenilo otvorenog sveta kakav Witcher ustvari i jeste. Netflix je izgleda negde na pola od ta dva. Sto mi se ne svidja.
-Mislim da se nece zaustaviti na 8 epizoda, bice ovo serijal od vise sezona. Toliko toga treba ispricati.
Sta znam, kad te trailer nasminkani ne kupi, bar da me zavara, onda sta ocekivati od finalnog produkta?
Knjige ne volim da citam, ali sam prethodnih par godina malo seo i zapoceo sa naucno fantasticnim zanrom.
Prvo sam procitao Witchera, sve knjige, zatim GoT i bio u fazonu... "whaat", zasto je pobogu GoT poznatiji u svetu. Witcher je za koplje bolji serijal. Kasnije sam shvatio da nije bas tako (zapravo su podjednako poznati), da je Witcher zapravo cenjeniji, ali kako to biva, malcice nepoznatiji od GoTa koji je maksimalno reklamiran kroz seriju.
Tu su i video igre, koje imaju nezvanican GOAT status, sa kojim se slazem, dobiti vizuelno iskustvo tog sveta u kojem Witcher zivi je ocaravajuce. Narocito treci i poslednji deo koji je savrsen i nema veze sa prva dva dela (koji su nesto stariji za razliku od treceg). Deo za koji treba jedno 300 sati da se predje. Ceo svet na dlanu dobijes.
Sve u svemu, knjige i video igre su top level, nek serija bude pola od toga, valjda ce biti dovoljno za uzivanje jer ovo cekam bas bas dugo.