Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Neozbiljni pesimista » 18 Apr 2013, 00:40

BoleBarca wrote:Ja se izvinjavam, posto mi je mrsko da citam svih 46 strana jel moze neko da mi kaze nesto vise o seriji "The Wire" ako je gledao i da li se vredi upustati u gledanje svih 5 serijala? :)

"The Wire" je serija "iz kuhinje" Dejvida Sajmona, autora "Homicide: Life on the Street"...
Ova serija je na taj kalup, ali je mnogo sadrzajnija i obuhvata jednu siru perspektivu, obzirom da prati uporedo obe strane: i cajkane, i krimose...
Zatim, tu je i neizbezna sprega sa politikom, problem skolstva, mediji, korupcija, jednom recju kroz tih 5 sesona Sajmon daje nautralisticki prikaz zivota u toj "tamnoj strani Baltimora"...
Kao sto rece Mihajlovski, likovi su posebna prica, dosta su dobro odradjeni, odlicno su isprepletani, svaki je unikatan, karakteristican, zabavan i sigurno ces se "vezati" za nekog tokom gledanja serije...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby Crazy Soul » 18 Apr 2013, 00:43

Neozbiljni pesimista wrote:
BoleBarca wrote:Ja se izvinjavam, posto mi je mrsko da citam svih 46 strana jel moze neko da mi kaze nesto vise o seriji "The Wire" ako je gledao i da li se vredi upustati u gledanje svih 5 serijala? :)

"The Wire" je serija "iz kuhinje" Dejvida Sajmona, autora "Homicide: Life on the Street"...
Ova serija je na taj kalup, ali je mnogo sadrzajnija i obuhvata jednu siru perspektivu, obzirom da prati uporedo obe strane: i cajkane, i krimose...
Zatim, tu je i neizbezna sprega sa politikom, problem skolstva, mediji, korupcija, jednom recju kroz tih 5 sesona Sajmon daje nautralisticki prikaz zivota u toj "tamnoj strani Baltimora"...
Kao sto rece Mihajlovski, likovi su posebna prica, dosta su dobro odradjeni, odlicno su isprepletani, svaki je unikatan, karakteristican, zabavan i sigurno ces se "vezati" za nekog tokom gledanja serije...

Sad si me zaintrigirao da pogledam Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby BoleBarca » 18 Apr 2013, 01:09

Neozbiljni pesimista wrote:

Odgledao sam 6 epizoda 1. serijala u 2 dana :morning:

Serija je zarazna, svi detalji su odradjeni do perfekcije, zao mi je samo sto je nisam ranije odgledao a mnogi su mi je preporucivali.

Bio sam prosle godine jedan dan u Baltimore-u igrom slucaja i moglo se naslutiti da je grad pun krimosa kao sto serija prikazuje :biggrin:

Ja se vec "vezao" za Bubbles-a, nadam se da ce se pojavljivati i u ostala 4 serijala.

Odoh da ogledam jos jednu epizodu i dosta za veceras :nargile:
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby harmonica » 18 Apr 2013, 23:04

Lawrence wrote:Poceo sam nakon godina smaranja od strane drugara i ja da gledam Breaking Bad, odgledah prvu sezonu, zaista sam odusevljen..malo je samo preduga za moj ukus 45 min, ja jedva sagledam one od 20..

Ima li neko neku humoristicku da preporuci :D ?

45 min predugo!? :facepalm: :banned: Idi gledaj onda "Malu nevestu"! :biggrin: Neka si poceo da gledas, stvarno jedna od najboljih serija.

Evo ti humoristicka
http://www.imdb.com/title/tt0387764/

20-25min epizoda, sezona ima 6 epizoda, ima 8 sezona ukupno (taman da ne optereti tvoju kratkotrajnu pilecu koncentraciju :laugh: ). Crni humor, engleski, ako ti se ne svidi prva epizoda, ponavljam, idi gledaj "Malu nevestu" !

Edit: Bravo za "Wire", ali ja i Neozbiljni smo je ovde preporucili jos pre skoro godinu dana! Ovde na ovom mestu! Cemu vam sluzi ova tema kad ne slusate majstore! :colera: :biggrin:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby lockdown » 18 Apr 2013, 23:12

Lawrence wrote:Poceo sam nakon godina smaranja od strane drugara i ja da gledam Breaking Bad, odgledah prvu sezonu, zaista sam odusevljen..malo je samo preduga za moj ukus 45 min, ja jedva sagledam one od 20..

Ima li neko neku humoristicku da preporuci :D ?

Ja bih ti preporucio It`s always sunny in Philadelphia ... Jeste malo specifican humor ... Sprdaju se od svega i svacega .. Nazvali su je Seinfeld on crack...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Baron » 19 Apr 2013, 01:02

@Harmonica, ja tako samo te od 20 minuta, jedino sam Mucke mogao po sat vremena da gledam :D Breaking bad gledam iz 2x20 min :D

Obozavam Britanski smisao za humor, odgledao sam sve njihove serije, i dalje su mi Mucke broj jedan, mada ni Blac Adder nije los..jesi gledao slucajno britanski My Family ?

http://www.imdb.com/title/tt0257315/?ref_=sr_1

EDIT : Odgledao sam prvu sezonu Breaking Bada, zaista nije sve toliko providno i ocigledno, da moram barem malo da razmislim sta ce se desiti u sledecoj sceni, epizodi..itd..

@Lock, gledao sam, solidna, ja volim te opustajuce serijice, 20ak minuta, pauza u ucenju, malo se nasmejem i onda serem po forumu :D
Baron

Postby Neozbiljni pesimista » 21 Apr 2013, 10:29

Lawrence wrote:Obozavam Britanski smisao za humor, odgledao sam sve njihove serije, i dalje su mi Mucke broj jedan, mada ni Blac Adder nije los...

Jesi li gledao "Little Britain"?
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby BoleBarca » 21 Apr 2013, 20:41

Najjaca scena u prvom serijalu "The Wire":

Spoiler: pokaži

:ajdejebote:
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Pit Bull » 22 Apr 2013, 14:46

Od 20 minuta ti preporucujem The League ako nisi gledao , najjaci sitcom trenutno po meni. 5 prijatelja koji igraju fantasy NFL, serija prati njihove zivote , uglavnom serija je mnogo mocna. Evo ti jedan isjecak iz prve epizode :biggrin:

▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby 71:70 » 13 May 2013, 17:49

Kakava su nova "Otvorena vrata"?
71:70

Postby Šareni » 15 May 2013, 00:02

Tek sad izvalih ovu temu :nisamodavle:

Gledam masuuu serija, ali preporucio bih za pocetak

Elementary
Sjajni Dzoni Miler !
http://www.imdb.com/title/tt2191671/

Da Vinci's Demons
http://www.imdb.com/title/tt2094262/

Spartacus
http://www.imdb.com/title/tt1442449/

Videh pre par strana novu Nikitu ste spominjali, i meni je dosta bolja od one stare.
Lindzi Fonseka :inlove:
Spoiler: pokaži
Image

Zao mi je sto su Zero Hour ugasili, neverovatan potencijal je imala po meni, bar sto se price tice.

Da li je neko gledao House of Cards sa Kevinom Spejsijem ? Malo je teska za one koji ne vole taj fazon, ali korektna je serija, dosta dobro je ocenjena na imdb.
http://www.imdb.com/title/tt1856010/

belpH #77 wrote:poceh da gledam ------->

Image

Vikings; IMDb rtg: 8.7

O D L I C N A !!!

sve preporuke!

Odlicna serija, moje preporuke isto !
Šareni

Postby Crazy Soul » 15 May 2013, 00:58

Sareni slazem se s tobom po pitanju Zero hour-a. Mnogi su je poredili i sa avenue 666 ali blage veze nema jedno s drugim. Mozda gluma nije na nivou ali kad je dobra prica to nekako i ne osetis, barem ja... postavim svoje junake u glavi i to bude to...
Kevin Spejsija volim da gledam, do sada je igrao u fenomenalnim filmovima , videla sam tu seriju ali nekako te serije sa politickim temama mi nikako ne leze, sto ne znaci da je necu pogledati u nekom trenutku kada ne bude bilo neke druge alternative.
Kada smo kod preporuka... pocela sam da gledam jednu seriju ,po preporuci , i kao sto mi je i receno serija je strava, da se tako izrazim, steta sto je snimljena samo jedna sezona... nisam jos stigla do kraja ali nadam se da ce je bar nekako zaokruziti inace cu morati ja da preduzmem mere za snimanje daljih nastavaka... Image
Inace radnja se dogadja u nekoj bliskoj buducnosti. Grupa astronauta i krece 6 godisnje putovanje kroz suncev sistem. Podseca me po malo na Tarkovskog i njegov Solaris. Image
Image
http://www.imdb.com/title/tt1319690/?ref_=sr_1
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Šareni » 20 May 2013, 16:44

Dobre vesti za ljubitelje serije Zero Hour, ipak ce serija biti vracena.
15. juna ce biti emitovane 2 epizode, zatim krece opet redovno, jedna nedeljno.
12 epizoda ce biti u prvoj sezoni.
Šareni

Postby Hezonja » 20 May 2013, 17:09

Jel gleda neko Revenge?
Hezonja

Postby Unexpected » 20 May 2013, 17:18

Aleksa9 wrote:Jel gleda neko Revenge?

Moja žena... :biggrin:
The End.
Unexpected