Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Tomasz Rzasa » 20 May 2019, 15:16

Ne gledam got, verovatno su zgovnali kraj al vezano za tu pricu, cenim da je recimo internet bio ovoliko razvijen devedestih/pocetkom dvehiljaditih da bi sve one sada kultne serije bile redom popljuvane jer bi se ljudi isto kao i sada cekajuci novu sezonu/epizodu masovno proseravali, secirali svaku sekvencu, pravili neke svoje planove i onda kada se zavrsi drugacije daj drvlje i kamenje odmah. :biggrin:
So if you walk away
Who is gonna stay
Tomasz Rzasa

Postby Tommen » 20 May 2019, 15:25

Tomasz Rzasa wrote:Ne gledam got, verovatno su zgovnali kraj al vezano za tu pricu, cenim da je recimo internet bio ovoliko razvijen devedestih/pocetkom dvehiljaditih da bi sve one sada kultne serije bile redom popljuvane jer bi se ljudi isto kao i sada cekajuci novu sezonu/epizodu masovno proseravali, secirali svaku sekvencu, pravili neke svoje planove i onda kada se zavrsi drugacije daj drvlje i kamenje odmah. :biggrin:

Sigurno, apsolutno tacna konstatacija.
Tommen

Postby Max Manus » 20 May 2019, 15:34

Bukvalno zadnja epizoda Čari,sve su usrali
Max Manus

Postby John Doe » 20 May 2019, 16:28

Odlična retrospektiva Got-a, postoji još milion stvari, ali...
Spoiler: pokaži
Image
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Radonjaa » 20 May 2019, 16:31

Spoiler: pokaži
Ne slažem se sa ovim prvim, važnu ulogu je odigrao Džonov pedigre :biggrin:
Sve ostalo je tačno, skroz besmislena serija na kraju
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby harmonica » 20 May 2019, 16:38

Tomasz Rzasa wrote:Ne gledam got, verovatno su zgovnali kraj al vezano za tu pricu, cenim da je recimo internet bio ovoliko razvijen devedestih/pocetkom dvehiljaditih da bi sve one sada kultne serije bile redom popljuvane jer bi se ljudi isto kao i sada cekajuci novu sezonu/epizodu masovno proseravali, secirali svaku sekvencu, pravili neke svoje planove i onda kada se zavrsi drugacije daj drvlje i kamenje odmah. :biggrin:

Mislim da si samo delimično u pravu :biggrin:

GOT je specifičan zbog džinovskog "izvora" u knjigama, sa stotinama dobro razvijenih likova, gde svako ima nekog drugog "omiljenog" lika, a i sa džinovskim pauzama između knjiga, tako da imaš milijardu teorija, od genijalnih do kompletno ludih ("Varis je zapravo muška sirena" "Tirion je Targerijan...koji putuje kroz vreme" itd. :laugh: ). I kada se serija završila, BUKVALNO NI JEDAN glavni lik nije dobio kraj koji pričom "zaslužuje". Isforsiran, veštački završetak njihohovih priča...

ALI, sa druge strane, pre 5-6 godina završila se takođe jedna od najboljih serija svih vremena, Breaking Bad, i u toku cele poslednje sezone internet je goreo od teorija, isto nekih realinih a nekih užasno glupih ("Gustavo/Majk je živ!" "FeLiNa - gvoždje, litijum (met) i suze!", "Walter će da ubije Grečen i Eliota!").
I onda si dobio kraj serije, koji je bio možda čak i pitom, malo sigurica, i u kome su svi gledaoci dobili manje-više kraj kakav su želeli, i niko se nije bunio, zato što je bilo "zasluženo". Svaki lik je do svog kraja i "kraja" došao logično i u skladu sa celom serijom.

Dakle da skratim, jesi donekle u pravu, ali isto tako, pisanje je mega giga đubre u poslednje 2-3 sezone (od kada ubiše Stanisa na pravdi Boga :colera: )
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Ron Swanson » 20 May 2019, 16:41

Samo da kažem da The Sopranos ima fantastičan kraj i da je to kako je završena ta serija najbolji mogući način. Ne gledam GoT, ali vidim masovan outrage danas, pa mnogi pominju i Sopranove kao seriju sa lošim krajem, što je potpuno van pameti. :D
Ron Swanson

Postby harmonica » 20 May 2019, 16:48

Ron Swanson wrote:Samo da kažem da The Sopranos ima fantastičan kraj i da je to kako je završena ta serija najbolji mogući način. Ne gledam GoT, ali vidim masovan outrage danas, pa mnogi pominju i Sopranove kao seriju sa lošim krajem, što je potpuno van pameti. :D

:okk: Sopranosi i Mad Men su čista umetnost, kraj i jedne i druge serije je poetika :blue: Barem se GOT posle ovog smeća od sezone definitivno više neće pominjati u ovom "visokom društvu"
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Zlaja » 20 May 2019, 18:34

Ja stigao do s5e6 GoT :D
Zlaja

Postby b@Ta maRe » 20 May 2019, 18:35

Je l' gledao neko Knightfall? Meni je super-zanimljiva priča o Templarima i sve što ih je pratilo, al' vidim da je tanka ocena na imdb.

Izašla i 4. sezona Lucifera, otprilike je 9.5 prosečna ocena na imdb.

Sad gledam 2. sezonu Cobra Kai, i moram da kažem da je ona milfača koja glumi ženu Ralpha Macchia brutalna :drool:
Dexi wrote:Jedino u čemu su oni bolji to je taj individualni kvalitet njihovih igrača
b@Ta maRe

Postby Rancesco » 20 May 2019, 20:35

b@Ta maRe wrote:Je l' gledao neko Knightfall? Meni je super-zanimljiva priča o Templarima i sve što ih je pratilo, al' vidim da je tanka ocena na imdb.

Izašla i 4. sezona Lucifera, otprilike je 9.5 prosečna ocena na imdb.

Sad gledam 2. sezonu Cobra Kai, i moram da kažem da je ona milfača koja glumi ženu Ralpha Macchia brutalna :drool:

Sunce ti al ove serije izlaze, ne moze covek ispratiti sve nema sanse...
Posto se upravo zavrsila 2 sezona knightfall i ja iskreno ne verujem da ce biti treca da kazem koju u vezi serije. Meni je serije odlicna mozda zato i sto volim i pratim ovu tematiku.Nije bas da ima puno serija o templarima,zapravo ovo je jedina za koju znam. Gluma je po meni odlicna, prica isto, efekti, glumci.... da nije istorijski tacna, stvarno nije, da ne nabrajam sada i ne spojlujem, ali dobro sta sada ne moze biti sve ni savrseno. Ako se gleda sa aspekta istorije nije se bas proslavila, ako se gleda ostalo onda stvarno vredi videti.Odlicna serija.
Rancesco

Postby Ćoba » 21 May 2019, 00:06

Definitivno je ova sezona GOT-a najvece razocarenje u istoriji serijskog programa. Ljudi su uspjeli da uniste sve bitne price koje su brizljivo razvijane 6 sezona. A u ovoj finalnoj epizodi bukvalno mi je svaka scena dno dna. Jedino sto nam ostaje je da cekamo knjige jer ja se definitivno ne mogu pomiti sa ovim smecem. :beyond:
Ćoba

Postby Горан » 21 May 2019, 07:14

Ćoba wrote:A u ovoj finalnoj epizodi bukvalno mi je svaka scena dno dna. Jedino sto nam ostaje je da cekamo knjige jer ja se definitivno ne mogu pomiti sa ovim smecem. :beyond:

Aj recimo da nisu sve scene sranje, recimo kada Brijena dovrsava Dzejmijevu biografiju u Bijeloj knjizi, ili kad aristokratija ismije Tarlijev predlog "da se narod pita", ili kad Tirion zakljuci da je napravljen do sada nevidjen zlocin a u ime "rata protiv rata" i glumeci svjetskog policajca, sto je jasna aluzija na tzv. real life :D

Ali osim takvih detalja, stvarno je sve tako bolno glupo u ovoj sezoni, bukvalno niko u publici nije stao u odbranu ovakvog raspleta. Najgluplje je sto se slozene sage zavrsavaju kao reklame, za par sekundi i jednim potezom. Arja ubija Nocnog kralja i zavrsava vec izgubljenu bitku, Dzon ubija Deneris poslije ultrapateticnog dijaloga od 120 sekundi, Tirion osudjen na smrt kao izdajnik, pa za pet minuta predlaze novog kralja i biva opet njegova desnica, itd...

Ali ajde, bar su svuda zavladali Starkovi, ili sto bi narod reko: pravda drzi zemlju i gradove!
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Ćoba » 21 May 2019, 09:38

Meni je cak i gluma u ovoj finalnoj epizodi ispod svakog nivoa. Valjda su se i glumci sjebali sta se desava pa je odjednom kvalitet glume spao na osrednju tursku seriju.
Ćoba

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura