Pokojni Tijanić je kao razlog nerepriziranja navodio slabu gledanost, a Siniša Kovačević domaće i strane političke pritiske, odnosno političku nekorektnost same serije.
Recimo, javna je stvar da su strane ambasade tražile da se stopira snimanje nastavka serije "Moj rođak sa sela" zbog priče o nemačkim službama i lobijima koji vedre i oblače postpetooktobarskom Srbijom i poređenja sa Šumaricama 1941. Ali su nekako izgurane dve sezone, jer ta serija kada se i danas reprizira ima veću gledanost od praktično svih premijera.
Tako da su izvesno postojala lobiranja, ali kontam da je Tijaniću zbog nevelike gledanosti pucala paja da se cima zbog Siniše Kovačevića, pogotovo što je Koštunica pao sa vlasti još u toku snimanja te serije.
Ali definitivno postoji kolektivno igrnorisanje te serije, koja ima ogromnih slabosti, ali ipak sadrži i jednu prilično efektnu supstancu, što nije mala stvar za taj period od 2005. do 2015. kada filmska i televizijska produkcija gotovo da nije postojala.
Ipak, Siki je pretencioznošću te serije pokazao kakav je egomanijak. Kako svojim alteregom kog tumači Petrović Pele, tako i pokušajem davanja dijagnoze i podjednako autentičnog prikazivanja svih pora srpskog društva: politike, vojske, mafije, kulture, estrade, televizije, zdravstva, narkomanije, prostitucije, muzike, beskućništva, Kosova, RSK, ubijanja i proteriravanja sarajevskih Srba itd.
Normalan čovek ne može trezveno da baštini takvu ambiciju.
Uostalom, koliko opičen moraš biti da bi napisao foru "Ja sam sa Instituta za jebem ti majku i dete".

Inače, po mom sudu ovo je neuporedivo bolji njegov rad. Kada pod komunističkim krvolocima nije dobio mesijanski kompleks da plače i kontemplira nad srpskom sudbinom.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.