Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Napredpartizan » 25 Apr 2012, 11:03

Unexpected wrote:Iz ugla nekoga ko nije čitao knjigu, jedva uspevam da pohvatam ko je ko, čemu je doprinela i pauza između dve sezone, pa su se neke stvari zaboravile.
Imena ni ne pomišljam da zapamtim. :biggrin:

Ja sam iz tog razloga pre pocetka gledanja druge sezone,prvo ponovo pogledao celu prvu...
Napredpartizan

Postby belpH #77 » 25 Apr 2012, 11:42

nego da li ima odvratnijeg, iritantnijeg i ljigavijeg lika od onog balavca Dzofrija? jbt al su ga sklepali, svaka im cast...retko ljigav lik...

a Tirion objasnjava :blue:
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Napredpartizan » 25 Apr 2012, 12:15

belpH #77 wrote:nego da li ima odvratnijeg, iritantnijeg i ljigavijeg lika od onog balavca Dzofrija? jbt al su ga sklepali, svaka im cast...retko ljigav lik...

Slazem se,nisu mogli ljigavijeg da nadju,ali mali je opasan glumac,to se videlo sad u 4.epizodi koja je skoro izasla,zajeban je mali...
Napredpartizan

Postby belpH #77 » 25 Apr 2012, 12:28

i ovako mi je bio odvratan, al u ovoj poslednjoj(4oj) je dobio neku novu dimenziju ljigavog...

al zato, susta suprotnos'

Image
Image

:inlove: kako je dobra, sunce li ti.... :blush:
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby vicharhcp » 25 Apr 2012, 12:43

Slažem se da je mali fenomenalan glumac. Ja sam to baš zapazila u onoj epizodi kada mu Sersei zavali šamarčinu.

Sam lik Džofrija ne odgovara opisu iz knjige (osim što je plav), ali, kao što sam već bila napisala, mislim da glumac fizičkog izgleda koji je dat u knjizi ne bi mogao u ekranizaciji da prenese svu ljigavost i odvratnost tog lika. Oduševljena sam kako je odrađen Džofri.

Po meni su baš dosta likova pogodili (Džejmi mi je sjajan, baš kao što je opisan u knjizi), ali ima i onih drugih. Loras je, na primer, u knjizi predstavljen kao neko čija lepota oduzima dah i mislim da su morali za njega da nađu lepšeg glumca (ono, Brad Pitt lepog :biggrin: ). Jeste to stvar ukusa, ali ja ne poznajem ni jednu devojku koja gleda seriju a da je za Lorasa rekla da je lep. Kada već pominjem dobre frajere, ja očekujem da Crvena Kobra i Mens Rajder budu opasno dobri frajeri. Ne Brad Pitt lepi, već baš dobri, Colin Farrell dobri :biggrin:

Na Tiriona je suvišno trošiti reči. Meni je on jedan od omiljenih likova u knjizi i baš sam zadovoljna kako izgleda u seriji.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Napredpartizan » 25 Apr 2012, 12:52

Kako si zadovoljna sa Jon Snowom i Robom ? Ja nisam citao drugu knjigu,pa sam sasvim odusevljen drugom sezonom tj. izuzetno mi je zanimljiva :biggrin:
Napredpartizan

Postby vicharhcp » 25 Apr 2012, 13:33

John :inlove: :inlove: :inlove: kao lutka je. Sviđa mi se i po meni su ga pogodili, baš zato što je sladak. Ja i inače te neke likove koji mi se svide u knjigama zamišljam kao slatkiše :biggrin: On je, po meni, glavni lik knjige i cele priče. Videćemo hoće li to i biti na kraju.

Rob :inlove: I on je sladak, ali ne kao John. Ima ovaj glumac taj neki ratnički, odlučan izgled, kao što treba da ima.

Theon je pogođen samo tako.

Po meni su baš omašili sa Ašom (valjda su joj u seriji dali ime Jara, Theonova sestra) i Krasterom.

edit: Jeste meni Tirion jedan od omiljenih likova, ali je njega nemoguće zamisliti kao slatkiša :biggrin:
vicharhcp

Postby Felipao » 25 Apr 2012, 22:35

Koji crni Mens Rajder da bude frajer,pa on je i u knjizi opisan kao totalno neupadljiv lik sto se tiche fizickog izgleda,mozda i ruznjikav.
Felipao

Postby Hamilkar » 26 Apr 2012, 07:30

nisam rekao da je i muzika dobro odradjena...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby vicharhcp » 26 Apr 2012, 09:09

Felipao wrote:Koji crni Mens Rajder da bude frajer,pa on je i u knjizi opisan kao totalno neupadljiv lik sto se tiche fizickog izgleda,mozda i ruznjikav.

I ružnjikavi likovi mogu da budu dobri frajeri ;) Na to sam mislila, ne lep, već očekujem da ima nešto u sebi. On je meni odličan lik.
vicharhcp

Postby Choda » 27 Apr 2012, 19:38

Procitah Enderovu Igru od Karda, sve u svemu zanimljiva knjizica 250 strana SF-a ,moze da se lagano procita za 2-3 dana ako se ima vremena :biggrin: Posto vidim da snimaju film cija je premijera 2013 svima preporuka da je procitaju pre nego li film izadje.

Sto se tice Got-a mnogo veci geekovi od mene su ovde http://nightfliersbookspace.blogspot.com/2012/04/tribina-o-plesu-sa-zmajevima-izvestaj.html (eno i mene u pozadini :) ) zakljucili da su serija i knjige dva nezavisna dela i da ih tako treba posmatrati.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Crazy Soul » 27 Apr 2012, 19:48

Choda wrote:Procitah Enderovu Igru od Karda, sve u svemu zanimljiva knjizica 250 strana SF-a ,moze da se lagano procita za 2-3 dana ako se ima vremena :biggrin: Posto vidim da snimaju film cija je premijera 2013 svima preporuka da je procitaju pre nego li film izadje.

Sto se tice Got-a mnogo veci geekovi od mene su ovde http://nightfliersbookspace.blogspot.com/2012/04/tribina-o-plesu-sa-zmajevima-izvestaj.html (eno i mene u pozadini :) ) zakljucili da su serija i knjige dva nezavisna dela i da ih tako treba posmatrati.

Enderova igra ti je samo prva knjiga ... ima ih jos... Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Choda » 29 Apr 2012, 21:08

Crazy Soul wrote:Enderova igra ti je samo prva knjiga ... ima ih jos... Image

Znam ;) jel si citala ostale knjige, kakve su?
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Crazy Soul » 29 Apr 2012, 21:25

Choda wrote:
Znam ;) jel si citala ostale knjige, kakve su?

Ksenocid i Govornik za mrtve... ali Enderova igra mi je ubedljivo najbolja... mozda zbog
Spoiler: pokaži
onog osecaja koji dobijes kad shvatis da to nije bila samo igrica na kompu..... Image
Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Felipao » 01 May 2012, 21:06

Au,mi kukamo na fizicki izgled likova a oni totalno menjaju karaktere likovima.Takodje neke scene su morali da prilagode sto je razumljivo ali dodavanje onih sa Renlijem i Lorasom je totalni bljak.
Spoiler: pokaži
Ja ne znam sto svaka jebena serija danas mora da ima jebenu gej scenu
I mislim da su promenili glumca za lik Lorasa.
Felipao

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura